Skip to main content

Melkefri, deilig kremet kakao

Vinteren er tid for varm kakao i hytteveggen, foran peisen, i kjellerstua – eller hvor man enn måtte ønske. Denne deilige, kremete varianten fant jeg hos www.rikkeliva.com, og den ble raskt en vinner blant meg og mine sjokoladeslurpende venner. Den er rask å lage og kan serveres både varm og kald, og ikke minst: den er full av gode fettstoffer, proteiner og antioksidanter fra kakaopulveret.

  OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger:

1-1½ ss kakaopulver
1 ss kokosolje eller smør
2 iranske, steinfrie dadler
½ ts økologisk vaniljepulver
1 rått egg
Ca. 2 dl kokende vann
Søt eventuelt litt ekstra med steviadråper, for eksempel med sjokolade- eller vaniljesmak


Slik gjør du:

Putt alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser og miks dem sammen i cirka 20 sekunder til du får en jevn, kremaktig masse. Nyt!

Tips til variasjoner:

Bruk kaldt vann hvis du ønsker en kald sjokoladedrikk og flytende kaffe istedenfor eller i tillegg til vann hvis du ønsker en ”kaffe mokka”-drikk. Bland ut med mer vann om du ønsker en tynnere, mer ”kakaoliknende” drikk.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Bli abonnent!

Mest populær

2 utgaver + 2 velkomstgaver

Kun 98,- 
(Fornyes til 800 kr per år) Bestill nå
Mest populær

Digital tilgang + 2 velkomstgaver

Vipps
Faktura
  • Tilgang til over 3000 artikler om helse
  • Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
  • Abonnementsrabatt på utvalgte produkter i nettbutikken
  • Velkomstgaver: Hormonskolen og Helsemagasinets oppskrifter del 1 tilsendt på e-post
Kun 30,- første måneden 
(Fornyes til 60 kr per måned)
 Bestill nå

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…?