Skip to main content

Melkefri, deilig kremet kakao

Vinteren er tid for varm kakao i hytteveggen, foran peisen, i kjellerstua – eller hvor man enn måtte ønske. Denne deilige, kremete varianten fant jeg hos www.rikkeliva.com, og den ble raskt en vinner blant meg og mine sjokoladeslurpende venner. Den er rask å lage og kan serveres både varm og kald, og ikke minst: den er full av gode fettstoffer, proteiner og antioksidanter fra kakaopulveret.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Du trenger:

1-1½ ss kakaopulver
1 ss kokosolje eller smør
2 iranske, steinfrie dadler
½ ts økologisk vaniljepulver
1 rått egg
Ca. 2 dl kokende vann
Søt eventuelt litt ekstra med steviadråper, for eksempel med sjokolade- eller vaniljesmak


Slik gjør du:


Putt alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser og miks dem sammen i cirka 20 sekunder til du får en jevn, kremaktig masse. Nyt!

Tips til variasjoner:

Bruk kaldt vann hvis du ønsker en kald sjokoladedrikk og flytende kaffe istedenfor eller i tillegg til vann hvis du ønsker en ”kaffe mokka”-drikk. Bland ut med mer vann om du ønsker en tynnere, mer ”kakaoliknende” drikk.

LES OGSÅ  Tacopai

Tekst og foto Anne Lene Johnsen


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner