Kategorier
Melkefri, deilig kremet kakao
Vinteren er tid for varm kakao i hytteveggen, foran peisen, i kjellerstua – eller hvor man enn måtte ønske. Denne deilige, kremete varianten fant jeg hos www.rikkeliva.com, og den ble raskt en vinner blant meg og mine sjokoladeslurpende venner. Den er rask å lage og kan serveres både varm og kald, og ikke minst: den er full av gode fettstoffer, proteiner og antioksidanter fra kakaopulveret.
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du trenger:
1-1½ ss kakaopulver
1 ss kokosolje eller smør
2 iranske, steinfrie dadler
½ ts økologisk vaniljepulver
1 rått egg
Ca. 2 dl kokende vann
Søt eventuelt litt ekstra med steviadråper, for eksempel med sjokolade- eller vaniljesmak
Slik gjør du:
Putt alle ingrediensene i en blender eller bruk stavmikser og miks dem sammen i cirka 20 sekunder til du får en jevn, kremaktig masse. Nyt!
Tips til variasjoner:
Bruk kaldt vann hvis du ønsker en kald sjokoladedrikk og flytende kaffe istedenfor eller i tillegg til vann hvis du ønsker en ”kaffe mokka”-drikk. Bland ut med mer vann om du ønsker en tynnere, mer ”kakaoliknende” drikk.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen