Skip to main content

Om å vokse opp med trusselen om Harmageddon

Om å vokse opp med trusselen om Harmageddon / 2021 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

• Forfatter: Sigrid Olsen  
• Tittel: Når du plukker en blomst  
•  Utgiver: Sol forlag
• Utgivelsesår: 2020  
• ISBN: 9788269094381  
• Pris: kr 298 heftet, 270 sider (www.sigridolsen.no)

Hvordan er det å vokse opp i en menighet der alle ser og følger med i alt du gjør? Der menighetens eldste blir varslet hvis noen trår feil og mange lever i angst for ikke å være gode nok? Selv tankene kan være syndige. De som synder, forespeiles å bli tilintetgjort i Guds store krig, Harmageddon.

Hovedpersonen i Når du plukker en blomst er åtte år når onkelen overtaler moren til å bli et Jehovas vitne. Livet hennes blir snudd helt om. Som ungdom må hun ta et valg, og uansett hva hun velger, vil hun miste noe. Boka er skrevet tett på virkeligheten og beskriver tiden fra midten av 1960-tallet og fram til i dag. Forfatteren har tatt utgangspunkt i sin egen historie, samt intervjuet mennesker fra ulike deler av miljøet og samlet deres opplevelser til en tankevekkende roman. Boka gir innblikk i hvordan det er å vokse opp i en rigid sekt, og burde være av interesse for alle som ønsker å få vite mer om hvordan det kan være å vokse opp og leve i et strengt, kristent miljø.

LES OGSÅ  Fine lavkarbo-oppskrifter – og noen kloke ord på veien

Forfatter Sigrid Olsen (f. 1958) er opprinnelig fra Lødingen og bor i Bærum.  Hun har tidligere gitt ut tre barnebøker om Trippelgjengen. ALJ


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner