Kategorier
Resistent stivelse
Det ser ut som de fleste eksperter er enige om at når kokt potet avkjøles og spises etter et visst tidspunkt, blir stivelsen omdannet til resistent stivelse og derved har liten eller ingen innvirkning på blodsukkeret. Men hvor lang tid det kan gå, og om poteten kan varmes opp igjen eller bare brukes kald, er mer uklart. Noen mener at det som gjelder for potet, også gjelder for ris og pasta. Hva konkluderer Helsemagasinet med? Thore K. Aalberg
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
VOF: Så vidt vi kan forstå, forblir stivelsen i ris og pasta resistent etter at den først har vært kokt, deretter avkjølt og så oppvarmet igjen. Hvor lang tid det kan gå før en matvare kan varmes opp etter avkjøling, har vi ikke funnet data om. Er poteten blitt kald etter for eksempel å ha stått i kjøleskap en stund, antar vi at effekten varer. Eksempler på resistent stivelse inkluderer avkjølt havre, ris og andre kornsorter, bønner, grønne bananer og maismel, jf. https://www.healthline.com/nutrition/9-foods-high-in-resistant-starch#section1. DVP