Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2012 > Sink og prostatakreft

Sink og prostatakreft

 

Mineralet sink er involvert i mange viktige funksjoner i cellene, inkludert reparasjon av DNA (deoksiribonukleinsyre), vedlikehold av immunsystemet og produksjonen av sædceller. Siden eksperimentelle studier underbygger at sink påvirker utviklingen av kreftceller i prostata, ønsket en forskergruppe å undersøke om sink i kostholdet påvirket risikoen for å overleve prostatakreft.

Sinkinntaket ble beregnet for 525 svensker som hadde fått påvist prostatakreft mellom 1989 og 1994. I 2009 ble denne gruppa undersøkt på nytt. Det ble funnet at et høyt inntak av sink i kostholdet hadde redusert risikoen for at de hadde dødd av prostatakreft, men ikke med risikoen for å ha dødd av andre årsaker. IM

Kilde:

Epstein MM, Kasperzyk JL, Andrén O mfl. Dietary zinc and prostate cancer survival in a Swedish cohort. American Journal of Clinical Nutrition 2011; 93: 586-93.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Myseprotein
Oppdatering om stråling fra andre land
5G: Er Ericssons redning folkehelsas dødsstøt?
Epikrise fra en uavklart borreliosepasient

Legg igjen et svar