Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2011 > Tannpussing og hjertesykdom

Tannpussing og hjertesykdom

Folk som sjelden eller aldri pusser tennene, har økt risiko for å få hjerte- og karsykdommer og svake betennelsesreaksjoner (inflammasjoner) i kroppen. Det kommer fram av britisk forskning på et representativt utvalg på over 11.800 personer i Skottland. Munnhygiene ble vurdert ut fra hvor ofte deltagerne oppga at de pusset tennene, noe som ble koblet sammen med sykehusdata. Studien kan imidlertid ikke avklare om dårlig munnhygiene er en årsaksfaktor for inflammasjon og hjerte- og karsykdom. Den underliggende årsaken er snarere feil kosthold, dvs. at vi spiser for mye karbohydrater, som er en grunnleggende forutsetning for å utvikle tannråte og tannkjøttsykdommer, jf. studiene til den amerikanske pioneren Weston A. Price (1870-1948) og omtalen av hans viktige forskning med tannhelse av George E. Meinig. IM

Kilder:

? de Oliveira C, Watt R, Hamer M. Toothbrushing, inflammation, and risk of carciovascular disease: results from Scottish Health Survey. British Medical Journal 2010; 340: c2450.

? Meinig GE. Root canal cover-up. Ojai, CA: Bion Publishing 1993, 1994.

? Price WA. Nutrition and physical degeneration. 18th printing. La Mesa, CA: Price-Pottenger Nutrition Foundation, 1939, 2008.

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Myseprotein
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar