Skip to main content

Fysisk aktivitet, hjertesykdom og sukker

Fysisk aktivitet kan neppe motvirke hjerte- og karsykdom forårsaket av sukkerholdige drikker. Les om det og om betydningen av å koke vann for å fjerne mikroplast.

Hjerte- og karsykdom: En studie publisert i marsutgaven av The American Journal of Clinical Nutrition tyder på at fysisk aktivitet alene neppe er nok til å motvirke hjerterisikoen forbundet med sukkerholdige drikker som brus og fruktcocktailer.

Forskere fra Canada oppdaget at selv om man følger de anbefalte 150 minuttene med ukentlig fysisk aktivitet, kan det ikke helt oppveie de negative effektene på hjerte- og karhelsen av å innta drikkevarer tilsatt sukker. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 18. mars.

Vår kommentar:

Hvis man skal få bedre helse, kommer man ikke utenom å gjøre noe med kostholdet, inkludert hva man drikker. Trening er selvsagt viktig i helsesammenheng, i likhet med eksponering for dagslys, god søvn, reduksjon av eksponering for forurensing og stråling og en rekke andre faktorer. Det man putter i munnen og drikker, har mest å si for helsetilstanden. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Brusdrikking og medfødt hjertefeil
Brus og barnløshet
Vi drikker mer brus hvis vi får gratis påfyll
Brus gir hjerte- og karsykdom

LES OGSÅ  Brus gir hjerte- og karsykdom

Koking av mineralrikt vann fjerner opptil 90 prosent av mikroplasten

Kalsiumkarbonatet i hardt vann innkapsler mikroplast og blir den flassete skorpen man noen ganger ser på bunnen av tekjelen. Koking av springvann er derfor bra for mer enn bare å drepe sykdomsframkallende bakterier. Det kan også uskadeliggjøre forurensninger som mikroplast og kjemikalier, noe som gjør drikkevann tryggere å drikke.

En artikkel publisert i Environmental Science & Technology Letters 28. februar indikerer at koking i bare fem minutter kan redusere mengden mikroplast med opptil 90 prosent. Forskerne anbefaler å bruke vannkokere som ikke er lagd av plast og bruke gassovner for å fjerne urenheter som polystyren, polyetylen og polypropylen.

Ifølge forskerne har kokende vann vært brukt siden antikken som rensemetode i Asia. Denne enkle strategien kan ”avgifte” nano- og mikroplast fra springvann og er en ufarlig metode for å redusere inntak av nano- og mikroplast fra drikkevann. Saken er omtalt i The Epoch Times 6. mars.

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Plast i teposer


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

Fysisk aktivitet, hjertesykdom og sukker / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner