Skip to main content

Tips til julehandelen

Produkttips nr. 8 2012

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

 

Smørbar geitost 

Noen som ikke tåler kumelk, tåler geitemelk fordi det i stedet for å inneholde proteinet betakasein A1, inneholder betakasein A2. Jeg ble lykkelig over å finne denne smørbare varianten av geitostkjendisen chèvre i ostehylla hos Meny. Den friske, klassiske chèvresmaken kommer godt fram, og osten har en fin, kremete konsistens som gjør at den er godt egnet for eksempel til å dyppe grønnsaker i. Jeg benyttet den blant annet istedenfor philadelphiaost for å lage ostekrem til gulrotkake.

Varedeklarasjonen sier at osten inneholder pasteurisert geitemelk, melkesyrekultur, løpe og salt. Fettinnholdet er 45 %. Importør/distributør er Oluf Lorentzen AS (www.oluf.no).


Pris: cirka kr 49 /150 g.


Kremfløte av kokos

Denne kremfløten kan være et interessant alternativ for deg som ikke tåler melkeprotein og ikke kan bruke vanlig kremfløte. Kokosfløten er laget av kokosmelk og kokosfett og er helt fri for melk og gluten og uheldige tilsetningsstoffer.  Kokosfløten kan piskes til luftig krem og kan derfor brukes til desserter, kaker og annen matlagning. Bland gjerne i litt kakao, vaniljepulver eller annen ønsket smak! Fløten er produsert på en fabrikk som kun produserer melk- og glutenfrie produkter, og 98,5 % av råvarene til Soyatoo kommer fra godkjent økologisk produksjon.

LES OGSÅ  Medisterburgere med salat og bearnaisesaus

Kokosfløten inneholder kokosmelk (kokos, vann) 75 %, kokosfett 12 %, sukkerbetesirup, erteproteinemulgator: mono- og diglycerider av plantefettsyrer, fortykningsmiddel (cellulose og natriumalginat), surhetsregulerende middel (kaliumfosfat og mononatriumcitrat), havsalt og naturlige aromastoffer. Næringsverdi pr. 100 g: 160 kcal, protein 0,5 g, karbohydrater 11,9 g (herav sukker 8,9 g), fett 12,2 g (herav mettet fett 11,2 g og kolesterol 0 mg), fiber 0,5 g.

Kokosfløten får du blant annet hos Sunne Saker på Gressvik i Østfold eller fra deres nettbutikk www.sunnesaker.com. Importør: Vitalkost AS (www.vitalkost.no).

Pris: Kr 36,-


Brun Sukrin

Denne delikate nyheten fra produsenten av Sukrin® kan kanskje friste på bordet i julens kaffeselskap? Sukrin Gold® har en fyldigere og søtere smak enn Sukrin og presenteres som et alternativ til brunt sukker. Som sin hvite slektning er dette et naturlig søtningsmiddel (erytritol) med få karbohydrater som tas opp av kroppen. Nettopp av denne grunn skal produktet ikke gi større blodsukkerstigning. (Merk at dette nok kan være noe individuelt, og noen har registrert at de får blodsukkerstigning også av erytritol. Er du usikker på hvordan akkurat du reagerer på erytrotol, er det lurt å måle dette selv ved hjelp av et blodsukkermåleapparat.)

Sukrin Gold® lanseres på markedet i disse dager og fås kjøpt i helsekostforretninger og  nettbutikker. Distributør er Funksjonell Mat (www.funksjonellmat.no).

Pris: Kr 74 /500 g.


Deilige, rene italienske naturkremer 


Dr. Taffi er merkenavnet for en serie italiensk naturlige, kosmetiske produkter som er på vei inn i norske helsekostforretninger. Blant produktene finner vi dusjsåper, håndkremer og fotkremer som alle er lagd av naturlige, vegetabilske råstoffer og er fri for parabener. To av disse er Toscana Life håndkrem og fotkrem. Begge er utsmykket med malerier av kunstnere fra Toscana.

LES OGSÅ  Pinnekjøtt er den mest naturnære julematen

I  håndkremen er det blant annet sesamolje, som produsenten mener er spesielt god for neglebånd. Håndkremen inneholder også olivenolje, bivoks, sheasmør, aloe, eterisk olje fra sitron og vitamin A, C og E. Fotkremen inneholder blant annet propolis og kamferolje i tillegg til olivenolje, bivoks, sheasmør, eteriske oljer fra timian og mynte og vitamin A, C og E. Urtene og plantene i produktene kommer fra henholdsvis kystskogen i Toscana og økologiske gårdsbruk. Min nese vurderer kremene til å være ikke altfor parfymerte, men de har en svak duft som enkelte kan tenkes å reagere på.

Dr. Taffi-produkter selges først og fremst i Life-kjeden. En oversikt over nøyaktig hvilke butikker som fører Dr. Taffi, ser du på importørens egen nettside www.solveggen.no.

Pris: Håndkrem kr 149, fotkrem kr 199.


Smakfulle dråper til drikke og bakst

Søtningsmiddelet Stevia er nylig blitt tillatt å selge i Norge, og det finnes nå i mange ulike varianter. En av dem er dråper med tilsatt smak og som markedsføres under merkevaren Sweet Leaf og varenavnet Sweet Drops. Drypp et par dråper for eksempel i vannglasset, tekoppen eller kaffen for en ekstra liten piff. Dråpene kan også brukes for å smaksette bakst. Fire dråper tilsvarer ca. 1 teskje sukker.

Steviadråpene kommer i fire smaker: Vanilje, karamell (engelsk toffee), sjokolade og nøytral. Sweet Drops distribueres av Funksjonell Mat AS og selges i Life-kjeden samt via nettbutikken til Funksjonell Mat (www.funksjonellmat.no).

Pris: Kr 99 pr flaske. Fra Funksjonell Mat får du hele settet på 4 flasker til kr. 309,-


Retro håndsett til mobiltelefonen

Med dette tøffe håndsettet blir du ikke bare hensatt til ”gamle dager”. Du blir også beskyttet for mye av strålingen fra mobiltelefonen, skal vi tro produktomtalen og brukererfaringene som har kommet oss for øret. Dessuten får du garantert en hel del oppmerksomhet og vekker oppsikt når du snakker i mobilen ute blant folk. Håndsettet kommer i mange ulike farger og passer til både iPhone og Android. Selv falt jeg for denne rosa og gleder meg til å vandre ned Karl Johan mens jeg skravler i vei.

LES OGSÅ  Lek og lær i jula

Håndsettet kan bestilles via flere nettbutikker, inkludert Amazon. Søk for eksempel på ”Retro handset for Mobile Phones”. Simen Myrberget driver nettstedet www.helseveien.no og er selv vâr for stråling. Han anbefaler nettbutikken Chinacasoin.

 Pris: Fra cirka kr 70 + porto og oppover.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner