Skip to main content

Ukeslutt: Om at kinoene pusher godteri, og om korona

Ukeslutt 18.2. Denne uka handler ett lesetips om kinoene som ”godteripushere” og flere artikler om vaksinepass. En siste artikkel ser paralleller mellom respons på tidligere tiders koppeepidemier og dagens koronapandemi.

Tekst Iver Mysterud

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Ukeslutt: Om at kinoene pusher godteri, og om korona / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Iver Mysterud, fagredaktør i Helsemgagasinet

Kinoene «pusher» godteri

Vi er mange som er blitt slått av hvor mye sukkerholdig og usunt folk, og særlig barn og unge, dytter i seg på kino. Dette blir tatt opp i en betimelig kronikk av kinogjenger og filmelsker Anne Norseth i VG 16. februar.


Hvorfor vil World Economic Forum tvinge gjennom vaksinepassene?

Vi er mange som undres over at våre styresmakter fremdeles ønsker å innføre vaksinepass, nå som pandemien er på hell og det er avklart at både vaksinerte og uvaksinerte sprer smitte. Da får man litt å tenke på ved å lese Pål Steigans artikkel på Steigan.no 17. februar. Han påstår at vaksinepassene dypest sett ikke handler om helse, men om å få innført et digitalt identitetssystem som har vært planlagt i mange år.

LES OGSÅ  Senfølger etter covid-19

Høringssvar om koronapass – åpent brev til Regjeringen og Stortinget

Advokat Jørgen Heier har publisert et viktig høringssvar om koronapassene på Steigan.no 17. februar.


Paralleller mellom respons på tidligere tiders koppeepidemier og dagens koronapandemi

”A Midwestern Doctor” publiserte 13. februar et relativt langt, men interessant tilbakeblikk på hvordan man i tidligere tider har møtt epidemier av kopper og sammenliknet med håndteringen av dagens koronapandemi. Vaksinering er et sentralt stikkord for myndighetenes tiltak både den gang og nå. Denne legen mener vi har mye å lære av det som har utspilt seg for over 100 år siden i forståelsen av dagens situasjon.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner