Skip to main content

Derfor er det bra for hjernen å gå

Helsemagasinets lesere vet naturligvis at det er sunt og lurt å gå. Mange har garantert også opplevd at en spasertur er godt både for kropp og sjel, samt at man ofte tenker klarere og blir i bedre humør av å ta en tur til beins. At vi mennesker er evolusjonært tilpasset å bruke beina, er vel heller ikke noe som høres pussig ut. Men hva er egentlig mekanismen bak dette velværet?

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


I en studie som nylig ble presentert på American Psychology Societys (APS) årlige konferanse om eksperimentell biologi, forklarte forsker Ernest Greene fra New Mexico Highlands Universitet at trykket på foten når vi går eller løper, sender bølger gjennom blodårene. Disse bølgene synkroniseres med hjertefrekvensen, som derved regulerer blodsirkulasjonen til hjernen. Denne effekten oppstår ikke når vi for eksempel sykler eller  driver annen trening som ikke involverer at foten møter bakken. ALJ

LES OGSÅ  Den store kjøttdebatten

Kilde:

Green, ER. Acute effects of walking on human internal carotid blood flow. Presentasjon på American Physiological Societys konferanse Experimental Biology 2017, Chicago, 24.4.2017. http://www.the-aps.org/mm/hp/Audiences/Public-Press/2017/26.htmlDenne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner