Skip to main content

Egg som supermat?

 

Såfremt man tåler egg, bør denne matvaren være en del av alles kosthold. Den inneholder proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Egg er også en rik kilde til antioksidanter. To rå eggeplommer har for eksempel dobbelt så mange antioksidanter som et eple. Så fort egg blir varmebehandlet, mister de rundt halvparten av antioksidantene, men er fremdeles utmerkede å spise. Kanadiske forskere har undersøkt eggeplommer grundig. Hovedgrunnen til at eggeplommen inneholder mange antioksidanter, skyldes innhold av to frie aminosyrer, tryptofan og tyrosin. Varmebehandling av egg i mikrobølgeovn ga størst reduksjon i nivåene av frie aminosyrer i egget (altså eggets antioksidative egenskaper), mens steking reduserte innholdet av fenoler i størst grad. IM


OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.

Kilde: Nimalaratne C, Lopes-Lutz D, Schieber A mfl. Free aromatic amino acids in egg yolk show antioxidant properties. Food Chemistry 2011; 129: 155-61.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


LES OGSÅ  Matglede i hjemmet
Del gjerne med dine venner