Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Egg som supermat?

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


 

Såfremt man tåler egg, bør denne matvaren være en del av alles kosthold. Den inneholder proteiner, fett, vitaminer og mineraler. Egg er også en rik kilde til antioksidanter. To rå eggeplommer har for eksempel dobbelt så mange antioksidanter som et eple. Så fort egg blir varmebehandlet, mister de rundt halvparten av antioksidantene, men er fremdeles utmerkede å spise. Kanadiske forskere har undersøkt eggeplommer grundig. Hovedgrunnen til at eggeplommen inneholder mange antioksidanter, skyldes innhold av to frie aminosyrer, tryptofan og tyrosin. Varmebehandling av egg i mikrobølgeovn ga størst reduksjon i nivåene av frie aminosyrer i egget (altså eggets antioksidative egenskaper), mens steking reduserte innholdet av fenoler i størst grad. IM

Kilde: Nimalaratne C, Lopes-Lutz D, Schieber A mfl. Free aromatic amino acids in egg yolk show antioxidant properties. Food Chemistry 2011; 129: 155-61.

Del gjerne med dine venner
0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon