Skip to main content

Verdensdagen for eloverfølsomme! Eloverfølsomhet er en reell tilstand

Ukeslutt 16. juni 2023. Denne uka kan du lese at eloverfølsomhet er en reell tilstand. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud Bildet er tatt av Silvia fra Pixabay

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Etter hjertestans skiftet ateistisk nevrolog syn på hva som skjer etter døden
 • Øker høy andel umettet fett i cellemembranene aldringsprosessen?
 • Dette gjør milten
 • Årsaker til ”ME-krigen”
 • Vi har nok klær. Moteindustrien for billigklær bør avvikles
 • Myndighetene undervurderer befolkningen i nye kostråd
 • Kan planetenes stilling i fødselsøyeblikket påvirke personligheten?
 • Over 300 artikler om covid-19 trukket tilbake
 • Ingen unge, friske israelere døde av covid-19
 • Kritisk blikk på koronavaksinenes nanopartikkel-utforming
 • Hvordan redusere risikoen for bivirkninger av koronavaksiner
 • DNA fra grønn ape funnet i koronavaksiner
 • USAs myndigheter ba om sensur av koronainnlegg som viste seg å være sanne
 • Mer enn 100 barn har fått epileptiske anfall etter koronavaksine

Er eloverfølsomhet en reell tilstand?

Er noen mennesker mer følsomme for elektromagnetiske felter enn andre? Hvis ja, hvor er dokumentasjonen?

For å belyse dette møttes en rekke av verdens ledende eksperter, inkludert forskere, leger og jurister på et arbeidsmøte 13. april. Det het ”Electromagnetic-Hyper-Sensitivity: The State of Science” og ble arrangert av Europaparlamentet og holdt i et wifi-fritt miljø slik at eloverfølsomme kunne delta.

LES OGSÅ  Hvor trygt er 5G-stråling?

Møtet ble omtalt i nyhetsbrev fra den australske legen Lyn McLean 20. og 27. mai. 16. juni er forøvrig verdensdagen for eloverfølsomhet.


Les også: Mobilstråling kan skade reproduksjon og barns utvikling


Etter hjertestans skiftet ateistisk nevrolog syn på hva som skjer etter døden

Da den nå pensjonerte nevrologen Bettina Peyton var barn, ble hun fortalt av sin far at det ikke fantes noe etter døden. Hun ble ateist, et verdenssyn hun fikk bekreftet da hun studerte medisin. Da hun i voksen alder ble gravid og grunnet blødninger i 7. måned måtte opereres, fikk hun hjertestans og opplevde en ”nær-døden- opplevelse”.

Dette endret hennes syn på døden og hennes medisinske karriere. Saken er omtalt i The Epoch Times 6. april.

Øker høy andel umettet fett i cellemembranene aldringsprosessen?

Dette tas opp av den amerikanske “lavkarbolegen” Michael R. Eades i sitt nyhetsbrev 26. mai. Temaet omtales mot slutten av nyhetsbrevet under overskriften ”Unsaturation Index and Un-Longevity”.

Dette gjør milten

Blant annet renser den blodet og beskytter mot virusinfeksjoner. Miltens funksjon er tema for en artikkel i The Epoch Times 10. mai, som er del 6 i en artikkelserie om immunsystemet.

Årsaker til ”ME-krigen”

Dagens behandling av ME-syke fører til konflikter og fortvilelse. Fire ME-syke sivilingeniører mener i en kronikk på Forskersonen.no 10. juni at det biopsykososiale rammeverket feilaktig brukes som argument for at ME er psykologisk betinget, og at det fører til skader og feilbehandling for mange ME syke. Dette opplever de som svært alvorlig.

Vi har nok klær. Moteindustrien for billigklær bør avvikles

Det gikk tydeligvis norske medier forbi, men mens Norge strøk bunadsskjortene og heiste flagg på 17. mai, var EU-kommisjonens hovedsal fylt til randen med økonomer, politikere og unge aktivister som lavere og grønn produksjon. Diskusjonen er mangelvare i Norge, mener Ingun Grimstad Klepp og Tone Skårdal Tobiasson i en kronikk på Forskersonen.no 12. juni.

LES OGSÅ  Jod og radioaktiv forurensning

Myndighetene undervurderer befolkningen i nye kostråd

Argumentene for utelatelse av kostråd om ultraprosessert mat handler om helsekommunikasjon, ikke evidens. Ved ikke å informere befolkningen om konsekvensen av ultraprosessert mat saboterer man befolkningens mulighet til å ta informerte valg. Dette mener førsteamanuensis Siv Hilde Berg fra Universitetet i Stavanger i en kronikk på Forskersonen.no 9. juni.

Kan planetenes stilling i fødselsøyeblikket påvirke personligheten?

Dette er tema for et blogginnlegg av helsejournalist og fagbokforfatter Lynne McTaggart 9. juni. Hun oppsummerer forskning på og mulige virkningsmekanismer for temaer som har vært diskutert av astrologisk interesserte mennesker i årtusener.

Over 300 artikler om covid-19 trukket tilbake

Under pandemien kompromisset en del forskere på de etiske standardene som gjelder for forskning. Deler av grunnen kan være at det under pandemien begynte relativt mange å bedrive forskning på temaer de egentlig kan relativt lite om. Det mente vaksineforsker Gunnveig Grødeland i et intervju på Khrono.no 18. mai.

Ingen unge, friske israelere døde av covid-19

Dette gjelder unge mennesker i alderen 18–49 år som ikke hadde noen underliggende sykdom. Saken er omtalt i The Epoch Times 27. mai. Mange fagfolk hevdet under pandemien at unge mennesker ville klare seg fint med eller uten vaksine, og disse dataene underbygger deres vurdering.

Kritisk blikk på koronavaksinenes nanopartikkel-utforming

Den aktive ingrediensen i mRNA-vaksinene var mRNA, som var innkapslet i en fettholdig nanopartikkel. Dette er en effektiv måte å få mRNA-et inn i kroppen på, men kan også føre til skader. Det kan for eksempel skje hvis fettkapselen går i stykker, slik at løse biter av mRNA begynner å sirkulere med blodstrømmen og gir opphav til blodpropper. Forskere og godkjenningsmyndigheter visste om risikoen før vaksinene ble godkjent. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 3. juni.

LES OGSÅ  Lavt kolesterolnivå forverrer covid-19 og andre virussykdommer

Hvordan redusere risikoen for bivirkninger av koronavaksiner

I en artikkel i The Epoch Times 23. mai oppsummeres ulike tiltak for å motvirke bivirkninger av koronavaksiner. Dette er del 8 i en serie om oversette bivirkninger av koronavaksiner.

DNA fra grønn ape funnet i koronavaksiner

Koronavaksiner kan inneholde noe som kanskje kan endre menneskets DNA, bidra til svulstdannelse eller ha andre uønskede effekter. En mikrobiolog og immunolog mener at dette bør tilsi at man øyeblikkelig stopper bruken av koronavaksiner. Dette kommer fram av en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 11. juni.

USAs myndigheter ba om sensur av koronainnlegg som viste seg å være sanne

Det fortalte Meta-sjef Mark Zuckerberg i en diskusjon som ble offentliggjort 8. juni. Meta eier Facebook og Instagram, og dette er bakgrunnen for at sensuren var særlig omfattende på Facebook under pandemien. Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 10. juni.

Mer enn 100 barn har fått epileptiske anfall etter koronavaksine

Barna var under seks år gamle og fikk anfall innen 42 dager etter en koronavaksine. Dette kom fram i en studie i fagtidsskriftet Pediatrics 6. juni, omtalt i en artikkel i The Epoch Times 9. juni.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner