Skip to main content

Vaksiner mot korona svekker immunsystemet

Denne uka kan du lese at gjentatt koronavaksinering svekker immunsystemet. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Samtidig bruk av flere reseptfrie medikamenter kan være skadelig
 • Kjøtt og innmat gir alt vi trenger av næringsstoffer
 • Omtale av boka Turtles all the way down
 • De med økt risiko for diabetes 2 har ekstra god grunn til å faste
 • Flåttmiddel for kjæledyr skader insekter og dyr i ferskvann
 • USA: Maryland utsteder retningslinjer for å redusere eksponering for mobilstråling
 • Slik kan kreftceller lokke til seg kreftmedikamenter
 • Alternativ behandling og gråsoner
 • Kan fermenterte grønnsaker lindre irritert tarmsyndrom?
 • Folks basalstoffskifte har gått ned i USA og Europa
 • Kan ultraprosessert føre til kreft?
 • Kan mobilbruk gi høyt blodtrykk?
 • Senfølger av koronasykdom eller koronavaksine
 • I USA øker etterspørselen etter uvaksinertes blod

Gjentatt koronavaksinering svekker immunsystemet.

Ifølge en ny studie kan dette gjøre folk utsatt for livstruende tilstander som kreft. Flere doser av mRNA-vaksiner fører til høyere nivåer av antistoffer kalt IgG4, som kan gi en beskyttende effekt. En økende mengde dokumentasjon indikerer at de ”unormalt høye nivåene” av denne typen immunglobuliner gjør immunsystemet mer mottakelig for piggproteinet i vaksinene. Dette kommer fram av en artikkel i Vaccines 17. mai og er omtalt i The Epoch Times 1. juni.

Samtidig bruk av flere reseptfrie medikamenter kan være skadelig

Mange medikamenter inneholder samme eller liknende ingredienser, noe som bidrar betydelig til risikoen for utilsiktet overdose. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 22. mai.

Kjøtt og innmat gir alt vi trenger av næringsstoffer

Det sier ernæringsfysiolog og ansvarlig redaktør i Helsemagasinet, Dag Viljen Poleszynski, i en artikkel på Hemali.no 4. juni. Han er intervjuet på Hemalipodden om betydningen av å spise kjøtt, men også om en rekke andre temaer, som hva som i virkeligheten forårsaker kreft, betydningen av store doser vitamin C og misbruket av begrepet ”konspirasjonsteori”.

LES OGSÅ  Fysisk aktivitet mot depresjon

Omtale av boka Turtles all the way down

Den amerikanske “lavkarbolegen” Michael R. Eades sender ut nyhetsbrev, kalt ”The Arrow”, til interesserte en gang i uka. Der omtaler han mest faglige temaer, spesielt medisinske. Eades er god til å analysere forskning og leser mye, inkludert bøker. I nyhetsbrevet 26. mai omtaler han den mye omtalte vaksineboka Turtles all the way down. Jeg har de siste månedene vært i kontakt med flere personer som mener boka er god og viktig, og Eades føyer seg inn i denne rekken. Interesserte finner omtalen litt før halvveis i nyhetsbrevet under overskriften ”Turtles All the Way Down”.

De med økt risiko for diabetes 2 har ekstra god grunn til å faste

Periodisk faste seiler opp som noe av det beste du kan gjøre for helsen. En ny studie viser også fordeler av periodisk faste for dem med økt risiko for diabetes type 2. Dette skriver lege Fedon Lindberg i en artikkel på Hemali.no 4. juni.

Flåttmiddel for kjæledyr skader insekter og dyr i ferskvann

EU vurderer å forby flåttmidlet imidakloporid, som er i hyppig bruk. Forsker advarer og ber folk se på alternativer. Når hunder og katter beveger seg i busker og kratt om sommeren, får de med seg flått og andre parasitter. De fleste kjæledyreiere vil beskytte dyrene sine mot dette. Derfor kjøper de flåtthalsbånd eller midler som kan dryppes på pelsen. Disse midlene kan få konsekvenser for miljøet, selv om de bare brukes til kjæledyr. Imidakloporid virker ved at det dryppes på pelsen. Deretter går det inn i huden og talgkjertlene hos dyrene. Det gjør at det slippes sakete ut gjennom hårsekkene. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 30. mai.

USA: Maryland utsteder retningslinjer for å redusere eksponering for mobilstråling

Disse skal redusere barns eksponering for mobilstråling og andre former for elektromagnetiske felter og er rettet mot offentligheten og offentlige etater. Barn er mer sårbare for mobilstråling enn voksne fordi deres hjerne er under utvikling. I tillegg har de tynnere hodeskaller og mindre hoder og mange år med framtidig eksponering foran seg. Saken er tatt opp i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 24. februar.

LES OGSÅ  – Ber om unnskyldning for hvordan de uvaksinerte ble behandlet

Slik kan kreftceller lokke til seg kreftmedikamenter

Kreftceller er negativt ladd. Ved å bruke positivt ladde nanotransportører får forskerne brystkreftceller til å tiltrekke seg medikamenter som tar livet av dem. Det kan spare friske celler. Dette er tatt opp i en artikkel på Titan.uio.no 24. mai.

Alternativ behandling og gråsoner

I dagens mediebilde blir alternativ behandling forbundet med aktiviteter som sjamanisme, estetisk medisin og helsebloggeres virksomhet, der ansvar, plikter og rettigheter varierer mye. Hva ligger i begrepet alternativ behandling? Dette er tema for en kronikk i Tidsskrift for Den norske legeforening 8. mai, skrevet av tre forskere tilknyttet Nasjonalt forskningssenter innen komplementær og alternativ medisin (NAFKAM).

Kan fermenterte grønnsaker lindre irritert tarmsyndrom?

Den norske ernæringsfysiologen Eirik Garnås diskuterer om fermenterte grønnsaker kan være en potensiell behandling for irritert tarmsyndrom i en fagartikkel i marsutgaven av Current Developments in Nutrition. Dette er basert på erkjennelsen av at planter og deres tilknyttede mikroorganismer har bidratt til å forme menneskets tarmflora (mikrobiota) og tilpasning over evolusjonær tid. Spesielt melkesyrebakterier med immunregulerende, antipatogene og fordøyelsesegenskaper er utbredt i produkter som sauerkraut (surkål) og kimchi.

Folks basalstoffskifte har gått ned i USA og Europa

Basalstoffskiftet refererer til energien som kreves per tidsenhet for at kroppen skal opprettholde vitale funksjoner som pust, blodsirkulasjon og kroppstemperatur, det vil si hvor mange kilokalorier kroppen forbrenner mens den hviler. Basalstoffskiftet utgjør en dominerende del av kroppens totale energibruk. I tillegg kommer energibruk til fysisk aktivitet, for eksempel løping eller gåing. En studie som ble publisert i Nature Metabolism 26. april, har påvist at basalstoffskiftet i USA og Europa har gått ned de siste tre tiårene. Dette kan potensielt bidra til den økende fedmebølgen begge steder. Saken er omtalt i The Epoch Times 7. mai.

Kan ultraprosessert mat føre til kreft?

Dette er tema for en oversiktsartikkel av to norske forskere, publisert i fagtidsskriftet Clinical Nutrition 30. mars. Ultraprosessert mat er mat som er sterkt industrielt bearbeidet eller raffinert, og dette utgjør i dag en stor andel av maten til folk i mange land. Forskerne gjorde et litteratursøk og fant 11 artikler som kunne slås sammen til en fellesanalyse (metaanalyse). De fant sterke korrelasjon mellom inntaket av ultraprosessert mat og risiko for kreft generelt og for kreft i tykktarmen, brystene og bukspyttkjertelen. Samvariasjon er ikke det samme som årsakssammenheng, men gir en indikasjon på at det kan være det.

LES OGSÅ  Bør vaksinering mot meslinger påbys?

Kan mobilbruk gi høyt blodtrykk?

Dette er studert i en kinesisk studie publisert i European Heart Journal – Digital Health 4. mai. De har studert over 200 000 personer i en britisk database for biomedisinsk forskning. Personer som brukte mobiltelefoner i mer enn 30 minutter i uka, hadde 12 prosent høyere risiko for høyt blodtrykk enn de som brukte mobiltelefoner mindre. Personer med 30 minutter eller mer ukentlig bruk av mobiltelefoner og en genetisk disposisjon for høyt blodtrykk hadde høyest risiko (33 % økt blodtrykk). Temaet omtales i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 3. juni.

Senfølger av koronasykdom eller koronavaksine

I så fall ser det ut til at felles behandlingsprinsipper kan hjelpe. Dette innebærer å sette inn ulike tiltak for å få piggproteinet ut av kroppen, enten opphavet har vært viruset eller mRNA-vaksinen. Temaet tas opp i et blogginnlegg av helsejournalist og fagbokforfatter Lynne McTaggart 2. juni. Hun tar også opp den heroiske innsatsen fra en gruppe leger med omfattende pasienterfaring og som under pandemien utviklet effektive behandlingsprotokoller mot koronaviruset. De kaller seg ”Front Line COVID-19 Critical Care Alliance”. Deres protokoller antas å ha reddet millioner av menneskeliv, men helsemyndighetene i mange land har aktivt motarbeidet dem.

I USA øker etterspørselen etter uvaksinertes blod

Dette gjelder blod fra mennesker som ikke har tatt koronavaksine. Saken er omtalt i The Epoch Times 26. mai.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner