Skip to main content

Elektromagnetiske felter forstyrrer biers pollinering

Ukeslutt 25. august 2023 Denne uka kan du lese at elektromagnetiske felter forstyrrer honningbiers pollinering. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
  • Hvilke kunnskaper bør kreves for å gi kostholdsråd?
  • YouTube skal sensurere innhold som motsier retningslinjer fra WHO
  • Bør vi spise mer fisk – eller mindre?
  • Kan gjæret te motvirke diabetes 2?
  • Energidrikker er påvirker hjernefunksjonen negativt
  • Hvor farlig er det å heade ballen?
  • Man kan selv lage sunnere barnemat enn industrien
  • Det spiller liten rolle når man trener, så lenge man trener nok
  • Mer spedalskhet etter koronavaksinasjon
  • Favipiravir er god behandling av covid-19
  • Osteopatisk lege kritisk til koronavaksiner mister lisensen i USA
  • Problematisk at ikke koronavaksiner reguleres som genterapi
  • Barnelege sparket etter å ha slått alarm om koronavaksiner

Elektromagnetiske felter forstyrrer honningbiers pollinering

Forskere fra Chile og Argentina studerte pollinering nær høyspentmaster. De undersøkte honningbier som oppholdt seg nært og i en viss avstand fra mastene. Det ble påvist ”skadelige” effekter av eksponering, ikke bare for honningbier, men også for det omkringliggende plantesamfunnet.

Når strømmen var slått av, skjedde ikke disse endringene. Forskerne mener studien gir avgjørende dokumentasjon på skadelige effekter av elektromagnetiske felter på honningbiens pollineringsatferd, noe som fører til negative effekter på plantesamfunnet.

Studien er publisert i Science Advances 12. mai, ble omtalt på Einar Flydals blogg 19. mai og er omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 12. august.

LES OGSÅ  Når psykiatri blir brukt som maktmiddel

Hvilke kunnskaper bør kreves for å gi kostholdsråd?

Dette tas opp i et debattinnlegg av professorene Elling Bere og Simon N. Dankel i Tidsskrift for Den norske legeforening 10. juli. Dette er et tilsvar til et innlegg av Jøran Hjelmesæth, Liv Elin Torheim og Erik Kristoffer Arnesen i samme tidsskrift 29. juni.

Debatten om de nye kostholdsrådene har i månedsvis rast i dagsavisene, nå også i landets største legetidsskrift.

YouTube skal sensurere innhold som motsier retningslinjer fra WHO

YouTube har introdusert en ny ”medisinsk feilinformasjonspolicy” som vil sensurere alt medisinsk eller helserelatert innhold som ikke stemmer overens med påstander fra Verdens helseorganisasjon (WHO).

YouTube hadde tidligere en ”Covid-19 feilinformasjonspolicy”-nettside som sa at plattformen ikke tillater noe innhold som ”utgjør en alvorlig risiko for alvorlig skade” og sprer ”medisinsk feilinformasjon”, definert som å være i strid med WHOs eller lokale helsemyndigheters syn på koronapandemien. Nettsiden omdirigerer nå til en ”medisinsk feilinformasjonspolicy”-side som utvider sensurregelen til ”spesifikke helsetilstander og stoffer” i stedet for covid-19 alene. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 17. august.

Bør vi spise mer fisk – eller mindre?

All mat inneholder miljøgifter. EU har satt nye grenseverdier for hvor høyt inntak som anses som trygt. I Norge ligger gjennomsnittlig inntak over grensene, og fet fisk er den største kilden. Likevel anbefaler norske myndigheter alle aldersgrupper å spise mer fisk.

Dette er tema for en kronikk i Tidsskrift for Den norske legeforening 22. juni skrevet av en rekke fagfolk på vegne av interessegruppen Miljøgifter og folkehelse. De konkluderer slik: ”At god ernæring er bra for helsen, er ikke noe nytt. Det som bør gjøres, er ikke å sette negative og positive effekter opp mot hverandre, men å arbeide for å redusere innholdet av giftstoffer i maten samtidig som man bevarer næringsinnholdet. Før dette er oppnådd, må konsumet av fet fisk reduseres, spesielt hos barn, unge og gravide.”

LES OGSÅ  Vaksiner mot korona svekker immunsystemet

Kan gjæret te motvirke diabetes 2?

Kombucha er en lett sprudlende te som er fermentert med bakterier og gjær. I Kina har den vært drukket helt fra omkring 200 år før vår tidsregning. I USA ble den populær i 1990-årene.

Nå tyder en studie på at teen kan bidra til å senke blodsukkeret hos personer med diabetes 2, ifølge forskerne bak. Professor Kåre I. Birkeland ved Universitetet i Oslo mener imidlertid at studien ikke holder mål. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 13. august.

Energidrikker påvirker hjernefunksjonen negativt

Mens energidrikker kan gi kortsiktige fordeler som årvåkenhet og fokus, viser forskning at de også kan ha negative helseeffekter. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 5. august.

Hvor farlig er det å heade ballen?

Forskning viser at demens er vanligere hos tidligere profesjonelle fotballspillere. Flere land har innført forbud mot at unge fotballspillere kan ”heade” eller nikke ballen. Nå forskes det mer på temaet i Norge. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 1. august.

Man kan selv lage sunnere barnemat enn industrien

Det mener ernæringsrådgiver Stine Pedersen Svarthe på Hemali.no 20. august. Hun har vært gjest på Hemalipodden med klare meninger om den industriframstilte barnematen.

Det spiller liten rolle når man trener så lenge man trener nok

Hjertet har like godt av trening to dager på rad som spredt utover uka, viser ny studie fra JAMA 18. juli. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 29. juli.

Mer spedalskhet etter koronavaksinasjon

Et økende antall tilfeller av spedalskhet blir rapportert etter koronavaksinasjon, inkludert to tilfeller i Storbritannia som forskere mener kan ha vært forårsaket av vaksinene. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 9. august.

LES OGSÅ  Omega-3 er trolig nyttig ved ALS

Favipiravir er god behandling av covid-19

Det sier lege Petter Dvergsdal, som behandlet tusenvis av nordmenn med gode resultater under pandemien. Favipiravir er derfor én av flere eldre, virksomme medikamenter mot covid-19.

Dette kommer fram når Dvergsdal på Hemali.no 22. august kommenterer at tre leger i USA har anlagt rettssak mot Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA). Legene mener at FDA under pandemien gikk for langt i å fraråde bruk av et annet velprøvd medikament, ivermektin.

Osteopatisk lege kritisk til koronavaksiner mister lisensen i USA

Dette gjelder Sherri Tenpenny (f. 1959), som har mistet sin lisens i Ohio. Saken er omtalt i The Epoch Times 13. august.

Problematisk at ikke koronavaksiner reguleres som genterapi

mRNA-vaksiner mot covid-19 er genterapi, men reguleres ikke som sådan. Ved å slå en falsk ”vaksine”-etikett på genterapier utvikles de utenfor det regulatoriske rammeverket som styrer dem. Dette kommer fram i en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 14. juli.

Barnelege sparket etter å ha slått alarm om koronavaksiner

En medisinsk ekspert ble sagt opp av en av hennes arbeidsgivere etter å ha reist bekymringer om sikkerheten til koronavaksiner under et arrangement holdt av en amerikansk senator, ifølge nylig offentliggjorte dokumenter.

Etter at lege Renata Moon vitnet under begivenheten i desember 2022 på Capitol Hill, fortalte Washington State University-tjenestemenn henne at de varslet en statlig medisinsk kommisjon fordi hun angivelig fremmet feilinformasjon, viser et av dokumentene.

Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 29. juli.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner