Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Hodepine grunnet lavt nivå av vitamin D

Hodepine grunnet lavt nivå av vitamin D

Mangel på vitamin D er koblet til mange helseproblemer, lidelser og sykdommer inkludert  hjernelidelser som blant annet depresjon og demens. En finsk studie av 2 601 menn viser at vitaminet også kan kobles til kronisk hodepine. Av finnene i forsøket hadde 68 prosent  vitamin D-mangel. De som i tillegg rapportere at de hadde kronisk hodepine, hadde de laveste nivåene av alle, mens de med lavest D-vitaminnivå hadde dobbelt så stor risiko for å utvikle kronisk hodepine enn de som hadde høyere nivåer.

Ikke overraskende var det større forekomst av hodepiner i vintermånedene. I mørketida danner vi nordboere ikke vitamin D ved hjelp av sollyset, og mange trenger tilskudd. Varig hodepine er altså enda et mulig tegn på at vi bør sjekke D-vitaminstatusen. ALJ

Kilde:

Virtanen JK, Giniatullin R, Mäntyselkä P mfl. Low serum 25-hydroxyvitamin D is associated with higher risk of frequent headache in middle-aged and older men. Scientific Reports  2017; 7: 1–5; artikkel nummer 39697. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC5206741/

You may also like
Jevninger
Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros
Oppdatering om stråling fra andre land
Danske skolejenter fikk rett: Mobilstråling hemmer frøspiring

Legg igjen et svar