Skip to main content

Hoderegning mot depresjon

Matematikk er kanskje ikke det de fleste forbinder med lek og moro, men hvis du klarer og liker å utføre selv ganske enkel hoderegning, har du en overraskende fordel: Dette er i en fersk studie blitt koblet til bedre emosjonell helse, eller sagt på en annen måte: Evnen til å gjøre matteoppgaver mentalt gjør deg bedre i stand til å regulere negative følelser.

OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.


Grunnen er at det er de samme områdene i hjernen som er involvert i både emosjonell regulering og hoderegning, nærmere bestemt området som heter dorsolateral prefrontal cortex. Dette området er blant annet koblet til depresjon og angst og er involvert når vi bevisst håndterer følelser. For eksempel kan man se mer aktivitet i denne delen av hjernen hos pasienter som lærer kognitiv atferdsterapi. Mange kan lett bli sittende fast i negative tankemønstre, men utvikler man evnen til å løse matteproblemer i hodet, vil det altså også kunne hjelpe oss å håndtere vonde følelsesmessige situasjoner. ALJ

LES OGSÅ  Fysisk aktivitet som behandling? Ja takk!

Kilde:

Scult MA, Knodt AR, Swartz JR mfl. Thinking and feeling: Individual differences in habitual emotion regulation and stress-related mood are associated with prefrontal executive control. Clinical Psychological Science 2016: 1–8. http://journals.sagepub.com/doi/pdf/10.1177/2167702616654688.Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner