Skip to main content

Kraftbaserte drikker og snop

Kraft lagd på grønnsaker, fisk, bein og liknende er blant noe av det sunneste vi kan få i oss, mener Gry Hammer, som er på markedet med enda en lekker kokebok. Denne gangen viser hun mer om hvordan vi kan lage drikker, supper og sunt snacks. Hun skriver blant annet at ”Kraft laget på bein, bindevev og kjøtt fra fugl, fisk og dyr, grønnsaker og urter, over mange timer, blir sagt å ha mange helsefordeler og helbredende egenskaper: betennelsesdempende, fordøyelsesstyrkende, immunstyrkende, søvndyssende, skjønnhetsfremmende …”. Hvem vil vel ikke ha god helse, spenstig hud, glansfullt hår og en velfungerende fordøyelse? Det vil i hvert fall jeg, som kan være en skikkelig ”godtegris”. Hvis jeg kan lage is og konfekt som er bra for både for kropp, sjel, hud og hår, er jeg ikke vond å be.

Boka inneholder informative forklaringer om gelatin og kollagen, utdypinger om helsefordelene ved avkok av animalske produkter, påminnelser om at kraftkoking er både bærekraftig og lett å tilpasse et moderne liv, og selvfølgelig: mange herlige oppskrifter. Du lærer å lage kraftbaserte teer og is-latte, en veldig lilla drikk Hammer kaller ”ungdomskilden” (den må jeg starte med, fant jeg ut), smudier og kakao. Suppene rangerer fra blant annet brennesle og rødbet, spinat og skogsopp og suppe på nedgnagd fenalår, og til desserter som for eksempel lakris-is, sukkerskumputer (marshmallow), vitaminbjørner eller indianerpudding. Vi får en rekke gode tips til hvordan vi kan bruke kraft inn i hverdagskostholdet. Og visste du forresten at ordet ”restaurant” opprinnelig skrev seg fra navnet på en suppe lagd av kjøttkraft (fransk: un bouillon restaurant), som ble servert gjester på franske vertshus?

LES OGSÅ  Omgitt av søsken

Kraftbaserte drikker og snop / 2018 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Forfatter: Gry Hammer

Tittel: Kraft og andre styrkedrikker. Buljonger, supper og snop basert på kraft, gelatin og kollagen.Utgiver: Cappelen Damm AS

Utgivelsesår: 2018 (innbundet) ISBN: 9788202557959

Pris: kr 379; 152 sider

(www.cappelendamm.no)


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner