Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

Print Friendly, PDF & Email
kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Tekst Anne Lene Johnsen Foto Shutterstock   

Jeg elsker sjokolade og blir hoppende glad hver gang jeg finner en ny oppskrift på en kumelk- og glutenfri kake med lavt karbohydratinnhold.

Denne er fra nettsida theheartysoul.com med noen tilpasninger til det jeg selv hadde i skapet. Min variant ble ikke veldig søt, men det synes jeg bare er en fordel. Hvis du vil, kan du gjerne tilsette for eksempel noen dråper Stevia med sjokoladesmak.

Du trenger:

2–2,5 dl kokt og most søtpotet (tilsvarer en middels stor søtpotet, hva nå enn det er).

Annonse:

Cirka 2 dl avokadokjøtt (tilsvarer en liten avokado, men du kan sikkert bruke mer).

Cirka 2 dl nøttesmør (tilsvarer 250 gram eller en hel boks fra Helios´ sortiment). Jeg brukte mandelsmør.

4 SS fibersirup (jeg bruker den fra Funksjonell Mat AS med 5% karbohydrat).

1–1,5 dl mandel- eller kokosmelk.

6 SS kakaopulver.

1 plate mørk, melke- og sukkerfri sjokolade.

Slik gjør du:

Grovhakk sjokoladen. Bland alle ingrediensene bortsett

fra sjokoladen i en kjøkken
-maskin.

Når du har fått en jevn, fin masse, tilsettes sjokolade-bitene og røres inn i massen.

Ha røren i en smurt kake-
form (eller bruk bakepapir),
og fordel den jevnt.

Steik på 160 grader i 20 minutter. Avkjøl, skjær i
biter og spis.

Kaken er sikkert god med
krem til for den som liker det!

Print Friendly, PDF & Email
You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018

Legg igjen et svar