Skip to main content

Limonade

”Når livet gir deg sitroner, lag sitronsaft” foreslo skribenten Elbert Hubbard i en nekrolog over sin venn Marshall P. Wilder i 1915. Tanken bak er at om du opplever noe surt eller vanskelig, bør du forsøke å snu situasjonen til noe bra. 

Tekst Anne Lene Johnsen

Her er oppskrift på deilig limonade fra boka Søtt og sukkerfritt (Cappelen Damm, 2020) av Hege Hasler Barhaughøgda og Gunn-Karin Sakariassen. Få drikker er mer forfriskende og smaker mer av sommer enn deilig, kald limonade. Enda bedre er den sukkerfri. Forfatterne har beregnet at det er 1,4 gram karbohydrater per porsjon.

Du trenger:

(gir 4–6 glass)

  • 1 liter vann
  • Saften av 4 sitroner
  • Noen friske bringebær (kan utelates)
  • Saften av 2 lime
  • 1 ss SukrinSirup Gold
  • Noen skiver fersk ingefær
  • Isbiter med sitronsmak (ved servering)
  • Mynteblader, sitronmelisse eller limeskiver (til pynt)

Slik gjør du:

Lag først isbiter av vann med noen dråper fersk sitronsaft i. Ha gjerne 1 bringebær i hver isbit. Hell 1 liter vann i en mugge. Hell sitron- og limesaft i muggen. Ha i SukrinSirup Gold og bland godt. 

Kjenn etter om du må ha i litt mer søtning – eller kanskje mer vann?

LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr.5 2018

Legg skiver av fersk ingefær i limonaden og sett den kaldt.

Ved servering: Fjern ingefærskivene, ha sitron-isbitene i muggen og pynt med blader av mynte, sitronmelisse eller skiver av lime.

TIPS: Skjær opp en vannmelon i små biter til du har 3 dl. Mos disse i en blender, sil melonmassen inn i limonaden og bland godt. Smak til og kjenn etter om du trenger mer vann eller søtning. Dette gir en nydelig limonade med en vakker farge.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner