Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Mageproblemer/diaré

Mageproblemer/diaré

Jeg har vært abonnent siden oppstarten av Helsemagasinet og synes det er et utrolig bra blad med mye nyttig stoff, og har også lest mange av bøkene som omtales. Jeg har dreid mer og mer over på lavkarbo-/høyfettkosthold, og i det siste har jeg begynt med Bulletproof-produkter, noe som fungerer meget godt.

For en tid tilbake fikk jeg kraftig diaré uten at jeg forstår hvorfor og antar at det er noen ”dårlige” tarmbakterier som har fått overtak. Matforgiftning tror jeg ikke det er, for det har jeg vært utsatt for før, og det var mye verre med kvalme og oppkast.

Etter flere dobesøk fra morgenen av roer det seg når magen er tom, og det går relativt greit resten av dagen. Jeg har ikke vondt i magen og er ikke kvalm, bare litt ”uvel”, og matlysten har nesten forsvunnet.

Jeg kvier meg for å oppsøke legen da det fort kan resultere i en antibiotikakur som jeg anser som en siste utvei. Har dere gode råd for hva jeg bør gjøre?

Per Erik Gulbrandsen

Annonse:

VOF: Vi anbefaler at du oppsøker en ernæringskyndig lege som eventuelt kan bestille en avføringsprøve til analyse. Det finnes flere slike leger i Oslo-området, og en vi har stor tillit til, er lege Joakim Iversen på Senter for livsstilsmedisin på Lysaker (livsstilsmedisin.com). Der får du neppe råd om antibiotika uten å bli oppfordret til å forsøke andre strategier først. Et velkomponert lavkarbokosthold vil som regel normalisere tarmfunksjonen etter en viss tid, men noen kan ha behov for ulike tilskudd av gunstige tarmbakterier inntil så er skjedd. Dette kan for eksempel gjøres ved hjelp av melkesyregjærede grønnsaker eller probiotika. DVP

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Jevninger
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake

Legg igjen et svar