Skip to main content

Irritabel tarm – IBS – kan påvirke din mentale helse

IBS: Denne uka kan du lese at irritert tarm og mental helse kan henge sammen. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

 • Hvordan kan syntetisk versus naturlig koffein påvirke aldring?
 • Slik lager du plantemedisiner på kjøkkenet
 • Sunn aldring begynner med sunne tarmbakterier
 • Metode for å sovne inn på to minutter
 • Elon Musk vil lansere et hjerneimplantat mot mange plager
 • Vektnedgang med håndkleøvelse
 • Helsefordeler av fulvinsyre
 • N-acetylcystein mot covid-19
 • Kan kolin motvirke smerter?
 • Reinfeksjon av covid-19 kan være et signal om redusert immunitet
 • Hva er egentlig 5G?
 • Ansiktsmasker økte sannsynligheten for å få covid-19
 • Forskere fant bakterier som forårsaket hudkløe
 • Ultraprosessert mat gir høyere risiko for kreft, hjertesykdom og diabetes
 • Nedstengninger under pandemien knyttet til nedgang i hukommelse
 • Mulig kobling mellom koronavaksiner og hjertestans i Australia
 • Eksperter angrer på støtte til nedstengninger
 • Ikke bestrål fuglene!
 • Urtete – en trygg og sunn måte for naturlig vektreduksjon
Irritabel tarm - IBS - kan påvirke din mentale helse / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Irritert tarm og mental helse kan henge sammen

Hvis man lider av irritabel tarmsyndrom (IBS) og regelmessig føler seg deprimert og engstelig, er man ikke alene. En studie publisert i oktoberutgaven av Irish Journal of Medical Science har vist at IBS-symptomer er nært knyttet til psykiske problemer.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 11. november.

Helsemagasinet: Tarmens mikrober bestemmer!

Hvordan kan syntetisk versus naturlig koffein påvirke aldring?

Noen studier tyder på at syntetisk koffein kan framskynde aldring, men forskningen er begrenset. Hva er egentlig forskjellene mellom naturlig og syntetisk koffein?

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. november.

Helsemagasinet: Kaffe med smør og olje!

Slik lager du plantemedisiner på kjøkkenet

Rundt om i verden har urtekyndige personer i flere tusen år brukt planter med medisinske virkninger. Er det mulig å dra nytte av fortidens kunnskaper i moderne samfunn?

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 16. november.

Helsemagasinet: Medisinsk cannabis, ja takk!

Sunn aldring begynner med sunne tarmbakterier

Mat med høyt innhold av probiotika, spesielt yoghurt, kan redusere betennelse og annen risiko for aldersrelatert sykdom. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 3. november.

LES OGSÅ  Lavt stoffskifte og trette binyrer

Helsemagasinet: Tarmbakterier mot irritabelt tarmsyndrom.

Metode for å sovne inn på to minutter

Denne metoden er vist å fungere i 96 prosent av tilfellene. Metoden går ut på å forberede sinnet og kroppen på søvn ved å slappe av i omtrent to minutter. Dette og andre faktorer som kan påvirke innsovningen, er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 30. oktober.

Helsemagasinet: Slik påvirker mat og trening søvnen.

Elon Musk vil lansere et hjerneimplantat mot mange plager

Hjerneimplantatet skal kunne eliminere en rekke plager og brukes av folk flest. Hva består dette implantatet i, og hva er risikoen? Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 24. november.

Vektnedgang med håndkleøvelse

Metoden er utviklet av en japansk treningsekspert som gikk ned 24 kg på tre måneder. Den går ut på å legge et håndkle mellom anklene og klemme sammen beina. Dette trener opp adduktormusklene og korrigerer bekkenet, justerer posisjonen til indre organer og strammer opp mageområdet. Adduktorene er navnet på musklene på innsiden av lårene.

Metoden er tema for en artikkel i The Epoch Times 24. november.

Helsemagasinet: Lavkarbo opprettholder vekttap.

Helsefordeler av fulvinsyre

Fulvinsyre kan motvirke inflammasjon og bedre avgiftningen. Tilskudd av fulvinsyre har økt i popularitet blant mange som leter etter mer naturlige helse- og velværealternativer.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 25. november.

Helsemagasinet: Depresjon, inflammasjon og mikroorganismer.

N-acetylcystein mot covid-19

N-acetylcystein (NAC) kan være effektiv både som støttebehandling for personer som er rammet av covid-19 så lenge de er stabile og sykdommen ikke er alvorlig. Blant annet kan NAC bidra til å øke oksygenmetningen og redusere nivået av betennelsesmarkøren CRP.

Dette kommer fram i en artikkel publisert i Immunity, Inflammation and Disease 20. november.

Helsemagasinet: Vitamin D mot covid-19, kreft, diabetes 2, hjerte- og karsykdom…

Kan kolin motvirke smerter?

Kolin, en forløper for acetylkolin, kan bidra til smertelindring. Anslagsvis 90 prosent av alle amerikanere får i seg lite kolin. Forskere har påvist at aktivering av en acetylkolinreseptor førte til smertelindrende effekter hos forsøksmus, selv hos dyr som var tolerante for opioider. Dette aktiverte ikke hjernens belønningssystem, så det er liten risiko for avhengighet, og musene utviklet verken toleranse eller abstinenssymptomer når behandlingen stoppet. Kolin spiller en betydelig rolle i menneskers helse, og gode kilder er krillolje og eggeplommer.

Dette er tema for en artikkel av den amerikanske osteopaten Joseph Mercola i The Epoch Times 20. oktober.

Helsemagasinet: Hvordan bli kvitt ryggsmerter.

Reinfeksjon av covid-19 kan være et signal om redusert immunitet

Infeksjoner og reinfeksjoner av covid-19 kan skape en ond sirkel, men det finnes måter å bryte syklusen på ved en bred styrking av immuniteten vår. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 27. november.

LES OGSÅ  Sjarmerende bestselger om tarm

Helsemagasinet: Slik får du et optimalt immunforsvar.

Hva er egentlig 5G?

Med referanse til 1700 vitenskapelige rapporter gir Barrie Trower en alarmerende oversikt over 5G og konsekvensene ikke bare for mennesker, men også for dyr, insekter og planter. Trower jobbet tidligere med mikrobølgevåpen hos britiske Royal Navy. Dette videoutdraget på 22 minutter ble lagt ut 8. oktober 2023 og er fra en presentasjon Trower holdt i februar 2020.

Ellers ble professor emeritus Olle Johansson fra Karolinska Institutet intervjuet om 5G på podcasten 2 Vikings 21. november. Det varer 1 time og 29 minutter.

Helsemagasinet: Første studie av effekten av 5G på menneskers helse.

Munnbind økte sannsynligheten for å få covid-19

En norsk studie publisert i Epidemiology and Infection 13. november analyserte bruk av munnbind blant 3209 nordmenn. Forskere fulgte dem i 17 dager og spurte deretter deltakerne om deres bruk av munnbind. Resultatene viste at flere testet positivt for covid-19 blant dem som brukte munnbind ofte. De som brukte munnbind ”ofte” eller ”noen ganger”, hadde 33 prosent høyere sannsynlighet for å ha testet positivt enn de som ”aldri” eller ”nesten aldri” brukte det.
De som ”alltid” eller ”nesten alltid” brukte munnbind, hadde 40 prosent større sannsynlighet for å ha testet positivt enn de som ”aldri” eller ”nesten aldri” gjorde det.

Dette er omtalt i en artikkel i The Epoch Times 27. november. Merk at studien omtaler korrelasjoner og ikke var utformet for å avklare årsaksforhold. Uansett føyer den seg inn i det bildet en rekke andre studier har tegnet, nemlig at ansiktsmasker i liten grad beskytter mot koronavirus.

Helsemagasinet: Viser munnbindstudien noe effekt?

Forskere fant bakterier som forårsaket hudkløe

Amerikanske forskere har identifisert en bakterie som mulig årsak til kløende hudsykdommer, som eksem eller dermatitt, og potensielle effektive behandlinger for å hjelpe til med å avverge den irriterende irritasjonen.

I en studie publisert i tidsskriftet Cell 22. november rapporterte forskere at eksponering for bakterien Staphylococcus aureus trigget nervesystemet hos mus til å sende signaler fra huden til hjernen. Forskere utførte også eksperimentet i laboratorier med menneskelige celler.

Studien er omtalt i The Epoch Times 27. november.

Helsemagasinet: Derfor blir noen syke av oksalater.

Ultraprosessert mat gir høyere risiko for kreft, hjertesykdom og diabetes

Dette kommer fram av en studie publisert i The Lancet Regional Health 13. november.

Funnene gir grunn til bekymring, ettersom ultraprosessert mat utgjør over halvparten av folks daglige matinntak. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 25. november.

LES OGSÅ  Mage-/tarmproblematikk

Helsemagasinet: Maten som folk flest spiser, bidrar ikke til god magefølelse.

Nedstengninger under pandemien knyttet til nedgang i hukommelse

Ny dokumentasjon underbygger at nedstengningene førte til redusert kognitiv funksjon og hukommelse hos eldre voksne. Studien ble publisert i novemberutgaven av The Lancet Healthy Longevity og er omtalt i The Epoch Times 28. november.

Helsemagasinet: Koronatiltak uten logikk, dokumentasjon eller kritiske medier.

Mulig kobling mellom koronavaksiner og hjertestans i Australia

Det er dokumentert en årsakssammenheng mellom vaksiner og hjertemuskelbetennelse (myokarditt) – en vanlig årsak til plutselig hjertestans hos unge. Etter massevaksineringen er forekomsten av hjertestans i Australia økt. Kan dette skyldes massevaksineringen?

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 27. november.

Helsemagasinet: Hjertebetennelse som bivirkning av koronavaksiner.

Eksperter angrer på støtte til nedstengninger

Svært få eksperter som nå sier at de tok feil når det gjaldt nedstengninger og vaksinepåbud i USA, offentlig har beklaget dette. The Epoch Times har snakket med to som faktisk har beklaget, publisert i en artikkel 27. november.

Ikke bestrål fuglene!

Nyhetsbrevet fra amerikaneren Arthur Firstenberg 29. november fokuserer på hva som kan skje når fugler eksponeres for radiobølget stråling. Mesteparten av innlegget handler om arten papegøyefink, en honningkryper som kun finnes på øya Muai på Hawai´i.

Kun 150 fugler er i live på øya, og forvaltningsmyndighetene satte derfor ut flere for å øke sannsynligheten for at arten overlever. En rekke honningkrypere døde imidlertid da de ble påført radiosendere. Selv om lokale fagfolk trodde de var rammet av fuglemalaria, mener Firstenberg de ikke tålte VHF-strålingen fra radiosenderne. Han har også en forklaring for hvorfor honningkryperne kun finnes på deler av denne vulkanske øya med dårligere klima enn andre områder.

De finnes der de er fordi det gir le for stråling fra en rekke antenner for blant annet telekommunikasjon, fjernsyn og radar. Firstenberg mener at honningkryperne ville overleve dersom man fjernet disse antennene og sluttet å utstyre fuglene med radiosendere.

Helsemagasinet: Slik påvirkes vi av stråling fra trådløs koummunikasjonsutstyr.

Urtete – en trygg og sunn metode for naturlig vektreduksjon

Te er en tradisjonell drikk kjent for sine naturlige, sunne egenskaper og som et utmerket hjelpemiddel for naturlig vekttap. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. oktober.

Helsemagasinet: Kinesiske urter mot influensavirus.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner