Skip to main content

Stevia kan forstyrre tarmfloraens balanse

Kan stevia ha bivirkninger? Ja, planten ser ut til å kunne gi negativ påvirkning på tarmfloraen, hjernen og leveren.

Like fullt regnes den for helt trygg å bruke, selv om enkelte kanskje bør være forsiktige med et jevnlig høyt inntak. Dette er tatt opp i The Epoch Times 22. februar.

Stevia kommer fra planten Stevia Rebaudiana. Den vokser i Paraguay og Brasil. Stevia ble forbudt i USA av det amerikanske mattilsynet. I 1995 ble det igjen godkjent og har siden vært regnet som trygg.

Stevia har blitt brukt som søtning av te og andre drikkevarer i flere hundre år.

Når du kjøper stevia i pulver- eller væskeform i butikken, er det stoffer kalt steviol glykosider. Disse er utvunnet fra planten, og det er de som gir den søte smaken. Glykosidene er utvunnet av steviabladet gjennom en prosess med tørking og foredling. Totalt gjennomgår steviabladet rundt 40 steg før det endelige produktet er klart.

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Stevia var forbudt i Norge: Hvorfor?
Om søtningsmidler generelt.
Spis deg fri fra matavhengighet.


Støtt det frie ord!

Den som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din støtte for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

LES OGSÅ  Valnøtter bedrer tarmfloraen
Mye TV-titting knyttet til flere nattlige turer på do / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner