Kategorier
Siste innlegg
Peanøtt- og vaniljenougat
Liker og tåler du nøtter og peanøtter, kan denne fettbomben kanskje være noe for deg.
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Denne nougaten er lett å lage og enda lettere å spise: Det er bare å brekke av en liten munnfull og nyte til kaffen. Jeg har brukt Fibersirup® fra Funksjonell Mat for å holde karbohydratnivået nede. Ønsker du en søtere variant, kan du prøve honning istedenfor. Du kan også redusere mengden pekannøtter.
Du trenger:
- 1,5 dl fint peanøttsmør
- 1,5 dl ekstra jomfru kokosolje
- 1 ts vaniljeekstrakt
- 1 ss fibersirup gold ® fra Funksjonell Mat AS
- cirka 100 gram pekannøtter
Slik gjør du:
Smelt og bland sammen peanøttsmør og kokosolje i en kjele på svak varme. Rør i vaniljeekstrakt og fibersirup. Rør inntil blandinga blir helt glatt.
Fordel pekannøttene i en kake- eller brødform etter ønske. Velg selv om du vil dele opp nøttene og hvor mye. Jeg liker store nøttebiter og har kun delt nøttene i to.
Rør gjerne litt mens blandinga er i formen så du er sikker på at alle pekannøttene blir dekket av peanøttmasse. Sett i kjøleskapet noen timer så blandinga stivner.
Brekk eller skjær opp biter for servering.
Tips: Lag gjerne nougaten i små porsjonsformer istedenfor, for eksempel i små muffins- eller konfektformer. Du kan også pakke biter inn i cellofan, som små karameller.