Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2017 > Prebiotika reduserer kroppsfett

Prebiotika reduserer kroppsfett

 

Tilskudd av prebiotika til moderat og sterkt overvektige barn endret tarmfloraen deres på gunstig måte. Samtidig gikk de ned i vekt, fikk mindre fett på kroppen og buken og lavere blodnivå av interleukin-6 – et signalstoff som kan føre til betennelse. Dette kom fram i en studie fra Canada, der forskerne trakk lodd om hvilken halvpart av 42 barn mellom 7 og 12 år som hver dag i 16 uker skulle få prebiotika (8 g inulin beriket med oligofruktose) og hvilken halvpart som fikk placebo (maltodekstrin). Forskerne visste ikke hvem som fikk hva. Prebiotika er enkelt sagt ”mat” til sunne tarmbakterier. Ved å gi prebiotika bidrar man til at det dannes en sunn tarmflora. Barna ble undersøkt og sammenliknet etter 16 uker, og da oppdaget man at tilskuddene av prebiotika hadde vært gunstig.

I parentes bemerket lages maltodekstrin av stivelse, gjerne fra hvete, og opptas av kroppen som glukose. Det er etter vår oppfatning derfor ikke egnet som ”placebo”, som skal være et stoff som ikke har noen fysiologiske virkninger. IM

Kilde:

Nicolucci AC, Hume MP, Martinez I

mfl. Prebiotic reduces body fat and

Annonse:

alters intestinal microbiota in children

with overweight or obesity. Gastroenterology 2017; 153: 711–22.

https://www.ncbi.nlm.nih.gov/

pubmed/28596023

You may also like
Myseprotein
Feit hverdagsmat med lite karbohydrat. Nr. 3/2018
UR kraft + kolonial – Norges første ”kraftbar”
Alene i kampen mot kreft

Legg igjen et svar