Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2020 > Stekefri jordbær- og sitronkake

Stekefri jordbær- og sitronkake

Tekst og Foto Anne Lene Johnsen

Hver høst er jeg på utkikk etter nye kakeoppskrifter. Jeg har nemlig bursdag i oktober, og da må jeg ha bursdagskake. I år blir det denne lekre kreasjonen som Thorun Ranes står bak. Thorun engasjerer seg i å spre kunnskap om sunn mat, og sammen med mannen Lars driver hun foredragsvirksomhet og kafé på Sletta gård i Son. Denne jordbær- og sitronkaka passer også like godt på sommerens festbord samt som dessert i jula. 

Du trenger

Til bunnen:

Cirka 100 g dadler uten sten (cirka 5 stk.)

Annonse:

50 g mandelmel eller malte mandler

100 g mørk sjokolade

30 g mandler, gjerne uten skall

30 g havregryn

30 g kokosmasse

20–50 g Cocosa Extra Virgin kokosolje (nok til at massen blir passe seig)

Til fyllet:

100 g cashewnøtter som har vært bløtlagt i minimum 2 timer eller over natten

1 dl presset sitronsaft 

2–3 ts Steviosa sukker eller annen søtning

4 dl kokosmelk

7 plater gelatin, som legges i kaldt vann i 5 minutter før du løser dem opp

2 ss kokende vann til gelatinplatene

Slik gjør du

Bunnen:

• Dekk en 17 cm kakeform med plastfolie.

• Ha alle ingrediensene til bunnen unntatt oljen i en kjøkkenmaskin med kniv, og kjør blandingen til massen er fint hakket.

• Tilsett oljen og bland godt.

• Hell massen i kakeformen og trykk den jevnt utover.

Fyllet:

• Skyll de bløtlagte cashewnøttene og kjør dem til en jevn konsistens i kjøkkenmaskin.

• Tilsett sitronsaft, søtning og kokosmelk og kjør videre til alt er godt blandet.

• Ha de myke gelatinplatene i et høyt glass. 

• Kok opp vann og ha 2 ss over gelatinplatene. Rør godt.

• Hell gelatinen i kokosmelkblandingen. Bland godt sammen.

• Skjær jordbær i skiver og sett dem langs kanten av formen. 

• Hell over fyllet. Pass på at bærene holder seg oppreist.

• Sett kaken i kjøleskapet.

• Pynt med bær på toppen etter at kaken er stivnet litt slik at de ikke synker ned i fyllet.

Du finner flere av Thoruns oppskrifter på deres nettside 

www.friskogbevisst.no

Legg igjen et svar