Kvalitetsvarer // Fast frakt kr. 69,- // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Sukker øker faren for leverkreft

Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!

Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!


En studie av mus viser at sukker øker risikoen for å utvikle leverkreft. I studien ble hunnmus eksponert for et stoff som framkaller leverkreft (dietylnitrosamin) og gitt fôr med varierende innhold av sukker og fett. Mus som fikk et høyt sukkerinnhold i kostholdet, utviklet flest kreftsvulster, mens fettinntaket påvirket ikke svulstdannelsen. Et høyt blodsukkernivå etter et måltid og forhøyet insulinnivå i fastende tilstand økte også risikoen for svulstdannelse, mens fedme og fedmerelaterte problemer ikke gjorde det.

Musestudier er ikke direkte overførbare til mennesker, men forskerne påpekte denne studien indikerer at en reduksjon av sukkerinnholdet i kostholdet kan være en effektiv og gjennomførbar strategi for å redusere risikoen for å utvikle leverkreft også for vår art. IM

Kilde:

Healy ME, Lahiri S, Hargett SR mfl. Dietary sugar intake increases liver tumor incidence in female mice. Scientific Reports 2016; 6: 22292. http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC4770276/

Del gjerne med dine venner
0
    0
    Din handlekurv
      Calculate Shipping
      Apply Coupon