Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2014 > Superenkle, glutenfrie knekkebrød

Superenkle, glutenfrie knekkebrød


Noe godt

Lyst på noe godt? På denne siden presenterer vi lure tips og andre favoritter for godtemonser. Send gjerne inn din egen oppskrift til birthe@vof.no!

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Disse knekkebrødene faller i smak hos de fleste og er kjempelette å lage. Oppskriften har jeg fått av Elin, som jobber som spesialpedagog hos Senter for bedre læring. Hun mener at de er skikkelig bra hjerneføde. De smaker godt med for eksempel smør eller Cocosa, fleskepølse, ost eller kaviar på.

Du trenger:

3 dl linfrø (legges i bløt i 5 dl vann)

Annonse:

500 gram nøtter, for eksempel halvparten hasselnøtter og mandler

Cirka 100 gram gresskarkjerner (en halv pose)

1-2 ss loppefrøskall (Fiberhusk©)

3 dl vann

Slik gjør du:

Legg linfrøene i bløt i en halv liter vann i cirka 6–8 timer, gjerne over natta. Mos linfrøene med stavmikser.

Bland sammen alt i en bolle. Tilpass vannmengden så deigen blir passe fast.

Spre deigen på 3 ovnsplater med bakepapir. Rut opp til ønsket antall knekkebrød.

Steik på varmluft 175 grader i cirka 30 minutter. Ta brettene ut, og skjær i ruter på nytt. Steik videre i 15-30 minutter, det vil si til knekkebrødene er passe sprø og litt gylne.

You may also like
Muggsoppgifter i innemiljøet
Bikarbonat
Kumelk- og glutenfri sjokoladekake
Oppdatering om stråling fra andre land

Legg igjen et svar