Kategorier
Siste innlegg
Bærkrem
Om våren og sommeren er det deilig med en lett og forfriskende dessert. Og hva med en lavkarbo-porsjon til sommeren?
Tekst og foto Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
En krem med bær og nøtter er rask å lage. Her har vi brukt bringebær og blåbær, men du bruker selvsagt de bærene du selv liker best. Solbær, jordbær eller kanskje tyttebær kan være fine varianter.
Du trenger:
(til 6 små porsjoner)
Ca. 3 dl kremfløte.
Ca. 100 gram friske bær
Ca. 75 gram hakkede pekannøtter
Revet skall av en halv sitron
En dæsj vaniljeekstrakt (maks 1/2 ts, men smak det gjerne til)
Slik gjør du:
Pisk kremen lett, til den får myke bølgetopper. Ha i sitronskall og vaniljeekstrakt mot slutten av piskingen. Bland i bær og hakkede nøtter, og bland godt.
Ha plastfolie over bollen, eller fyll gjerne kremen over i porsjonskopper og dekk disse med folie.
Sett kremen i kjøleskap noen timer til den er stivnet.
Kos deg, og riktig god sommer!
/wcm_restrict]