Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Bør man faste eller ikke?

Bør man faste eller ikke?

Den svenske legen Annika Dahlqvist kommenterer på sin blogg faste eller ikke faste: http://annikadahlqvist.com/2017/12/06/att-fasta-eller-inte-fasta/

#comments. Mister man muskelmasse eller ikke ved faste?

Hildegunn Ligaard

VOF: Det finnes gode argumenter både for og imot faste, som er naturens beste metode for å helbrede sykdom, inkludert infeksjoner, brudd og mye annet; se for eksempel gjennomgang i Herbert M. Sheltons bok The science and fine arts of fasting (nyutgivelse 2013). Faste over lengre tid medfører tap av muskelmasse og brukes derfor helst for å helbrede alvorlige helseproblemer.

Hvis man skal faste periodisk, bør man være tilpasset høyfettkosthold. Med optimal bruk av faste mister man ikke muskelmasse. Dersom man spiser ketogent resten av livet, kontrollerer man vekt osv. uten problemer. De som opplever problemer, glemmer trolig at faste ikke er noe man gjør én gang som en kur, og det er trolig også gunstig å innta kosttilskudd for å unngå tap av elektrolytter. Som nevnt i svar til andre lesere, er det viktig i innta nok salt (NaCl) for optimal funksjon.

Annonse:

Stimulering av Sirt1-komplekset etter langvarig periodisk faste motvirker nitrogentap (protein) blant annet fordi faste øker produksjonen av veksthormon. Poenget er å gjøre det riktig, det vil si ikke å faste for lenge og å bryte fasten når kroppen ”sier fra”.

Det er trolig store forskjeller mellom personer i ulike aldre. Eldre og underernærte bør selvsagt ikke faste lenge om gangen, siden deres problem kan være at de ikke får i seg tilstrekkelig av viktige næringsstoffer. Imidlertid har Shelton også satt anorektikere på faste (ikke lenge) med gode resultater. DVP

You may also like
Myseprotein
Bikarbonat
Kollagen
Jevninger

Legg igjen et svar