Skip to main content

Det står alltid en kvinne bak

De som har deltatt på mange seminarer og konferanser, vet hvor mye arbeid som ligger bak et vellykket arrangement. Christin Foss er godt kjent blant naturmedisinsk interesserte etter å ha organisert en serie konferanser siden 2005 på Sundvolden Hotel ved Tyrifjorden. Den 26. – 28. oktober braker det løs med en ny naturmedisinsk fagkongress.

Tekst Dag Viljen Poleszynski     Foto privat/Sundvolden Hotel

Christin startet sin karriere som kursarrangør i 2005 med Kongressen for komplementær medisin (KAM), et felles arrangement mellom Norske naturterapeuters hovedorganisasjon (NNH1), Norsk forening for helhetsmedisin (NFHM2) og International Society of Holistic Health (ISHH3).

Årets Nordisk naturmedisinsk fagkongress har et omfattende program fra kl. 12 fredag 26. oktober fram til kl. 14 søndag den 28., avbrutt av sosialt samvær og en stor festmiddag lørdag kveld. Årets konferanse er rimeligere enn fjorårets fordi trofaste deltakere har ytret ønske om mer tid til sosialt samvær, istedenfor å innhente proffesjonell underholdning.  Samarbeidspartnere i år er Norsk forening for helhetsmedisin (NFHM), Norske naturterapeuters hovedorganisasjon (NNH) og Norske Homeopaters Landsforbund (NHL4).

Sju dyktige forelesere tar opp alt fra hvordan man kan kombinere urter med konvensjonelle medikamenter for bedre resultat (professor Odd Georg Nilsen), trening og steinalderkosthold (Kenn Hallstensen), fordøyelse og tarmfunksjon (ernæringsterapeut Jens Veiersted og dr. i mikrobiologi Nigel Plummer) og hormoner (lege Leif Ims) til hvordan man kan forsone seg med fortida (Astri Hognestad) og de psykiske konsekvensene av ulykker og sorg (psykolog Karen Kollien Nygaard).

LES OGSÅ  Erfaringer med IndreRo-terapien

VOF konstaterer at ”vår mann” Kenn Hallstensen skal forelese om ”Urkost og trening”. Blant tidligere foredragsholdere nevner vi VOFs ansvarlige redaktør Dag V. Poleszynski, VOFs spaltist lege Stig A. Bruset ved siden av dr.med. Audun Myskja, farmakologen Paul Clayton og den danske ernæringsterapeuten Marianne Fjordgård.

Seriøse leverandører har utstillerstand med gode tilbud til deltakerne på alt fra urter og kosttilskudd til ulike behandlinger, bøker med mer. Lørdag kveld deler Fritt Helsevalg (FHV5) ut Brobyggerprisen 2012 for niende gang, hvorav åtte tildelinger har gått til leger. Det er fortsatt mulig å sende inn forslag til kandidater.

Hvor mange har deltatt på de naturmedisinske konferansene du har organisert? 

– De fleste kongressene har rundt 150 deltakere. Vi har fortsatt plass til flere på høstens konferanse og kan gjerne huse 50 flere. Hotellet har hele 257 rom, egen spaavdeling med treningsrom, svømmebasseng og utendørs boblebad i parken med plass til 12 personer.8 Mange kommer før konferansen og kombinerer fag med velvære og avslapning.

Hva er det spesielle med årets konferanse?

– Denne gangen tar vi opp temaer som vi mener har allmenn interesse uansett hvilke sykdommer man ellers er opptatt av: Tarmfunksjon, hormoner og psykisk helse. Ved de fleste sykdommer er det nødvendig å etablere en god tarmfunksjon, og hormonell balanse er en viktig del av enhver terapi. Sykdom har som regel en psykisk komponent, og mange søker alternativer til farmasøytiske medikamenter og vet lite om hvordan man kan kombinere eller erstatte dem med urter. Etter 22. juli 2011 har mange ytret ønsket om at vi skulle ta opp bearbeiding av sorg og traumer.

LES OGSÅ  Nytt BALDRON-senter i Oslo

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Primus motor«]Christin Foss (f. 1959) er utdannet markedsøkonom ved Norges Markedshøyskole i 1983 og arbeidet i flere år som salgskonsulent og seinere salgssjef innen kontormaskiner. Da hun fikk sin førstefødte i 1988, valgte hun å være hjemmeværende fram til 1998. Da begynte hun som trebarnsmor å arbeide for Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF6) noen dager i uka. Hun endret PFFs årsmøte til å bli en større kongress. Lege Stig A. Bruset var i 2003 en av foredragsholderne og spurte Christin om hun var interessert i å arrangere KAM-kongressen.  Det var da det hele startet. I 2008 etablerte hun KongressPartner AS og har i dag oppdrag for ulike grupper leger, kiropraktorer og mer kommersielle bedrifter. Ved siden av jobben med kongresser er hun fortsatt engasjert som sekretariatsleder i PFF.[/gdlr_box_icon]

Meld deg på!

Man må ikke være terapeut for å delta på konferansen, som er åpen for alle med interesse for temaene. Ved siden av at man får faglig utbytte, treffer man nye bekjentskaper og kan slappe av i rolige omgivelser. I tillegg kan man nyte stedets fantastiske måltider med både fete retter som inkluderer kjøtt, fisk og sjømat, egg og fugl, basert på ferske, lokale råvarer uten påtrengende karbohydrater, og vegetarmat for dem som foretrekker det.

Konferansen varer tre dager (fredag, lørdag og søndag), og man kan velge mellom fullt program med eller uten overnatting på hotellet eller kortere deltakelse. For komplett
program se www.kongresspartner.no/index.php?
sideID=144&program=1. Ring gjerne Christin Foss for detaljer på telefon 92 24 27 56 eller send en e-post til christin@kongresspartner.no.

– Vel møtt til en hyggelig kurshelg på Sundvolden, oppfordrer en entusiastisk kursarrangør! VOF stiller selvsagt opp og håper at vi vil møte mange av våre lesere helga 26.-28. oktober.

LES OGSÅ  Høstkonferansen 2014 – femårsjubileum!

[gdlr_box_icon icon=»none» title=»Konferanser som KongressPartner AS har organisert: «]- Privatpraktiserende Fysioterapeuters Forbund (PFF) fra 1998
– Naturmedisinske/alternative foreninger fra 2004
– Norsk Forening for Klinisk Ortopedisk Medisin (NFKOM) 2005-2009
– Norsk forening for fedmeforskning (NFFF) i 2009
– ESWT Nordic Congress, seminar innen trykkbølgebehandling for Enimed 2006-2010
– Nordisk møte innen ernæring og bariatrisk kirurgi for Kliniske ernæringsfysiologers forening (KEFF7) i 2012
– Nordisk konferanse for fedmekirurgi og fedmebehandling for Oslo Universitetssjukehus i 2012[/gdlr_box_icon]

Kilder:

1.  http://nnh.no/.

2.  htpp://nfhm.org/.

3.  de Vibe M, Bell E, Merrick Joav mfl. Ethics and holistic healthcare practice. International Journal of Child Health and Human development 2008; 1: 23-8; se www.livskvalitet.org/pdf/IJCHD-2008-1_1_-Bell-ISSH_Ethics.pdf.

4.  www.nhl.no/.

5.  www.fritthelsevalg.com/.

6.  www.fysioterapi.org/.

7.  http://keff.no/.

8.  www.sundvolden.no/NO/SpaVelvære/TrenpåSundvolden.aspx.


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner