Skip to main content

Ftalater i kosmetikk, leker og matbeholdere øker premature fødsler

I 2018 kan ftalater ha bidratt til mer enn 56 000 premature fødsler. Ftalater er en klasse syntetiske kjemikalier som ofte refereres til som ”myknere” fordi de gjør plastprodukter mer fleksible.

Ftalater: De finnes i tusenvis av forbrukerprodukter, fra vinylgulv til husholdningsrengjøringsmidler og barneleker. De fleste blir oftest eksponert for ftalater fra matbeholdere av plast og via personlig pleieprodukter som sjampo og kosmetikk.

Ftalater og premature fødsler

I februarutgaven av The Lancet Planetary Health ble det publisert en framoverskuende analyse som hadde beregnet livstidskostnadene ved prenatal eksponering for ftalater, økonomisk produktivitet og pengeutgifter.

Studieforfatterne rapporterte at i 2018 kunne anslagsvis 56 595 premature fødsler tilskrives at fostre ble eksponert for ftalater i mors liv. De økonomiske kostnadene av dette har vært store.

Saken er omtalt i The Epoch Times 3. mars.

Vår kommentar:

I tillegg til at bruk av plastprodukter bidrar til plastforsøpling og eksponering for mikroplast, er ftalater i plast enda et argument for at bruken av plastprodukter bør reduseres. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Ftalater og diabetes
Kjemikalier i plast og overvekt
Miljøgifter og helse

LES OGSÅ  Miljøgifter og amyotrofisk lateralsklerose (ALS)

Støtt det frie ord!

Den som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

Mye TV-titting knyttet til flere nattlige turer på do / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner