Skip to main content

De som fikk ivermektin mot koronavirus, kom seg raskere enn andre

Britisk studie: Personer som testet positivt for covid-19 og fikk ivermektin, kom seg raskere enn en sammenliknende gruppe.

Ivermektin: Personer som testet positivt for covid-19 og fikk ivermektin, kom seg raskere enn en sammenliknende gruppe. Tiden til selvrapportert bedring var median to dager raskere blant ivermektin-mottakerne. Den raskere restitusjonsperioden var statistisk signifikant.

Dette kommer fram av en britisk studie publisert i The Journal of Infection 29. februar og er omtalt i The Epoch Times 7. mars.

Lege mistet legeautorisasjonen etter å ha behandlet med antivirale, velprøvde medikamenter mot covid-19

– I starten av pandemien trodde jeg ikke at jeg risikerte noe ved å behandle pasienter med favipiravir mot covid-19. Siden så jeg at all informasjon om god behandling var sperret, da ante det meg noe. Media sluttet å formidle om velprøvde, trygge, effektive legemidler mot virus. Jeg sendte inn innlegg til media om det, men de ble avvist. I stedet så jeg våren 2020 oppslaget fra elleve leger om behandling av korona, uten at de nevnte favipiravir. I en kommentar spurte jeg hvordan elleve overleger kunne glemme verdens mest brukte virusmedisin.

LES OGSÅ  Spekulative refleksjoner om motivene bak pandemihåndteringen

– Jeg slapp ikke til i media, og politikerne reagerte ikke. Da favipiravir kom til norske apotek i 2020 med produktnavnet Avigan, tipset jeg 30 redaksjoner om det. Uten særlig resultat. Jeg forstod at det hos makt og media var en taus enighet om at denne informasjonen ikke skulle ut.

Jeg var isolert, men det er jeg vant til. I gamle dager var det de unge som var revolusjonære, nå er det vi gamle, vi har mindre å miste. 


Les mer om saken her: Lege Dvergsdal har rekord i god behandling av covid-19. Nå er han uten legelisens


Lege Peter Dvergsdal kan ikke behandle covid-19 lenger. Etter meget vellykket behandling av cirka 7000 pasienter, nekter Helsedirektoratet nå å fornye hans autorisasjon.
Lege Peter Dvergsdal kan ikke behandle lenger. Etter vellykket behandling av cirka 7 000 pasienter med covid-19 vil ikke Helsedirektoratet fornye hans autorisasjon.

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Konspirasjonstanker om myndighetenes covid-19-politikk

Noen referanser

Shirakia K, Daikokub T. Favipiravir, an anti-influenza drug against life-threatening RNA virus infections. Pharmacology & Therapeutics 2020; 209: 107512. https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC7102570/

Oversikt over artikler om bivirkninger av favipiravir fra PubMed. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/?term=favipiravir+study+adverse+effects

Santin AD, Scheim DE, McCullough PA mfl. Ivermectin: a multifaceted drug of Nobel prize-honoured distinction with indicated efficacy against a new global scourge, COVID-19. New Microbes and New Infections 2021; 43: 100924. https://pubmed.ncbi.nlm.nih.gov/34466270/


Støtt det frie ord!

Den som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

Mye TV-titting knyttet til flere nattlige turer på do / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuftDenne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner