Skip to main content

Berit Nordstrand: – Du bør ha god helse for å tåle myndighetenes ernæringsråd!

Nordstrand mener at brødet fra butikken er usunt fordi det svekker fordøyelsen og næringsopptaket.
– Det er beviselig feil når ernæringsmyndighetene hevder at fullkorn gir bedre helse.

Nordstrand: – Det er nemlig ikke brune fiber vi trenger mer av, men fargerike grønnsaker. Korn inneholder en rekke antinæringsstoffer og gluten, som er koblet til inflammasjon.

Legen, forfatteren, formidleren og spesialisten i farmakologi Berit Nordstrand savner uenighet og debatt om ernæringsmyndighetenes påstander. Feilinformasjon om kosthold og helse er utbredt, mener hun, inkludert at vi bør spise ”lite og ofte”. 

Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 11. mars 2024, etter at Nordstrand var gjest på Hemalipodden.

Vår kommentar:

Helsemagasinet har på faglig grunnlag vært uenig med myndighetenes kostholdsråd siden magasinet ble grunnlagt i 2010. Vi har trykket et stort antall artikler som på ulike måter problematiserer de til enhver tid gjeldende kostholdsrådene (som i praksis ikke er endret nevneverdig de siste tiårene).

De nye nordiske kostholdsrådene fra 2023 ble meget omdiskutert i mediene. Mange fagfolk var dypt uenige i prosessen utvalget hadde brukt og i deres vurderinger av mange temaer, for eksempel når det gjaldt argumenter om bærekraft og ultraprosessert mat (søppelkassemat).

LES OGSÅ  Ti egentiltak mot kreft

Når det kommer nye norske kostholdsråd i løpet av 2024, forventes det at de i praksis gjentar de nordiske rådene og at det ikke tas hensyn til noe av den omfattende kritikken.

Statlige utredninger har alltid oversett hva slags kosthold vi gjennom evolusjonsprosessen er godt tilpasset, vil og sentral faglitteratur om blant annet effekten av å spise mettet fett, er aldri blitt tatt hensyn til.

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Tretti dagers anti-inflammatorisk spiseplan
Kunnskapsløse kostholdsråd om fett
Kostholdsråd på feil premisser
Anbefalingen om magre meieriprodukter bør fjernes!
Skadelige kostholdsråd


Støtt det frie ord!

Den som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Her ser du vår Spleis.

Berit Nordstrand: – Du bør ha god helse for å tåle myndighetenes ernæringsråd! / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner