Skip to main content

Høringsfristen for koronasertifikatet utløper i dag

Ukeslutt 4.3. Lesetips denne uka handler om måling av kolesterolnivå hos barn, og om ulike sider ved koronapandemien. Flere aktører argumenterer mot koronapass, mens andre innlegg omtaler bivirkninger og dødelighet av koronavaksinene. Ett innlegg kritiserer en studie av effekten av ansiktsmasker, et annet viser at ”faktasjekkerne” ofte tar feil. Siste lesetips er om en analyse av aksjonen til de kanadiske lastebilsjåførene.

Tekst Iver Mysterud

Høringsfristen for koronasertifikatet utløper i dag / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Bør alle barn få målt kolesterolnivået sitt? Ja, mener ernæringsprofessor Kirsten Holven.
Nei, er Helsemagasinets rungende svar. Kolesterolhypotesen (forhøyet kolesterolnivå i blodet er en viktig årsak til hjerte- og karsykdom) er av uavhengige fagfolk forkastet for flere tiår siden, og stadig flere studier viser at fokus på kolesterol er en blindvei eller sidespor i letingen etter årsakene til hjertesykdom.

Totalkolesterol er ingen god markør for risikoen for å utvikle  hjerte- og karsykdom, og LDL-kolesterol er ikke ”farlig”. Kolesterol har en rekke livsviktige oppgaver i kroppen, som antioksidant, strukturelt element i cellemembraner og er forløper i  dannelse av kjønnshormoner, antioksidanten koenzym Q10 og gallesalter. Vi håper at ikke Helsedirektoratet følger vurderingen til Kirsten Holven.

Viktig innlegg mot koronapass

Sivilingeniør Lars Ranes tar på Steigan.no 25. februar et oppgjør med forslaget om å innføre koronapass. Helsemagasinet stiller seg bak det Ranes skriver og håper at helsemyndighetene legger forslaget om koronapass i skuffen for alltid.

LES OGSÅ  Vonde påminnelser om nazilegers ugjerninger

Vitenskapsteoretikere advarer mot koronapass

Høringsfristen for Regjeringens forslag til å forlenge reglene om koronapass går ut i dag. En gruppe forskere fra Senter for vitenskapsteori ved Universitetet i Bergen argumenterte på hemali.no 3. mars sterkt for at forslaget om koronapass bør trekkes. Dette er en god analyse det er verd å lese.

Et koronasertifikat som ikke må forsvares som smitteverntiltak, blir lettere å innføre og vanskeligere å fjerne

Det skriver lektor Christina Fjeldavli på Steigan.no 4. mars. Hun har gode poenger for hvorfor vaksinepass er en dårlig idé.

Koronavaksiner kan gi varige endringer av DNA

På Steigan.no 27. februar omtales en ny, svensk studie som viser at mRNA-vaksinene mot koronavirus kan gi varige endringer i DNA. Dette kan skje så raskt som seks timer etter eksponering. Studien er gjennomført på leverceller, og det er Pfizer-vaksinen som er testet.

Langt flere vaksineskader fra koronavaksinene enn hva offisielle tall sier

Dette kommer fram fra uttalelser fra et tysk forsikringsselskap, rapportert på Steigan.no 24. februar. Dette selskapet har registrert langt flere vaksineskader enn det som offisielt er rapportert. Pål Steigan er ganske klar i sin vurdering : ”Alt tyder på at vi står oppe i historiens største legemiddelskandale. Myndighetene har presset, tvunget og mobbet milliarder av mennesker til å ta eksperimentelle vaksiner som ikke har vært gjennom de vanlige dyreforsøkene og sikkerhetskontrollene, og så viser det seg tydeligvis at vaksinene dreper og skader folk i et omfang verden aldri har sett make til.”

Pfizers egne dokumenter gir et rystende bilde: 1 200 dødsfall på 90 dager

Pål Steigan omtaler på Steigan.no 3. mars tidligere hemmeligholdte dokumenter en stor gruppe leger og forskere har fått frigjort. Denne gruppen hadde saksøkt Mat- og legemiddeldirektoratet (FDA) i USA for å få frigjort hemmeligstemplede dokumenter fra Pfizer. FDA hadde opprinnelig bestemt at disse dokumentene skulle holdes hemmelig i 75 år, men tapte i en domstol i Texas og er derfor pålagt å frigi dokumentene. De første dokumentene er dyster lesning. Det viste seg at Pfizer hadde registrert 1 200 vaksinedødsfall på 90 dager under utprøvingen av vaksinen. I tillegg ble det observert genetiske skader og en rekke andre bivirkninger. På tross av slike data har altså FDA hastegodkjent de eksperimentelle mRNA-vaksinene.

LES OGSÅ  Nobelprisen i medisin 2023: Politisk motivert støtte til mRNA-vaksinen?

Noen ubehagelige spørsmål om overdødelighet under koronapandemien

Jan Voilaas tar i dette innlegget på hemali.no 4. februar opp overdødelighet under pandemien og alle vaksineskadene som tårner seg opp i kjølvannet av massevaksineringen.

Bitende kritikk av ansiktsmaskestudien fra Bangladesh

En mye omtalt studie av effekten av bruk av ansiktsmasker mot koronavirus ble på slutten av 2021 publisert i Science, et av verdens mest prestisjetunge naturvitenskapelige tidsskrifter. En foreløpig versjon av artikkelen er under mye av pandemien blitt trukket fram som den endelige dokumentasjonen på at ansiktsmasker er effektive mot spredning av koronavirus. I og med at selveste Science har valgt å publisere den, har studien fått et vitenskapelig kvalitetsstempel. Den australske faglitterære forfatteren og bloggeren Anthony Colpo har imidlertid sterke synspunkter på studien, som han ikke levner noen ære. Han forklarer hvorfor i et omfattende blogginnlegg 27. februar.

Naturlig immunitet, vaksiner og feilaktig faktasjekking

I mer enn to år har de store mediene i USA brukt ”faktasjekkere” for å avvise enhver informasjon om koronapandemien som ikke følger synet til Sentrene for sykdomskontroll (CDC) og Verdens helseorganisasjon (WHO). Den republikanske senatoren Ron Johnson har vært en politisk røst som har gått imot det offisielle synet en rekke ganger. Han ble ikke uventet ”avkledd” 16. juli 2021 av avisa The Washington Posts ”faktasjekker” Salvador Rizzo for ikke å ha gitt korrekt informasjon om naturlig immunitet og bivirkninger av vaksiner, basert på den amerikanske databasen som registrerer slike (VAERS).
Det viser seg ikke uventet at Johnson har hatt rett hele tiden, mens Rizzo har tatt feil. Man kan lese om dette i en artikkel av Johnson og mRNA-vaksineekspert Robert Malone i The Federalist 24. februar.

LES OGSÅ  Ukeslutt: Om korona, plast og fedme, og om husdyrproduksjon

Analyse av de canadiske lastebilsjåførenes aksjon

En artikkel av N.S. Lyons 16. februar på The Upheaval om de canadiske lastebilsjåførenes aksjon gir en viktig og tankevekkende analyse. Selve aksjonen og canadiske myndigheters respons settes i et interessant perspektiv ved skillet mellom ”de fysiske” og ”de virtuelle”. Artikkelen er lang, men mange vil trolig synes den er verd å lese i sin helhet, og handler om langt mer enn lastebilsjåførenes aksjon. Man får et blikk inn i all  ”informasjonskontrollen” vi har sett under pandemien, der myndighetene med ulike virkemidler forsøker å forsvare sin virkelighetsoppfatning – sitt narrativ – om ulike temaer. Dette handler imidlertid om langt mer enn pandemihåndteringen, det handler om hvordan eliter beskytter sine interesser mot ”resten av folket”.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner