Støtt Helsemagasinet med en donasjon

Helsemagasinet utgis av Stiftelsen vitenskap og fornuft. Du kan bidra til at flere får tilgang til faglig baserte kunnskaper om hvordan du kan bedre din egen helse og folkehelsa generelt, og samfunnet bedre kan ivareta enkeltindividers behov for velferd, frihet, sikkerhet og identitet.
Stiftelsen trenger økonomisk støtte for på en best mulig måte kunne utføre slike oppgaver. Vi er takknemlige for ethvert bidrag eller donasjon uansett størrelse.

Stiftelsen vitenskap og fornuft
Bjerkelundsveien 8 B
1358 Jar

kr.
Personlig informasjon

Kredittkortinformasjon
Dette er en sikker SSL-kryptert betaling.

Totalt bidrag: kr. 20 One Time

Forside > Arkiv > 2018 > Mandelkake

tekst og Foto anne lene johnsen

Jeg får aldri nok av enkle og gode kaker. Denne mandelkaka passer kanskje ekstra godt til varme sommerdager, men også som dessertkake til høstens eller – hvorfor ikke? – julas selskaper. Kefiren eller yoghurt gir kaka et deilig, syrlig preg. Oppskriften er fra boka Bak glutenfritt av Karin Moberg og Oscar Målevik (Cappelen Damm, 2014).

Du trenger:

Til kakebunnen:

• 2 ½ dl mandelmel

Annonse:

• 1 ts loppefrøskall (Fiberhusk®)

• 1 ts vaniljesukker

• 1 klype salt

• 2 dl kefirmelk eller yoghurt

• 2 egg

• ½ dl søtningsmiddel, for eksempel erytritol. (I originaloppskriften er det brukt sukker, men jeg erstatter sukker med naturlige søtstoffer som nesten ikke påvirker blodsukkeret).

Til kremen:

• 3 dl kremfløte

• 1 vaniljestang

• Ferske bær (gjerne jordbær)

Slik gjør du:

Sett steikeovnen på 175 grader.

Bland de tørre ingrediensene og visp deretter inn kefirmelk eller yoghurt.

Visp egg og søtstoffet stivt og bland dette inn i røren.

Hell røren i en smurt form med diameter på omtrent 24 centimeter.

Stek kaka midt i ovnen i 35–45 minutter.

Avkjøl.

Visp kremfløten stiv og bland inn frøene som du har skrapt ut fra en vaniljestang.

Smør kremen over kaka og pynt med bær.

Legg igjen et svar