Kvalitetsvarer // Fri frakt over kr. 1200,- // Rask levering på lagerførte varer

Matvafler

For litt siden ble jeg invitert på åpningen av Soon Livsstilsenter. Stedet drives av tre engasjerte kvinner som har som mål å formidle kunnskap om og inspirere til en livsstil med sunt kosthold og aktiviteter. På åpningen fikk vi servert pølser i vaffel; en kombinasjon de fleste andre enn oss mossinger kanskje skvetter av. Men selv ble jeg minnet på at vafler er jaggu godt, mimret om barndommens fotballkamper og ba om oppskriften. Her er den, ørlite grann bearbeidet, men vafler er det lell. Disse er supre ”matvafler”. Møt gjerne opp til ”vaffeltreff” på senteret i Son også. Du finner stedet soonlivsstilsenter.no.

Tekst og foto Anne Lene Johnsen

Du trenger:

  • 1-2 dl havregryn (kan sløyfes)
  • 3–4 egg
  • 1 boks feit kokosmelk
  • 3 gode måleskjeer proteinpulver med vaniljesmak. 1 måleskje er omtrent 13–15 gram. Bruk for eksempel LifeExtension myseprotein fra Helsemagasinets nettbutikk. Jeg brukte Clean Lean erteproteinpulver fra Nuzest.
  • 1–2 ts loppefrø (for eksempel Fiberhusk© eller Husk©)
  • 3 ss smeltet smør
  • Litt havsalt
  • 1 ts kardemomme – hvis du liker den smaken
  • Eventuelt litt teffmel eller annet glutenfritt mel, for eksempel mandelmel eller amarant.

Slik gjør du:

Bløtlegg gjerne havregrynene over natta om du vil planlegge vaffelsteikinga i god tid.

Smelt smøret.

Visp sammen egg, kokosmelk, proteinpulver, loppefrø, smeltet smør, salt og kardemomme.

La røren stå litt så den tykner.

Hvis du nå ønsker at røren skal bli tykkere, kan du røre inn litt mel. Sannsynligvis vil du se at det ikke er mye mel som skal til (jeg brukte ingenting) – og det er bra; jo mindre mel, desto bedre for blodsukkerbalansen!

Steikes i vaffeljern.

Del gjerne med dine venner

noe godt, Oppskrifter

Kommentarer er stengt.

0
    0
    Din handlekurv
    Din handlekurv er tomTilbake til butikken