Skip to main content

Robert Malone er tilbake på Twitter

Ukeslutt 23. desember 2022. mRNA-vaksineutvikler Robert Malone er tilbake på Twitter etter å ha vært suspendert. Det skjedde etter posteringer som kritiserte Pfizers koronavaksine.
Les også om:

Tekst Iver Mysterud

Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
  • Bør vi drikke 2 l vann om dagen?
  • Vaksineskadet? Slik søker du erstatning
  • Munnbind fungerer ikke mot koronavirus
  • Lege Peter Dvergsdal om koronamedikamentet Paxlovid: – Farlige bivirkninger og interaksjoner
  • Florida forbereder en storjury mot produsenter av mRNA-vaksiner
  • Sunn aldring uten kognitiv svikt
  • Kan et kosthold med mye flavonoider beskytte mot slag og hjerteinfarkt?
  • Lutein og zeaxantin for å bevare synet
  • Vitamin D bedrer hjernens funksjon
  • Framveksten av statinbruk

Tarmslimhinnen svekket ved nevrologiske lidelser

Fagtidsskriftet The Lancet Gastroenterology & Hepatology publiserte 2. november en viktig oversiktsartikkel om nevrologiske lidelser.

Det viser seg at tarmslimhinnen ikke bare er svekket ved fordøyelsessykdommer, men også ved sykdommer i sentralnervesystemet som Parkinsons sykdom, autismespekterforstyrrelser, depresjon, multippel sklerose og Alzheimers sykdom. Tarmslimhinnen har en viktig rolle i helse og sykdom ved å fremme næringsopptak og hindre at sykdomsframkallende organismer kommer over i blodbanen.

Bør vi drikke 2 l vann om dagen?

Nei, ifølge en ny studie i Science 25. november.

LES OGSÅ  Inneplanter kan gjøre oss gladere!

2 liter tilsvarer 8 glass vann, og dette er for mye for folk flest. De fleste trenger ikke mer enn 1,51,8 l om dagen, og kvinner i 20-årene trenger ikke mer enn 1,31,4 l. Man bør derfor ikke gi samme råd til alle.

Vaksineskadet? Slik søker du erstatning

Hemali.no 13. desember forklarer advokat Jørgen Heier hvordan folk som har meldt inn bivirkninger etter koronavaksine, kan søke om erstatning til Norsk Pasientskadeerstatning (NPE).

Det er tre års frist fra bivirkningene ble meldt inn til å søke erstatning. I artikkelen omtales også to mulige vedtak fra NPE, altså medhold eller ikke og hva man da kan gjøre.

Munnbind fungerer ikke mot koronavirus

Dette er tema for et innlegg av den danske økonomiprofessoren Christian Bjørnskov på Punditokraterne 12. desember.

Kommentaren tar opp hva man visste før det ble påbudt med munnbind under koronapandemien og nevner ny forskning på såkalte N95-masker.

Lege Peter Dvergsdal om koronamedikamentet Paxlovid:
– Farlige bivirkninger og interaksjoner

Nå finnes det nye medikamentet mot korona, Paxlovid, på norske apotek. Lege Peter Dvergsdal advarer mot bivirkninger og interaksjoner med 120 andre medikamenter i et intervju på Hemali.no 8. desember.

mRNA-vaksineutvikler Robert Malone tilbake på Twitter etter å ha vært suspendert

Dette kommer fram av en artikkel i The Epoch Times 13. desember.

Både Malone og professor og lege Peter McCullough var per 12. desember i stand til å postere på Twitter igjen. Malone ble suspendert fra Twitter på slutten av 2021 etter posteringer som kritiserte effektiviteten til Pfizers koronavaksine.

Florida planlegger en storjury mot produsenter av mRNA-vaksiner

Floridas guvernør Ron DeSantis kunngjorde 13. desember at delstaten vil opprette en storjury for å gjennomgå bevis for å holde produsenter av mRNA-vaksiner mot covid-19 ansvarlige for vaksineskader i henhold til Floridas lovverk.

LES OGSÅ  Sjefslege i Florida: – Unge menn bør ikke ta mRNA-vaksinen!

Storjuryen skal undersøke mulige farlige og dødelige bivirkninger som mRNA-vaksinene har påført innbyggerne i Florida.

En sunn aldring uten kognitiv svikt

Hvordan man kan leve fornuftig og redusere risikoen for å oppleve kognitiv svikt gjennom livsløpet, er tema for et blogginnlegg av journalist Lynne McTaggart 2. desember.

Hun siterer legen Robert Friedland, som i sin nye bok (2022) Unaging påpeker at betydelig kognitiv svikt med eller uten demens ikke er normalt uansett alder. Det er mulig å gjøre noe med alle de viktigste årsakene til kognitiv svikt.

Kan et kosthold rikt på flavonoider beskytte mot slag og hjerteinfarkt?

Flavonoider som blant annet finnes i svart te, grønn te og bær, ser ut til å kunne motvirke åreforkalkning. Dette kommer fram av en artikkel publisert i Arteriosclerosis, Thrombosis, and Vascular Biology 3. november.

Forskerne hadde studert 881 kvinner i alderen 80 år. Jo større inntak av flavonoider, desto mindre forkalkninger i bukarterien. Saken er omtalt på Express.co.uk 23. november.

Lutein og zeaxantin for å bevare synet

Øynene blir stadig belastet fra en rekke miljøfaktorer. Synet kan opprettholdes bedre ved inntak av karotenoidene lutein og zeaxantin, som finnes i fargede grønnsaker og frukt. Dette er tema for en artikkel på Express.co.uk 12. november.

Vitamin D bedrer hjernens funksjon

En ny studie i tidsskriftet Alzheimer’s & Dementia 7. desember har funnet at høyere konsentrasjon av vitamin D3 i hjernen ga 2533 prosents lavere risiko for å utvikle demens eller mild kognitiv svekkelse.

Høye konsentrasjoner av vitamin D3 i hjernen ga bedre kognitiv funksjon i alderdommen. Denne forskningen tyder på at det er viktig å sikre tilstrekkelige nivåer av vitamin D for å motvirke demens.

LES OGSÅ  Mennesker er ikke veganere

Framveksten av statinbruk

Kolesterolsenkende medikamenter (statiner) er av verdens mest brukte og for farmasøytisk industri svært lønnsomme medikamenter. Den australske legen Paul Mason gir i et 14 minutters foredrag på YouTube en god presentasjon av framveksten av denne typen medikamenter og hva som er problemet med dem.

God jul, og god lesning!      


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner