Kategorier
Tacopai
Utover høsten og vinteren kan det være deilig med noe varmt og smakfullt å spise. Denne paien fra kokebokforfatter og blogger Elisabeth Holm ser ut til å være midt i blinken både som middag, lunsj, andre smårettanledninger, eller til frokost for den saks skyld.
Tekst Anne Lene Johnsen
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Du kan forresten gjerne bytte ut smør med melkefritt alternativ, skriver forfatteren, og du kan selvsagt lage ditt eget fyll. Her er oppskrift på paibunnen og et forslag til hva du kan putte oppi:
Du trenger:
Til grunnpaien:
- 200 g finmalte mandler
- 100 g mykt smør
- 1 egg
- ½ ts salt
Til fyllet:
- 3 egg
- 1 dl fløte, eventuelt vann
- 1 ½ ss olivenolje
- 2 fedd hvitløk
- 1 stor, rød paprika
- 400 g kjøttdeig
- 200 g revet gulost eller plantebasert ost
- 2 ss tacokrydder uten sukker
Slik gjør du:
Lage paien:
Sett stekeovnen på 175 grader. Ha alle ingrediensene i en bolle og kna sammen til en fast deig. Smør en paiform på cirka 23 cm med olje eller smør. Trykk deigen ut i formen så jevnt som mulig og godt oppover kantene. Forstek paibunnen i 10–12 minutter. Legg i ønsket fyll og stek videre.
Lage fyllet:
Sett stekeovnen på 200 grader. Hakk opp paprika, løk og hvitløk og fres alt sammen i oliven- eller raps olje i en stekepanne til det er mykt. Tilsett kjøttdeigen og stek videre. Tilsett tacokrydder og bland godt. Ha kjøttblandingen over i det forstekte paiskallet. Visp sammen egg og vann/fløte, og hell over i paiskallet. Dekk hele paien med revet ost. Stek paien på midterste rille i 25 minutter eller til osten er gyllen. La paien hvile i cirka 10 minutter. Server gjerne med en salat til.