Skip to main content

Trådløse nettverk? Ikke i skoler og barne- hager på Kypros

Dette skjer basert på føre-var-prinsippet for å redusere eksponering av barn for potensielt helseskadelig stråling.

Tekst Iver Mysterud    Foto Shutterstock

 

Den daværende kypriotiske ministeren for utdanning og kultur, Christ Chatziathanasiou, utstedte 31. januar 2017 en forordning for å beskytte barn mot stråling fra trådløse installasjoner i skoler og barnehager. I resolusjonen rettet mot ledere i barnehager og grunnskoler  anbefalte ministeren bruk av føre-var-prinsippet og å sette inn forebyggende tiltak for å redusere eksponeringen av barn på skoler og i barnehager., Forordningen krevde at alle trådløse nettverk skulle bli deaktivert i alle offentlige barnehager på Kypros. Når det gjelder barneskoler, oppfordret ministeren kun å bruke trådløse nettverk administrativt, og ministeriet vil ikke installere mer trådløst utstyr i skolene.

Der skoler og elever velger å bruke trådløse nettverk, må de installere brytere slik at de trådløse tilgangspunktene kan være slått av når det ikke er i bruk. Videre må skolene oppnå samtykke fra foreldre og verger for å tillate barn å delta i aktiviteter der det brukes trådløs teknologi.

LES OGSÅ  Spytt som indikator for bivirkninger av mobilstråling

Kilder:

1. http://ehtrust.org/wp-content/uploads/Egkyklios-Jan-17.pdf (11.1.2018).

2. Cyprus reduces WiFi in schools. EMR and Health 2017; 13 (2): 6. http://www.emraustralia.com.au/LiteratureRetrieve.aspx?ID=143672 (11.1.2018).


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner