Skip to main content

Frankrike forbyr mobiltelefoner på skolen

Dette skjer av helsemessige grunner. I Frankrike er det stor offentlig oppmerksomhet omkring negative helsepåvirkninger av stråling fra trådløs kommunikasjon. Myndig-hetene har også vedtatt en rekke begrensninger i bruken av utstyr som avgir stråling  fra elektronisk utstyr.

Tekst Iver Mysterud

Den franske utdanningsministeren, Jean-Michel Blanquer, annonserte 10. desember 2017 i et fjernsynsintervju at mobiltelefoner vil forbys på franske skoler og høyskoler fra starten av 2018.1 Han sa også at det ville være bra i et helseperspektiv dersom barn opp til sju års alder ikke bruker skjermer i det hele tatt, basert på deres påvirkning på barns mentale helse og kognitive egenskaper som læring og hukommelse. Den franske skoleloven forbyr allerede bruk av mobiltelefoner i timene.

Blanquer erkjenner at elevene kan ha behov for mobiltelefoner i undervisningen og i nødssituasjoner, men at bruken på skolen må begrenses.

I Frankrike har det offentlige i mange år engasjert seg sterkt i debatten om negative helsepåvirkninger av stråling fra mobiltelefoner og annen form for trådløs kommunikasjon.

I Norge er denne debatten mer eller mindre fraværende, i hvert fall i radio, fjernsyn og ledende aviser.

LES OGSÅ  Helseskader etter Fukushima-ulykken

Kilde:

1. Sportouch B. Blanquer sur RTL: “Les portables seront interdits à l’école et au collège à la rentrée 2018”. RTL 10.12.2017. http://www.rtl.fr/actu/politique/blanquer-sur-rtl-les-portables-seront-interdits-a-l-ecole-et-au-college-a-la-rentree-2018-7791345944


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner