Skip to main content

Hvor trygt er 5G-stråling?

Denne uka kan du lese at 5G-stråling ikke er så trygt som telekomindustrien og våre myndigheter påstår. Videre tar vi opp dette:  

Tekst Iver Mysterud Bildet er tatt av Silvia fra Pixabay

Middelaldrende mann med kort, mørkt hår smiler, portrett. Han har v-genser på, bakgrunnen er lys og nøytral.
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
 • Hvor trygt er MR-skanning?
 • Tonnevis med økologiske plommer kan råtne grunnet uenighet om pris
 • Antipsykotika kan gi metabolsk syndrom
 • Paur Brodeur dør 92 år gammel
 • Nytt lys på kroppens elektrisitet
 • Svartebøker og gammel folketro inspirerer moderne medisin
 • Miljødirektoratets tjuvtriks i kjøttkampen
 • Tine snur om helmelk i skolen
 • Er det trygt eller farlig å spise nedfallsfrukt?
 • Kosthold og fruktbarhet
 • Kan dårlig hørsel gi demens hos hund?
 • Kan koronavaksiner utløse ”turbokreft” hos unge mennesker?
 • Biden-administrasjonen innrømmer manglende dokumentasjon for koronavaksiner
 • Biden-administrasjonen vil kanskje anbefale alle å ta nye koronavaksiner
 • Republikansk senator kritisk til ansiktsmasker

Er egentlig 5G-stråling trygt?

Myndighetene i alle vestlige land påstår det, men hva vet man? Australske forskere har i en database funnet 295 studier om millimeterbølger, som 5G-teknologien bruker. Majoriteten av studiene hadde påvist biologiske effekter som potensielt vil kunna påvirke folks helse.

De vanligste effektene var biokjemiske forandringer, effekter på cellemembraner, effekter på celledeling, forandringer i genuttrykk, effekter på immunforsvaret, forandringer i hjernen og nervesystemet og genetiske skader. Studien er publisert i Frontiers in Public Health 26. januar og omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 17. februar.

Hvor trygt er MR-skanning?

En artikkel i The Epoch Times 20. august retter et kritisk blikk på skjulte risikoer ved gadolinium, en vanlig, men kontroversiell ingrediens i kontrastfarger som brukes ved MR.

Tonnevis med økologiske plommer kan råtne grunnet uenighet om pris

Hovelsrud gård i Ringsaker i Innlandet fylke risikerer å brenne inne med tonnevis av økologiske plommer fordi de ikke er blitt enige om pris med Coop, som tidligere har solgt disse plommene i sin Änglamark-serie. Hovelsrud gård tilbyr i stedet direktesalg til kunder av kasser med fem kilo fullmodne plommer. Saken er omtalt på Hemali.no 28. august.


Antipsykotika kan gi metabolsk syndrom

Medikamenter brukt ved schizofreni og psykoser – antipsykotika – kan ifølge en ny artikkel gi metabolsk syndrom. Sistnevnte er en tilstand preget av bukfedme, insulinresistens, høyt blodtrykk og fastende blodsukker samt forhøyet nivå av triglyserider (fett) i blodet. Forekomsten av metabolsk syndrom hos pasienter som behandles med antipsykotika, varierer mellom 37 og 63 prosent i ulike studier. Dette kommer fram av en oversiktsartikkel i Metabolic Syndrome and Related Disorders 16. august.

LES OGSÅ  En tredje vei til bedre matproduksjon

Paur Brodeur dør 92 år gammel

Brodeur var en kjent, amerikansk gravejournalist som spesielt bidro til å belyse negative effekter av asbest og elektromagnetisk stråling. Han skrev fast for The New Yorker i nesten 40 år og har i tillegg skrevet en rekke bøker.

Mest kjent er The zapping of America fra 1977, som fokuserte på mikrobølgestråling på en tid da ingen hadde mobiltelefoner, men da store radaranlegg ble anlagt. Brodeurs dødsfall er omtalt en rekke steder, blant annet i Microwave News 10. august og i The New York Times 17. august.

Nytt lys på kroppens elektrisitet

Vi vet at kroppen genererer elektrisk energi i form av hjernebølger som kan måles med EEG, felt fra hjertet som kan måles med EKG, og elektriske ladninger som passerer gjennom cellemembraner. En ny studie fra USA har påvist at elektriske felt også forekommer inni deler av enkelte celler som i liten grad har vært studert tidligere, i områder kjent som biologiske kondensatorer, som spiller viktige roller i kroppen.

Det viser seg at elektriske felt eksisterer i cellene, ikke bare ved cellemembranen som tidligere antatt. Dessuten er det påvist at disse biologiske kondensatorene ikke bare regulerer cellulære funksjoner gjennom definerte sett med biomolekyler.

De spiller også en viktig rolle i å drive redoksreaksjoner, en kilde til kjemisk energi. Studien er publisert i Chem 28. april og er tema for nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 19. august.

Svartebøker og gammel folketro inspirerer moderne medisin

Botanikere, farmasøyter, historikere og leger har gått sammen for å finne ut om de gamle medisinplantene fra middelalderen kan ha noe for seg. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 18. august.

LES OGSÅ  Statiner unødvendig på denne kosten

Miljødirektoratets tjuvtriks i kjøttkampen

Miljødirektoratet blåser opp helsegevinsten av å spise mindre kjøtt og tilslører effekten på klima. Dette er tema for et blogginnlegg av journalist Lars Magne Sunnanå 19. august.

Tine snur om helmelk i skolen

Noe manglet da Ragnhild Dyrnes Rokstad skulle bestille skolemelk til barnet sitt. Det var ikke mulig å bestille helmelk, det sunneste alternativet etter hennes oppfatning. Rokstad pleier derfor å servere helmelk til sine barn. Hun tok dette opp på Midtnorskdebatt 28. august. I tillegg kontaktet Rokstad Tine og lurte på om det var noe feil med bestillingsskjemaet. Tine snudde lynraskt og gjord det mulig å bestille helmelk til barn på skolen. Dette kommer fram av artikkel på Tv2.no 28. august.


Er det trygt eller farlig å spise nedfallsfrukt?

Nedfallsfrukt kan inneholde giftstoffer, advarer Mattilsynet, men neppe hvis den er uskadd. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 25. august.

Kosthold og fruktbarhet

Kroppen må bygges av noe. Et foster tar det den har behov for fra morens lagre, men det forutsetter naturligvis at lagrene inneholder det som trengs. Flere studier indikerer at kostholdet også spiller en viktig rolle for fruktbarheten, både for kvinner og menn. Blant annet kan vi øke sjansene for positiv graviditetstest ved å spille på lag med hormonene våre.

Dette er tema for en artikkel på SanOmegas nettside 18. august.

Kan dårlig hørsel gi demens hos hund?

Ja, en studie underbygger at dette kan være tilfellet. Hva kan man eventuelt gjøre for å motvirke demens hos hunder? Dette er tema for en artikkel av veterinær Karen Shaw Becker på Barkandwhiskers.com 24. februar.

Kan koronavaksiner utløse ”turbokreft” hos unge mennesker?

Eksperter ser en forvirrende økning hos personer under 50 år av kreft som ser biologisk annerledes ut enn kreftformer som først viser seg hos eldre. Noen hevder at kreftforekomsten har økt i flere tiår og tilskriver økningen sukkerholdige drikker, feil livsstil og søvnforstyrrelser. Andre mener at koronavaksiner kan ha forårsaket framveksten av ”turbokreft”. Denne betegnelsen brukes ofte om aggressive, raskt oppståtte kreftformer som vanskelig lar seg behandle.

LES OGSÅ  Maja Skogstad: – Skråsikre råd på svakt grunnlag!

Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 28. juli.

Biden-administrasjonen innrømmer manglende dokumentasjon for koronavaksiner

Administrasjonen til Joe Biden i USA innrømmer at det ikke finnes vitenskapelig dokumentasjon som tilsier at man bør ta inntil seks påfyllingsdoser av koronavaksiner (boostere) i året. Dette kommer etter at en organisasjon har brukt lovverket for å få frigitt dokumenter som underbygger at vaksine hver annen måned er gunstig. Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 7. august.

Biden-administrasjonen vil kanskje anbefale alle å ta nye koronavaksiner

President Joe Biden i USA fortalte pressen på fredag 25. august at hans administrasjon sannsynligvis kommer til å anbefale alle amerikanere å ta en ny koronavaksine – uavhengig av tidligere vaksinestatus. Han mener at dette er nødvendig og at vaksinene fungerer.

Biden ber Kongressen om mer finansiering av koronavaksinering. Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 25. august.

Republikansk senator kritisk til ansiktsmasker

Utrolig nok kommer det nå påbud om ansiktsmasker enkelte steder i USA, på tross av at studier har vist at de har marginal eller ingen effekt mot koronavirus.

En som er sterkt kritisk til innføring av nye maskepåbud, er den republikanske senatoren Ron Johnson fra Wisconsin. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 24. august.

Det er ikke aktuelt å innføre maskepåbud i delstatene Texas og Florida, som er styrt av Republikanerne. Disse delstatsadministrasjonene er sterkt imot masketvang og nedstengning og alt Biden-administrasjonen har gjort for å håndtere koronapandemien.

Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 25. august.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner