Skip to main content

Når psykiatri blir brukt som maktmiddel

Denne uka kan du lese at psykiatrien er brukt som maktmiddel i Norge. Bildet over viser advokat Barbro Paulsen og Trond Haaland etter at han slapp fri fra psykiatrisk tvang i Stavanger. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Myserud

 • Maktmisbruk sprer seg som virus
 • Butikker tilbyr barn sukkerbelønning
 • Slik beskytter solkrem huden mot stråling
 • Kreftmarkører reversert etter egne tiltak; helsevesenet uinteressert
 • Er Norge et suksessland for aspartamindustrien?
 • Niacin – et virkningsfullt vitamin få hører om
 • De nye kostholdsrådene: Forurenset versus ren mat
 • Ernæring for bedre syn
 • USA-bank stenger Joseph Mercolas konti
 • Subklinisk hjerteskade mer utbredt enn antatt etter Modernas koronavaksine
 • Koronavaksineringen er den største fiaskoen noensinne
Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Psykiatri som maktmiddel i Norge

Kjetil Tveit skriver på Derimot.no 2. august om Haaland-saken og tausheten i ”ytringsfrihetshovedstaden» Stavanger. Byen har utpekt seg selv til Norges ytringsfrihetshovedstad, noe som ifølge Tveit mer og mer virker som en ironisk vits.

Ytring, sensur og selvsensur er nært knyttet til represaliene man møter om man snakker fritt. Ofte kan det oppstå en kolossal frykt for å si noe som er sant, men ubehagelige. Tveit skriver at man nå med sikkerhet har fått vite at matematikeren Trond Harald Haalands tvangsinnlegging på psykiatrisk avdeling var initiert av et anonymt varsel om konspiratoriske innlegg på Facebook som kunne være et tegn på forverring av en psykose. Dette viser innleggingspapirene.

LES OGSÅ  Abram Hoffers 60-årige engasjement for ortomolekylær psykiatri

Ifølge Tveit dreier dette seg hovedsakelig om innlegg som er ubehagelige sannheter om mRNA-vaksinens bivirkninger, et tema der Haaland har solid kunnskap. Han har også vært på lensmannskontoret i Strand Kommune for å levere en anmeldelse av kommuneoverlegen på grunn av vaksinering med mRNA-teknologi på barn. Statistikken ved risiko/nytte er tydelig og beviselig negativ. Tveit mener at Haaland er en varsler i Rogaland. Han har også sendt e-poster til forvaltningsorganer med solid dokumentasjon på det samme.

Haaland-saken ble også tatt opp på Hemali.no 2. august. – Hålands sak er enda et eksempel på at du kan bli tvangsinnlagt for dine meninger og ikke din atferd, sier Hålands advokat Barbro Paulsen. – Det er vanskelig å forsvare seg når du ikke vet hvem som har varslet, sier Håland. Artikkelen er basert på siste episode av Antijantepodden, der Haaland og Paulsen er med.

Maktmisbruk sprer seg som virus

Journalist Julia Schreiner Benito frykter ikke virus, men hvordan virus kan brukes. Pandemien var en orgie av smittetall, tilfeldige tiltak og maktmisbruk, og vi viste oss lydige. Den lydigheten kan koste oss. Dette skrev hun i en artikkel på Hemali.no 1. august.

Butikker tilbyr barn sukkerbelønning

Dette er urovekkende, mener ernæringkyndige Maja Skogstad. Hun mener at norsk matkultur er i ferd med å bli amerikanisert og at det går verst utover barna. At barn stadig flere steder får søtsaker i belønning, er problematisk.

Skogstad får ofte meldinger fra fortvilte foreldre som forteller at deres barn blir tilbudt snop som premie. Dette kommer fram i en artikkel på NRK.no 30. juli.

Slik beskytter solkrem huden mot stråling

Hva skjer når solstrålene treffer solkremen? Hvordan fungerer solkremer? Professor i kjemi Ola Nilsen ved Universitetet i Oslo forklarer at solkrem inneholder stoffer som enten tar opp energien i sollyset, eller reflekterer lyset. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 6. juli.

LES OGSÅ  Å spise mest kjøtt, fisk og egg - er det lurt?

Kreftmarkører reversert etter egne tiltak; helsevesenet uinteressert

Med kunnskap og tiltak ser Henrik Berntsen (55) at markører for lymfekreft er betraktelig reversert. Det viser helsevesenet ingen interesse for. Han synes at tausheten er verst. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 6. august, basert på et intervju på Hemalipodden.

Er Norge et suksessland for aspartamindustrien?

Til tross for at WHO nå har klassifisert aspartam som mulig kreftframkallende, fortsetter et formelt samarbeid mellom myndighetene og matbransjen. Det plasserer Norge på verdenstoppen i inntak av aspartam. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 28. juli.

Niacin – et virkningsfullt vitamin få hører om

Bruk av kosttilskudd med vitamin B3 (niacin) er aktuelt mot nyresykdom, hjertesykdom, alkoholisme, AIDS, diabetes og covid-19.

I den nylig utgitte andreutgaven av Niacin: the real story skriver forfatterne at ortomolekylære leger har funnet suksess i å forebygge hjerte- og karsykdommer, reversere leddgikt, bidra til å forebygge Alzheimers sykdom og behandle en rekke psykiske sykdommer med dette B-vitaminet.

Andreutgaven er revidert, oppdatert og utvidet. Boka er skrevet av Andrew W. Saul, Abram Hoffer (1917–2009) og Harold D. Foster (1943–2009). Psykiateren Abram Hoffer behandlet tusenvis av pasienter med niacin og var medforfatter av bokas førsteutgave fra 2013; han er derfor også medforfatter av andreutgaven.

Dette er tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 22. juli.

De nye kostholdsrådene: Forurenset versus ren mat

Hvis mer fokus var rettet mot forurensinger, ville matdebatten tatt en noe annen retning. Det skriver pensjonert lege Bjørn Johan Øverbye i et innlegg i Nationen 23. juli.

Ernæring for bedre syn

Hvordan kan man spise for å få bedre syn? En britisk ernæringsfysiolog gir råd i en artikkel på Dailymail.co.uk 11. juli. Vitaminene A, C, E og B2 er nødvendig for godt syn og bidrar til å forebygge sykdom. Sink og kobber i kjøtt beskytter øynene mot solskader, mens grønnkål og spinat gjør øynene bedre i stand til å se bilder, lese og kjøre.

LES OGSÅ  Årets viktigste helserelaterte rettssak i Norge

USA-bank stenger Joseph Mercolas konti

Dette gjelder banken Chase. Mercola er osteopat og styrer en av verdens viktigste helsenettsteder. Å si sannheten om ulike forhold har aldri vært populært. Det så man særlig under pandemihåndteringen.

Mercola og medarbeidere hadde kritisk fokus på den under hele pandemien og utfordret mektige interesser både i industrien og blant USAs helsemyndigheter. Helsemyndighetene har gjort mye for å stanse Mercolas virksomhet. På denne bakgrunnen gir det mening å spekulere i hvorfor Mercola motarbeides på denne måten. Selv vet han ikke konkret hvorfor banken har gått til et så drastisk skritt som å stenge kontiene til noen av hans selskaper og nære medarbeidere.

Saken er tatt opp i en artikkel i The Epoch Times 26. juli.

Subklinisk hjerteskade mer utbredt enn antatt etter Modernas koronavaksine

En studie i European Journal of Heart Failure 20. juli har funnet at skader på hjertet er mer vanlig enn antatt etter bruk av Modernas oppfriskningsvaksine (booster) mot covid-19. Én av 35 helsearbeidere ved et sveitsisk sykehus hadde tegn på hjerteskade assosiert med vaksinen. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 26. juli.

Koronavaksineringen er den største fiaskoen noensinne

Det mener professor Retsef Levi ved MIT (Massachusetts Institute of Technology) i USA. Han mener at bruken av denne typen ”vaksiner” mot covid-19 må stoppes umiddelbart. Dette skrev Levi på sin Twitter-konto. Han mener at ”vaksinen” er ”det mest mislykkede produktet i medisinske produkters historie”. Saken er omtalt på Derimot.no 2. august.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner