Skip to main content

”Kremost” av mandler

Tekst Anne Lene Johnsen Foto shutterstock   

Har du forsøkt å lage din egen kremost? Her er et tips fra fastpaleo.com; et nettsted for deling av ”steinalderoppskrifter”. Dette kan kanskje være et alternativ for deg som vil unngå oster av kumelk, eventuelt også melk fra andre dyr!

Du trenger:

Cirka 2,5 (1 kopp) mandler

1,25–1,5 dl (filtrert) vann

½ ts uraffinert salt*

1 ts eplesidereddik*

1 ts sitronsaft

*Bruk gjerne Real Salt fra

vof.no og Mercolas eplesidereddik med cayenne

Slik gjør du:

Bløtlegg mandlene i vann
over natta eller i minst 8
timer. Skyll og skåld dem.

Blend alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til du får
en jevn masse.

Voilà, slik lager du kremost!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner
LES OGSÅ  Feit hverdagsmat med lite karbohydrat nr. 6 2019