
”Kremost” av mandler
Bli abonnent av Helsemagasinet og få Hormonskolen som PDF i velkomstgave!
Som abonnent får du:
Rabatterte priser på utvalgte produkter i Helsemagasinets nettbutikk
Tilgang til over 3000 artikler om helse
Tilgang til alle tidligere utgitte magasiner i PDF
Prøv Helsemagasinet for så lite som 10 kroner i 10 dager!
Tekst Anne Lene Johnsen Foto shutterstock
Har du forsøkt å lage din egen kremost? Her er et tips fra fastpaleo.com; et nettsted for deling av ”steinalderoppskrifter”. Dette kan kanskje være et alternativ for deg som vil unngå oster av kumelk, eventuelt også melk fra andre dyr!
Du trenger:
Cirka 2,5 (1 kopp) mandler
1,25–1,5 dl (filtrert) vann
½ ts uraffinert salt*
1 ts eplesidereddik*
1 ts sitronsaft
*Bruk gjerne Real Salt fra
vof.no og Mercolas eplesidereddik med cayenne
Slik gjør du:
Bløtlegg mandlene i vann over natta eller i minst 8 timer. Skyll og skåld dem.
Blend alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til du får en jevn masse.
Voilà, slik lager du kremost!