Kategorier
”Kremost” av mandler
Tekst Anne Lene Johnsen Foto shutterstock
OBS: Denne artikkelen er eldre enn 2 år. Informasjon kan være utdatert.
Har du forsøkt å lage din egen kremost? Her er et tips fra fastpaleo.com; et nettsted for deling av ”steinalderoppskrifter”. Dette kan kanskje være et alternativ for deg som vil unngå oster av kumelk, eventuelt også melk fra andre dyr!
Du trenger:
Cirka 2,5 (1 kopp) mandler
1,25–1,5 dl (filtrert) vann
½ ts uraffinert salt*
1 ts eplesidereddik*
1 ts sitronsaft
*Bruk gjerne Real Salt fra
vof.no og Mercolas eplesidereddik med cayenne
Slik gjør du:
Bløtlegg mandlene i vann
over natta eller i minst 8
timer. Skyll og skåld dem.
Blend alle ingrediensene i kjøkkenmaskinen til du får
en jevn masse.
Voilà, slik lager du kremost!