Skip to main content

Bedre helse uten øl: mindre mage, friskere hjerte

Denne uka kan du lese at man kan få bedre helse ved ikke å drikke øl. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

  • Alzheimersaktige symptomer etter hoftebytte kan skyldes koboltforgiftning
  • Forskere har utviklet nytt verktøy for å skille tre beslektete bakterier
  • Studie avslører bemerkelsesverdig reversering av tidligere uhelbredelig hjertesvikt
  • Verdens mest antibakterielle og antiinflammatoriske honning er…
  • Økning i munn- og strupekreft i USA
  • Gi folk muligheten til å lære om egenomsorg
  • Antallet mennesker med diabetes dobles innen 2050
  • Er det noe Ingvild Kjerkol og WHO er redde for at vi skal få vite?
  • Smør versus margarin og planteoljer; hva er best?
Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Hvordan bedres helsen når man slutter å drikke øl?

I en artikkel i The Epoch Times 30. mai nevnes fire fordeler: Man får mindre omkrets rundt mage og midje (går ned i vekt), lever- og hjertefunksjonen blir bedre, risikoen for høyt urinsyrenivå og gikt reduseres, og det motvirker ølallergi.
Blant personer som bør unngå å drikke øl, nevnes visse medisinske tilstander, de som bruker medikamenter, de som lett påvirkes av alkohol og ved glutenfølsomhet og cøliaki.

LES OGSÅ  Infrarødt lys mot tinnitus

Alzheimersaktige symptomer etter hoftebytte kan skyldes koboltforgiftning

Toksisitet fra metallimplantater kan føre til problemer som spenner fra tretthet eller humørsvingninger til blindhet eller nevrologiske problemer. Dette tas opp i en artikkel i The Epoch Times 24. mars.

Forskere har utviklet nytt verktøy for å skille tre beslektete bakterier

Verktøyet kan brukes i forskning og diagnostisering og kan være nyttig for å avdekke hvordan en matforgifting oppstår. Dette dreier seg om tre arter av slekten Bacillus. Saken er omtalt på Titan.uio.no 14. juni.

Studie avslører bemerkelsesverdig reversering av tidligere uhelbredelig hjertesvikt

Spontan reversering av tre tilfeller av transtyretin hjerteamyloidose avslører mulig antistoffbasert behandling. Her har altså tre menn reversert sin tidligere uhelbredelige hjertesvikttilstand. Tilstanden er preget av akkumulering av klebrige og giftige proteiner i og rundt hjertet.


Vanligvis har pasienter med denne tilstanden en dårlig prognose, siden omtrent halvparten bukker under for sykdommen innen fire år. Studien er omtalt i The New England Journal of Medicine 8. juni, og saken er omtalt i The Epoch Times 18. juni.

Verdens mest antibakterielle og antiinflammatoriske honning er…

… manukahonning. Denne typen finnes hovedsakelig i New Zealand og Australia, der bier samler nektar fra manukatreet for å produsere denne særegne honningen.

Urbefolkningen i disse regionene har tradisjonelt brukt manukatreet for dets smertelindrende, feberreduserende, antiinflammatoriske og desinfiserende egenskaper. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 21. juni.

Økning i munn- og strupekreft i USA

Dette antas å skyldes HPV-virus. Voksne over 45 år er mest utsatt for denne typen kreft. Hvis trenden fortsetter, kan kreft i munn og strupe bli av de vanligste kreftformene som rammer eldre voksne. Dette kommer fram av en artikkel i The Epoch Times 14. juni.


Gi folk muligheten til å lære om egenomsorg

Det mener en programdirektør i et leserbrev i British Medical Journal 21. juni. Poenget er at ”overmedikalisering” (overbehandling) anses å være et stort problem i det britiske helsevesenet. Dette har ført til en legeskapt epidemi av problemer og kroniske lidelser.

LES OGSÅ  Influensavaksiner har liten effekt

For eksempel har omtrent 20 prosent av akuttinnleggelsene av personer over 65 år bivirkninger av medikamenter som eneste eller en viktig medvirkende årsak.

Forfatteren tar også til orde for å avskaffe begrepet ”pasient” fordi det impliserer passivitet. Folk trenger muligheten til å lære og forberede seg på egenomsorg.

Antallet mennesker med diabetes kan dobles innen 2050

Antallet mennesker som har diabetes over hele verden, kan mer enn dobles til 1,3 milliarder innen 2050, ifølge nye beregninger publisert i The Lancet, omtalt i Dagens Medisin 23. juni.

Dette forutsetter naturlig nok at dagens trend i kostholdsvaner fortsetter. Hadde et stort antall mennesker lagt om til ulike varianter av lavkarbokosthold, kunne trenden bli reversert.

Er det noe Ingvild Kjerkol og WHO er redde for at vi skal få vite?

De såkalte redaktørstyrte mediene i Norge har vært svært tause om en av de mest skjebnesvangre avtalene som noen gang har vært diskutert, og som snart kan komme til å legge Norge inn under et internasjonalt diktatur som vil sette alt folkestyre og demokrati til side.

Nettavisen har som første av hovedstrømsmediene sluppet inn et prioritert leserinnlegg om revideringen av WHO-traktaten. Dette tas opp i en artikkel på Steigan.no 19. juni.

Smør versus margarin og planteoljer; hva er best?

De nye kostrådene anbefaler lettprodukter, margarin og planteoljer fremfor dyrefett, helmelk og meieriprodukter lagd av helmelk. Dette er tema for en artikkel av lege Bjørn Øverbye på Hemali.no 22. juni.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner