Skip to main content

Ketogen kost mot psoriasis og psoriasisartritt

Ketogent kosthold viser seg bedre enn middelshavskosthold mot psoriasis og psoriasisartritt.

Bildet er tatt av 坤 张 fra Pixabay

Greske forskere har sammenliknet effekten av ketogent kosthold og middelshavskosthold på disse sykdomstilstandene. Det ble trukket lodd om hvilken halvdel av 26 pasienter med psoriasis og fedme som skulle følge et ketogent eller et middelhavskosthold i åtte uker.

Etter en utvaskingsperiode på seks uker byttet gruppene kosthold i nye åtte uker. Seksten personer fullførte studien. Begge kosthold førte til statistisk signifikant reduksjon i vekt, kroppsmasseindeks, livvidde, total fettmasse og bukfett sammenliknet med før studien startet.

Middelhavskosthold er blitt hausset opp som det beste kostholdet for god helse.

Når det gjaldt inflammasjon og psoriasisplager, var det ketogene kostholdet best. Studien understreker også at vektnedgang i seg selv kan være viktig for å redusere sykdomsaktiviteten fordi fedme fører til kronisk betennelse.

Vår kommentar:

Middelhavskosthold er i årevis blitt hausset opp som det beste kostholdet for god helse og å motvirke en rekke problemer. Mange av oss har hatt prinsipielle innvendinger er mot dette fordi studiene ikke har testet middelhavskostholdet mot ulike varianter av lavkarbokosthold.

LES OGSÅ  Janne lager hudpleie av talg fra glade kyr!

Dessuten finnes mange varianter av middelhavskosthold. I denne studien er en slik variant testet mot lavkarbokosthold. Selv om middelhavskostholdet var like effektivt som ketogent kosthold når det gjaldt å få en lettere kropp, var det kun det ketogene kostholdet som førte til mindre betennelse og psoriasisplager.

En begrensning i studien er liten utvalgsstørrelse. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Nyttig oversikt om hud og hudsykdommer
Ketogent kosthold for nybegynnere
Viktig oversikt over ketoner og ketogent kosthold


Omega-3-fettsyren DHA er viktig

Dokosaheksaensyre (DHA) er en omega-3-fettsyre som er viktig for helsa. Hvorfor er grillet laks og hermetisk tunfisk en del av mange kostholdsanbefalinger?

Fet fisk er en god kilde til DHA og andre viktige næringsstoffer. Omega-3-fettsyrer reduserer kronisk betennelse og bidrar til å forhindre sykdommer som makuladegenerasjon, grønn stær (glaukom) og diabetes.

Gravide trenger blant annet omega-3-fettsyrer for å sikre at fosterets hjerne utvikles normalt. Hvor mye omega-3 fettsyrer bør man spise, og hvordan balanserer man dem med omega-6 fettsyrer? Dette er tema for en artikkel på nettsiden til Natural Eye Care, Inc.

Vår kommentar:

Dette er en grei oversikt over hvorfor DHA er viktig for oss og hvordan denne fettsyra påvirker oss. IM

Aktuelt fra Helsemagasinet:

Omega-3-fettsyrer mot migrene
Omega-3-fettsyrer og hjertet
Lite omega-3-fettsyrer ved depresjon og angst


Støtt det frie ord!

Du som støtter Helsemagasinet, støtter det frie ord. VI håper på din hjelp for å kunne sikre videre drift. Alle summer mottas med stor takk!  Her ser du vår Spleis.

Orangutang behandler sår selv med medisinplante / 2024 / Helsemagasinet vitenskap og fornuft

Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner