Skip to main content

Verdens amfibier forsvinner

Denne uka kan du lese om en mulig forklaring på at verdens amfibier (frosker, salamandere) er i sterk tilbakegang. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud
Bildet er tatt av F. Muhammad fra Pixabay

 • Nystartet minnefond utlyser Erik Enby-stipend
 • Helsejournalist Lynne McTaggarts påskebudskap
 • Flere unge voksne røyker av og til
 • Ungdom får i seg mer tilsatt sukker
 • Overlevde kreft etter nær-døden-opplevelse
 • Dansk studie antyder enorm forskjell i risiko mellom koronavaksiner fra ulike produksjonsserier
 • Millioner skadd av koronavaksiner i USA
 • Stopp koronavaksinering av kvinner fruktbar alder!
 • Kritikk mot bruk av ansiktsmasker under pandemien
 • Pfizer må møte i sørafrikansk høyesterett
 • Professor Halvor Næss mener vår bevegelsesfrihet er truet
Fagredaktør Iver Mysterud
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet

Hva skjer med verdens amfibier?

Bestander av frosk og salamandere har vært i nedgang over store deler av verden gjennom mange tiår. Det har vært lansert en rekke hypoteser for å forklare dette, men ingen kan enkelt forklare tilbakegangen.

Arthur Firstenberg mener at majoriteten av verdens forskere har oversett den faktoren som kan forklare dette, nemlig menneskeskapt stråling fra trådløs kommunikasjonsteknologi – fra radio- og tv-sendere via radar til moderne mobilteknologi. Dette er tema for Firstenbergs nyhetsbrev 29. mars. Han er en sentral aktør på feltet og er særlig kjent for den monumentale oppsummeringsboka Den usynlige regnbuen fra 2018.

Nystartet minnefond utlyser Erik Enby-stipend

Etter den svenske legen og forskeren Erik Enbys bortgang (1937–2022) har styret for det svenske helsemagasinet 2000-Talets Vetenskap besluttet å opprette et minnefond og dele ut et årlig stipend til hans minne. Formålet med minnefondet er å støtte forskere som arbeider i Enbys ånd med et årlig stipend, som kommer til å bli delt ut på Enbys fødselsdag 12. mai på Dronning Kristinas jaktslott i Gøteborg. Dette kommer fram av en artikkel på Newsvoice.se i april. Helsemagasinet har tidligere omtalt Enbys selvbiografi og hans bok om kreft og mikrober og trykket minneord ved hans bortgang.

LES OGSÅ  Tap i ankesaken om "smartmålere"

Helsejournalist Lynne McTaggarts påskebudskap

Med utgangspunkt i den gylne regel om å gjøre mot andre som du vil at andre skal gjøre mot deg, diskuterer McTaggart i et blogginnlegg 6. april (langfredag) betydningen av at vi opplever mening i tilværelsen. Dette er viktigere enn et jag etter penger og ressurser. Vårt behov for å hjelpe andre mennesker er kanskje det ene elementet som gir livet vårt størst mening. McTaggart mener at nøkkelen til et langt og sunt liv, er å leve et liv som gir mening utover å tilfredsstille ens egne, materielle behov. Dette er viktige tanker, og forskningen hun oppsummerer i blogginnlegget, er tankevekkende for noen og enhver.

Flere unge voksne røyker av og til

Antall unge voksne som røyker av og til, har aldri vært høyere, ifølge en ny undersøkelse fra Folkehelseinstituttet. Dette er omtalt på Forskning.no 12. april.

Ungdom får i seg mer tilsatt sukker

Folkehelseinstituttet har sett på om ungdom endret kosthold under pandemien. Resultatene viser en markant økning i inntak av tilsatt sukker hos ungdommer. Dette er omtalt på Forskning.no 13. april.

Overlevde kreft etter nær-døden-opplevelse

Amerikanske Anita Moorjani hadde blitt fraktet til sykehuset etter at hun falt i koma på grunn av sitt lymfom i sluttstadiet. Da hun 2. februar 2006 «døde», hadde svulstene hennes vokst til størrelsen på golfballer og sitroner, og resten av Moorjanis kropp var svunnet hen. Hun så ut som et skjelett på dette tidspunktet etter å ha blitt stadig sykere de fire foregående årene. Moorjani opplevde en såkalt nær-døden-opplevelse mens hun var i koma, våknet opp og ble raskt helt frisk. Saken er omtalt i The Epoch Times 4. april.

LES OGSÅ  – Kjøtt er ideell mat for spedbarn

Dansk studie antyder enorm forskjell i risiko mellom koronavaksiner fra ulike produksjonsserier

Noen partier viste seg å gi tusen ganger økt risiko for bivirkninger sammenliknet med tryggere partier. Dette kommer fram av en artikkel på Hemali.no 13. mars. Originalen ble publisert i European Journal of Clinical Nutrition 30. mars.

Millioner skadd av koronavaksiner i USA

En ny rapport anslår at covid-19-vaksineskader i USA i 2022 rammet over 26 millioner mennesker til en kostnad på nesten 150 milliarder dollar. Dette kan du lese om en artikkel i The Epoch Times 29. mars.

Stopp koronavaksinering av kvinner i fruktbar alder!

Det mener en gruppe fagfolk som har studert data fra bivirkningsdatabasen VAERS i USA. Analysen undersøkte tilstander som menstruasjonsavvik, spontanabort, fosterdød (dødfødsel), for tidlig fødsel og babydød. De fant antall dødfødsler uten sidestykke, økt antall spontanaborter og ”overveldende økning» i fosterdødsfall.

Det ekstraordinære antallet uønskede hendelser er så bekymringsfullt at vaksinasjonsprogrammet på kvinner i fruktbar alder umiddelbart bør stanses, inntil alle bivirkningene er blitt grundig analysert. Fagfolk påpeker at denne studien har visse begrensninger, men mener likevel at det er viktig å være oppmerksom på alle disse bivirkningene.

Artikkelen er publisert i nr. 1-2023 av Journal of American Physicians and Surgeons.

Kritikk mot bruk av ansiktsmasker under pandemien

Forfatter og dataanalytiker Ian Miller ga i 2022 ut boka Unmasked: The global failure of COVID mask mandates. Den er omtalt i nr. 1-2023 av Journal of American Physicians and Surgeons. Miller konkluderer: ”Maskepåbud kunne ikke bringe pandemien under kontroll eller føre til åpenbare fordeler sammenliknet med områder uten påbud eller med liten eller ingen etterlevelse, og kunne heller ikke forhindre omfattende, ukontrollerte utbrudd. Til tross for ekstraordinær verdensomspennende etterlevelse var maskeeksperimentet en ubetinget fiasko.”

LES OGSÅ  Slik fikk Bill Gates styring over håndteringen av epidemien

Pfizer må møte i sørafrikansk rett

Der vil internasjonal ekspertise og ledende medisinsk fagpersonell kreve en umiddelbar rettslig vurdering av mRNA-vaksinen. Internasjonale forskere og eksperter har nemlig anlagt sak i Pretorias høyesterett i et forsøk på å stoppe bruken av mRNA-vaksiner fra Pfizer. Dette er omtalt i en artikkel på Hemali.no 7. april.

Professor Halvor Næss mener vår bevegelsesfrihet er truet

Han ble intervjuet på den nystartede Hemalipodden, som utgis av Hemali.no, 2. april. Næss snakker blant annet om

 • Det var ikke en pandemi, men en epidemi
 • Myndighetene bør se nærmere på overdødeligheten, men de vegrer seg
 • Koronapass kan bli utvidet til andre formål, som å sperre folks bankkonti
 • Har endret syn på vaksiner etter at han vurderte studiene nærmere
 • Frykter at datateknologi blir myndigheters verktøy for drakoniske reguleringer som han for få år siden ikke så var mulig
 • Massevaksinering og nedstengning var uvitenskapelig, unødvendig og i strid med kunnskap om folkehelse
 • Koronapasset har potensial til å kontrollere befolkningen

Sterk kritikk fra tidligere helsedirektør i USA

Tidligere direktør ved USAs sentre for sykdomskontroll og -forebygging, lege Robert R. Redfield (f. 1951), beskyldte under ed Anthony Fauci og USAs regjering for å være ansvarlige for dødsfallet til millioner av mennesker under pandemien.

Saken gjelder koronavirusets opprinnelse. Dette kommer fram i en artikkel av Robert W. Malone i The Epoch Times 10. mars. En artikkel på Document.no 12. april tar opp samme tema.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner