Skip to main content

Utsatt for hets, men Ivermektin virker faktisk

Medikamentet Ivermektin virker faktisk mot covid-19. På tross av all ”hets” og negativ omtale det ble utsatt for under pandemien. Videre tar vi opp disse aktuelle artiklene:

Tekst Iver Mysterud

Middelaldrende mann med kort, mørkt hår smiler, portrett. Han har v-genser på, bakgrunnen er lys og nøytral.
Iver Mysterud er fagredaktør i Helsemagasinet
  • Er vi beskyttet mot mobilstråling?
  • Søte drikker bidrar til kronisk leversykdom og leverkreft
  • Ta de grønne fingrene ut av de eldres mat
  • De viktigste årsakene til demens opptrer lenge før vi blir voksne
  • Det er bare i Norge vi krangler om kostholdsrådene, uttaler professor
  • Ni myter om vegetarkost, og hvorfor de er feil
  • Ikke putt banan i bærsmudien, råder forskere
  • Flere unge kvinner med jernmangel
  • For lite protein kan gjøre at ultraprosessert mat får oss til å spise mer
  • Stemmer det at 5G forbys over hele Russland?
  • Folk overfører sjelden koronavirus før de opplever symptomer på covid-19
  • Avskiltet ”koronalege” får lisensen tilbake i USA
  • 36 dødsattester i USA viser koronavaksine som årsak
  • Sykehus i Maine sparket sykepleiere for å nekte å ta koronavaksine – nå trygles de om å komme tilbake
  • Kan ansiktsmasker eksponere brukeren for giftige stoffer?

Ivermektin virker mot covid-19

På tross av at medikamentet Ivermektin ble motarbeidet av helsemyndighetene i alle vestlige land under pandemien, påsto en rekke leger som brukte det i behandlingen, at det fungerte. Mange av disse legene har hatt problemer med helsemyndighetene i sine land.

8. august ble det publisert en studie i Cureus som underbygger at Ivermektin var effektiv mot covid-19 da det ble brukt i Peru i 2020. Ergo har disse legene hatt rett hele tiden, mens helsemyndighetene har hatt feil.

Er vi beskyttet mot mobilstråling?

Nei, mener professor James C. Lin fra USA. Grenseverdiene beskytter oss kun mot kortsiktige oppvarmingsskader, ikke mot langsiktig eksponering. Lin tok problemet opp i juniutgaven av tidsskriftet IEEE Microwave Magazine, og saken er omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 17. juni.

LES OGSÅ  Høringsfristen for koronasertifikatet utløper i dag

Søte drikker bidrar til kronisk leversykdom og leverkreft

I en ny studie i fagtidsskriftet JAMA 8. august kommer det fram at individer som inntar mye sukkersøtede drikker har 85 prosent økt risiko for å utvikle leverkreft og 68 prosent høyere risiko for å dø av kronisk leversykdom enn de som drikker mindre sukkersøtede drikker. Studien er basert på en stor helseundersøkelse i USA – Women’s Health Initiative – som har fulgt opp kvinner mellom 50 og 79 år i rundt 21 år. Dette er omtalt i The Epoch Times 28. august.

– Ta de grønne fingrene ut av de eldres mat!

De nye kostholdsrådene (NNR 2023) har en tydelig klimapolitisk vinkling og anbefaler et drastisk kutt i kjøttkonsumet. Eldre pasienter ved norske sykehus tilhører en generasjon som er vokst opp på norsk rødt kjøtt og fet helmelk.

Helsefagarbeider Emma Mikkola ved Haukland universitetssykehus mener i et innlegg på Tv2.no 31. august at pasientene burde få servert kjøtt på sykehusene. Hun er redd for at pasienter vil spise mindre om det blir servert mer plantebasert og mindre kjøtt. Pasientene kan komme til å sløyfe måltider, dersom man tar fra dem kjøtt når de kanskje er mer sårbar enn noen gang, og kanskje ikke har god matlyst i utgangspunktet, mener Mikkola.

De viktigste årsakene til demens opptrer lenge før vi blir voksne

Tror du at kryssord, sudoku og puslespill sikrer deg en sunn hjerne? Da bør du tenke en gang til, mener norske forskere. Også for de små grå er riktig timing avgjørende for hvordan det går videre. Tidspunktet for når påvirkningene av hjernen skjer, har mye å si for hvordan kognisjon og intellekt vil fungere framover. Dette er tema for en artikkel på Nrk.no 29. august.

Det er bare i Norge vi krangler om kostholdsrådene, uttaler professor

– Jeg skjønner ikke hvorfor, sier Rune Blomhoff, som ledet arbeidet med de nye nordiske kostrådene. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 29. august.

Ni myter om vegetarkost, og hvorfor de er feil

Nye nordiske kostholdsråd sier at kjøtt skal erstattes med en betydelig andel belgfrukter og fisk, samt at vi skal ha en mer moderat bruk av meieriprodukter. Stemmer det at man får bedre helse bare ved å unngå animalske produkter i kostholdet?

LES OGSÅ  Viser munnbindstudien noen effekt?

I kjølvannet av kostholdsrådene er debatten høyst levende. Noen hevder at rå mat er særlig helsebringende og at koking, steiking eller annen varmebehandling reduserer matens kvalitet. Andre er mer nyanserte og mener at det kan være gunstig å spise både egg, fugl, fisk og annen sjømat, men at måltidene bør domineres av rå grønnsaker, frukt og bær.

I Bondebladet 27. juli diskuterer Dag Viljen Poleszynski argumentene, forskning og kliniske erfaringer, påstander som enten er vist å være direkte feil eller beror på misforståelser.

Ikke putt banan i bærsmudien, råder forskere

Banan hindrer kroppen i å ta opp gode stoffer fra andre frukter og bær, ifølge en ny studie fra Food and Function 24. august. Banan inneholder spesielt store mengder av polyfenoloksidase. Det er et enzym som kan redusere mengden av sunne plantestoffer vi tar opp fra smudien. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 29. august.

Flere unge kvinner med jernmangel

Fire av ti kvinner under 21 i USA har jernmangel, og eksperter legger skylden på framveksten av veganske og vegetariske dietter. Dette er tatt opp i en artikkel på Dailymail.co.uk 28. juni, basert på en studie publisert i JAMA 27. juni.

For lite protein kan gjøre at ultraprosessert mat får oss til å spise mer

Stadig mer peker mot at for lite protein i maten kan være en av årsakene til fedmeepidemien. Kroppen er innstilt på å få i seg en bestemt mengde proteiner i maten. Når det er lavt, blir vi sultne på mer mat inntil behovet for protein er tilfredsstilt. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 1. januar.

Stemmer det at 5G forbys over hele Russland?

Neppe, mener Einar Flydal på sin blogg 8. august. Påstanden om at 5G forbys over hele den russiske føderasjonen, har nemlig spredd seg på nettet. Flydal forklarer hvorfor det er all grunn til å være skeptisk til denne ”nyheten”.

Folk overfører sjelden koronavirus før de opplever symptomer på covid-19

En studie publisert i The Lancet Microbe 9. juni antyder at personer som er ikke-symptomatiske sjelden har evnen til å infisere andre. En slik ”stille overføring” innebærer at de som er smittet med covid-19, men ikke viser symptomer, fortsatt kan spre viruset til andre. Dette er en spiker i kista på fortellingen om ”stille overføring” av covid-19 og som er blitt brukt til å presse på for universell bruk av ansiktsmasker. Saken er omtalt i The Epoch Times 2. september.

LES OGSÅ  Covid-19 – hva bør prioriteres i 2021?

Avskiltet ”koronalege” får lisensen tilbake i USA

Florida-legen John Littell er kjent for å være åpenhjertig om covid-relaterte emner. Han har nå fått tilbake sin lisens som lege. Den ble opprinnelig fratatt ham fordi han offentlig kritiserte koronavaksiner. Med denne erfaringen bak seg går Littell med planer om å hjelpe framtidige leger å forsvare seg når de blir disiplinert for å gi uttrykk for synspunkter som ikke er i flertall. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 2. september.

36 dødsattester i USA viser koronavaksine som årsak

Dette kommer fram etter en undersøkelse The Epoch Times har gjort, publisert 31. august. Funnet står i sterk kontrast til at Sentrene for sykdomskontroll og -forebygging (CDC) i juni sa at tallet kun var ni.

Sykehus i Maine sparket sykepleiere for å nekte å ta koronavaksine – nå trygles de om å komme tilbake

Noen av sykepleierne har mottatt tekstmeldinger fra sin tidligere arbeidsgiver om å komme tilbake til jobben igjen. De føler seg imidlertid skikkelig dårlig behandlet av sin tidligere arbeidsgiver og ser ikke ut til å ha lyst til å komme tilbake. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 30. august.

Kan ansiktsmasker eksponere brukeren for giftige stoffer?

Ja, ifølge en studie som ble publisert i maiutgaven av Journal of Ecotoxicology and Environmental Safety. Den indikerer at masker utgjør en betydelig risiko for brukere på grunn av giftstoffer som slippes ut av de tettsittende ansiktsdekningene. Saken er omtalt i The Epoch Times 29. august.

God lesning!


Les mer om Ivermektin og at lege Peter Dvergsdal mistet sin autorisasjon fordi han foreskrev eldre, velprøvde medikamenter mot virus.
Bokanmeldelse: Maskefall etter pandemien.
Om Ivermektin: Farmasøytisk industri bestikker Kongressen.


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner