Kategorier
Derfor bør disse menneskene ikke ta Ibux
Ukeslutt 15. september 2023 Denne uka kan du lese om hvem som ikke bør ta Ibux. Videre tar vi opp dette:
Tekst Iver Mysterud
- Jakten på den ”ulovlige” melken
- Hva kan gjøres for å redusere eksponeringen for stråling?
- Har vegetarianere bedre helse enn andre?
- Haaland teiper igjen munnen før han legger seg: – Skjønner om folk blir sjokkert
- Intravenøs vitamin C mot infeksjoner
- Kan ekstrakt av grønn te skade leveren?
- Helseeffekter av blått lys
- Er ”smarte biler” et lurt alternativ?
- Bivirkninger av statiner
- Vitamin D nødvendig for god hjertehelse
- Parasitter: En oversett og undervurdert helsetrussel
- Retningslinjer for kosthold i USA sterkt påvirket av kommersielle interesser
- Prosessert og ultraprosessert mat – smaksforsterkere
- Skader og dødelighet øker med antall koronavaksiner
- Pandemiens hold-deg-hjemme-politikk kan ha virket mot sin hensikt
- Koronavaksiner reduserer immunresponsen for andre infeksjoner
- Ankedomstol støtter leger i ”kampen” om Ivermektin for covid-19
- Lilla misfarging av beina etter covid-19
- USAs regjering ga millioner til American College of Obstetricians and Gynecologists for å fremme covid-19-vaksiner til gravide
- Erfaren amerikansk journalist angrer på at hun tok koronavaksine
- Amerikansk dommer: Lærere kan få tilbake jobben med etterbetaling etter å ha nektet koronavaksine
Hvem bør ikke bruke Ibux/ ibuprofen?
Ibux (ibuprofen) kan gi rask smertelindring ved en dunkende hodepine eller vridd ankel. Selv om dette lett tilgjengelige, reseptfrie medikamentet kan lindre ubehag og noen ganger hjelpe mye, sier eksperter at det gjør lite for å stimulere til helbredelse. I tillegg utgjør ibuprofen for visse grupper av mennesker alvorlige helserisikoer som oppveier mulige fordeler. Dette gjelder særlig folk med lever- og nyreproblemer, astma, høyt blodtrykk, hjertesvikt, gravide og slagrammede.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 5. september.
Les også Helsemagasinets artikkel: Ibux/ibuprofen gir lavere testosteron.
Jakten på den ”ulovlige” melken
All melk som selges, skal varmebehandles (pasteuriseres) for å ta knekken på skadelige bakterier som kan finnes i rå melk, slik som campylobacter, enterohemoragisk E. coli og listeria. Like fullt hevder en del mennesker at melk som ikke er varmebehandlet, gjør dem godt og er helsebringende. En av dem er folkeminneforfatter Thor Gotaas. Han er av dem som forsøker å få tak i slik ”ulovlig” melk. Daglig leder for Bondens Marked, Randi Ledaal Gjertsen, mener regelverket bør mykes forsiktig opp, mens forsker på mattrygghet Toril Lindbäck er skeptisk.
Dette er tema for en artikkel i Aftenpostens nettutgave 6. september.
Les også Helsemagasinets artikkel: Melka er fetere og sunnere, A2A2 er her!
Hva kan gjøres for å redusere eksponeringen for stråling?
Det er påvist en rekke skadelige effekter av stråling fra trådløse kommunikasjonssystemer, selv om strålingen er under de grenseverdiene som er satt for å beskytte oss. Samtidig er vi blitt avhengige av denne typen kommunkasjonsmidler. Hva som kan gjøres for å redusere eksponeringen, er tema for en artikkel i Frontiers in Public Health publisert 15. september 2022.
Dette er tatt opp i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 2. september 2023.
Les også Helsemagasinets artikkel om Lene som ikke tåler stråling: – Jeg er flyktning i eget land.
Har vegetarianere bedre helse enn andre?
Mange vegetarianere og veganere har dårligere ernæringsstatus enn dem som spiser både
vegetarisk og animalsk. Dette er tema for en kronikk av Dag Viljen Poleszynski i Bondebladet 3. august.
Haaland teiper igjen munnen før han legger seg: – Skjønner om folk blir sjokkert
Trenden har tatt helt av. Nå har fotballspiller Erling Braut Haaland kastet seg på. Dette er tema for et oppslag i Nettavisen 6. september, som også får kommentarer fra Harald Hrubos-Strøm, fagansvarlig overlege på øre-, nese-, halsavdelingen på Ahus, og rapperen Thomas Thrap Huse, mest kjent under artistnavnet Mr. Pimp-Lotion.
Intravenøs vitamin C mot infeksjoner
Store doser vitamin C ble først brukt mot virusinfeksjoner av den amerikanske legen Frederick Klenner (1907-1984), senere også mot infeksjoner av andre typer mikroorganismer. En av dem som fikk en aha-opplevelse om hvor effektiv intravenøst tilført vitamin C kan være, er den amerikanske legen Thomas Levy (f. 1950), som har brukt mye av livet sitt på å spre kunnskap om dette vitaminets effekt gjennom bøker og foredrag.
Dette er tema for et blogginnlegg av helsejournalist og fagbokforfatter Lynne McTaggart 8. september.
Kan ekstrakt av grønn te skade leveren?
Ja, ifølge et blogginnlegg av australieren Anthony Colpo 12. september viser forskning at de aktive stoffene i grønn te – epikatekiner – kan overbelaste leverens avgiftningskapasitet. Slike tilskudd bør ikke tas på tom mage eller av personer som har et leverproblem. Colpo mener det finnes nok av andre antioksidanttilskudd å velge blant enn ekstrakter av grønn te og som ikke overbelaster leveren. Problemene kan være forbundet med ekstrakter av grønn te, ikke å drikke grønn te.
Helseeffekter av blått lys
Overdreven eksponering for blått lys kan ha en rekke negative virkninger ved siden av å gi dårligere søvn. Hvordan vi påvirkes, og kildene til blått lys, er tatt opp i en nettartikkel av den amerikanske optikeren og akupunktøren Marc Grossman. Han er medforfatter av flere bøker om øyehelse, blant annet Natural eye care: your guide to healthy vision and healing.
Grossman har rundt 40 års erfaring og har hjulpet tallrike personer med ulike former for synsproblemer.
Les også Helsemagasinets artikkel: Blått lys reduserer blodtrykket.
Er ”smarte biler” et lurt alternativ?
Det forventes at bilparken etter hvert vil bli ”smart”, men hvor mye stråling kommer fra antennene i slike biler? Italienske ingeniører har målt dette fra en bil med to antenner som sender ut stråling på 5,9 GHz. Det er særlig øynene og huden på hodet som blir eksponert. Selv om nivåene som ble målt er under grenseverdiene, er det sterkt omdiskutert hvorvidt grenseverdiene er lave nok.
Studien ble publisert i Sensors 15. september 2022 og er omtalt i nyhetsbrevet til den australske legen Lyn McLean 3. mars.
Bivirkninger av statiner
Statiner er standardbehandling av hjerte- og karsykdom, men viser seg å ha en rekke bivirkninger: utmattelse og energiløshet, økt diabetesrisiko og muskelsmerter. Finnes det bivirkningsfrie alternativer til statiner?
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. august.
Les også Helsemagasinets artikkel om statiner: Liten nytte, undervurderte bivirkninger.
Vitamin D er nødvendig for god hjertehelse
En fersk studie fra Australia har funnet at en høy dose vitamin D reduserte risikoen for hjerteinfarkt og behovet for hjertebypass med henholdsvis 20 og 11 prosent. Forfatterne erkjente også at disse resultatene kan være enda mer betydningsfulle hvis de var blitt utført i en mindre solrik befolkning på den nordlige halvkule. Dosen som ble brukt, 1 500 mikrogram (60 000 IE) i måneden, virker høy, men det tilsvarer bare 50 mikrogram (2000 IE) om dagen, som anses trygt å bruke.
Studien ble publisert i BMJ 28. juni.
En egen studie fra Finland har også funnet at vitamin D reduserer atrieflimmer, publisert i American Heart Journal 10. juni.
Les Helsemagasinets artikkel om mangel på vitamin D og brystkreft.
Parasitter: En oversett og undervurdert helsetrussel
En artikkel i The Epoch Times 8. september forklarer hvordan parasitter (makroparasitter) kan komme inn i kroppen, hvordan de kan påvirke oss og hvordan kan vi beskytte oss.
I artikkelen intervjues ernæringsfysiolog Ann Louise Gittleman, som har skrevet boka Guess what came to dinner? Parasites and your health (2001).
Hun ble dessuten intervjuet på en podcast om samme tema i regi av The Epoch Times 29. august.
Retningslinjer for kosthold i USA sterkt påvirket av kommersielle interesser
Betydelige bindinger til mat- og farmasøytisk industri fra medlemmer av det statlige byrået som har i oppgave å gi kostholdsanbefalinger til millioner av skolebarn, sykehuspasienter og utallige andre, har skapt bekymring for hvorvidt USAs mat- og legemiddelverk (FDA) er korrupt.
Ifølge gravejournalist Nina Teicholz hadde 95 prosent av medlemmene av en ekspertgruppe i 2020 interessekonflikter. Dette ser enda verre ut for de som skal gi nye råd i 2025.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 8. september.
Prosessert og ultraprosessert mat – smaksforsterkere
I tredje del av sin artikkelserie om ultraprosessert mat tar Eva Fjeldstad opp noen av konsistensmidlene, en av smaksforsterkerne og hvordan maten kan føre til for surt kroppsmiljø og derved dårlig tarmbakterieflora og ulike sykdommer.
Artikkelen er publisert 4. september på Steigan.no.
Les Helsemagasinets intervju med ernæringsbiolog Marit Kolby:
– Lurt å spise mindre ultraprosessert mat.
Skader og dødelighet øker med antall koronavaksiner
Forsker Jessica Rose påstår at koronavaksinene ikke beskyttet mot virus, men tvert imot har forårsaket økt dødelighet i Storbritannia. Dette vises i bearbeidete data fra offentlig statistikk. Disse er lagt ut som diagrammer. Hvis dette stemmer, har myndighetene påført befolkningen økt dødelighet under påskudd av å beskytte den.
Dette er tatt opp i en artikkel på Derimot.no 11. september.
Kardiolog Aseem Malhotra i Oslo: – Da faren min døde, begynte jeg å studere mRNA-vaksinene nøyere.
Pandemiens hold-deg-hjemme-politikk kan ha virket mot sin hensikt
Folkehelsebyråkraters innsats for å beskytte innbyggerne mot covid-19-infeksjon og avverge død kan ha virket mot sin hensikt, antyder en studie publisert i Health Economics 18. juli. Dessuten kan innsatsen knyttes til overdødelighet.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. september.
Koronavaksiner reduserer immunresponsen for andre infeksjoner
En studie i Frontiers in Immunology 25. august om immuneffektene av Pfizers koronavaksine har gjort forskere bekymret over vaksineervervet immundefekt. Vaksineervervet immunsviktsyndrom (VAIDS) er et nytt begrep som forskere og helsepersonell har tatt i bruk siden koronavaksinen ble lansert. Selv om det ikke er anerkjent som en medisinsk tilstand, mener noen eksperter at koronavaksinene kan svekke eller undertrykke immunresponser.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. september.
Ankedomstol støtter leger i ”kampen” om Ivermektin for covid-19
En føderal ankedomstol i New Orleans avgjorde 1. september at Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA) hadde overskredet sin autoritet om Ivermektin mot covid-19. Dermed vil tre leger kunne gå videre med søksmålet om bruk av Ivermectin brukt mot andre indikasjoner enn det er beregnet mot, for å behandle covid-19.
En av de saksøkende legene mener kjennelsen er en seier ikke bare for sannheten, men også for pasientens rettigheter. En lege har uttalt at FDA har villedet publikum til å tro at det har mer autoritet enn det har. Han mener at kjennelsen bekrefter at FDA ikke har myndighet til å fortelle leger hvordan de skal praktisere medisin. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 2. september.
Lilla misfarging av beina etter covid-19
The Lancet Clinical Picture publiserte 12. august en artikkel som beskriver et sjeldent tilfelle av en 33 år gammel mann i Storbritannia. Han hadde sen-covid og utviklet en særegen, blåaktig misfarging i bena. Dette tilfellet har siden reist bekymring over ukjente symptomer på sykdommen.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 30. august.
USAs regjering ga millioner til American College of Obstetricians and Gynecologists for å fremme covid-19-vaksiner til gravide
Den fremste profesjonelle medlemsorganisasjonen for fødselsleger og gynekologer tok imot 11,8 millioner dollar fra Department of Health and Human Services (HHS) for å promotere covid-19-vaksiner til gravide kvinner, til tross for ekskludering av gravide kvinner fra kliniske studier og regulatoriske data som viser at vaksinen ikke var testet for sikkerhet under graviditet.
Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 6. september.
Erfaren amerikansk journalist angrer på at hun tok koronavaksine
Megyn Kelly, en veteranjournalist og podkastvert, uttalte nylig at hun angrer dypt på å ha tatt koronavaksinen fordi hun tror hun har fått en vaksineskade. Kelly sa at hun angrer på at hun ble vaksinert og deretter fikk oppfriskningsvaksine (”boost”), og sa at hun ikke synes det var nødvendig – og at en lege fortalte at en autoimmun tilstand hun utviklet etter å ha fått vaksinen, kan være relatert til den.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 7. september.
Amerikansk dommer: Lærere kan få tilbake jobben med etterbetaling etter å ha nektet koronavaksine
En dommer i delstaten New York avgjorde 6. september at ti ansatte som ble sparket av New York City Department of Education for å ha nektet å ta koronavaksine under pandemien, må få tilbake jobben med etterbetaling.
Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 8. september.
God helg, og god lesning!