Skip to main content

Anbefalingen om magre meieriprodukter bør fjernes!

Denne uka kan du lese om norske fagfolk som mener at anbefalingen om å velge magre meieriprodukter bør fjernes fra offisielle ernæringsråd. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

 • Helsetoppenes bindinger til Mills industrier
 • Rekordmange til lege med utmattelse
 • Eldgammel tilnærming for å lindre makuladegenerasjon og netthinneblødning
 • Kan koronavaksiner bidra til forverring av kreft?
 • Får koronavaksinerte barn mer tannråte?
 • Hvorfor spiser bare kristne gris?
 • Optimale versus hensiktsmessige mål på overdødelighet
 • Økt sykelighet skyldes ikke nytt virus, men nedsatt immunforsvar
 • Vil Pfizer bli borte?
 • Ny bok om diabetes av Gary Taubes
 • Norges nye mesterallianse
 • Aspirin hemmer spredning av kreft
 • De ufortalte historiene om koppevaksiner
 • Fokus på psoriasis
 • Mastcelle-aktiveringssyndrom – en mystisk sykdom som ofte overses
Anbefalingen om magre meieriprodukter bør fjernes! / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud

Anbefalingen om å velge magre meieriprodukter må fjernes

Det mener en rekke ernæringsfagfolk som er ansatt på Oslo Nye Høyskole i en kronikk på Nrk.no 3. januar. De har konkrete forslag til hvordan de nye norske kostholdsrådene, som kommer i 2024, bør utformes for å reflektere hva forskningen faktisk viser.

Helsemagasinet: Slankere med melkefett.

Helsetoppenes bindinger til Mills industrier

Det er tydeligvis ett fett for Helsedirektoratet at deres kostrådsforskere mottar penger fra matindustrien så lenge pengene kommer fra Mills. Det mener journalist Lars Magne Sunnanå i sitt nyhetsbrev 6. januar.

Helsemagasinet: Dårlige råd om margarin består, slettes ikke «hjertegod»

LES OGSÅ  Kostråd på leirføtter

Rekordmange til lege med utmattelse

Tallet på pasienter som oppsøker lege med utmattelse, har eksplodert under pandemien. Nå slår en forsker fra FHI alarm. Dette er tema for et oppslag på Nrk.no 4. januar.

Helsemagasinet: Ketogen kost motvirker tallrike helseproblemer

Eldgammel tilnærming for å lindre makuladegenerasjon og netthinneblødning

En artikkel i The Epoch Times 31. desember viser hvordan tradisjonell kinesisk medisin kan brukes for å lindre disse øyeproblemene.

Kan koronavaksiner bidra til forverring av kreft?

Forskere fant mange stoffer i koronavaksiner som disponerte kreftpasienter for en forverring av tilstanden. Det ser ut til at koronavaksiner kan utløse genetiske endringer som hos kreftpasienter kan føre til raskere vekst av kreften. Dette kommer fram av en artikkel i Cureus 17. desember 2023, omtalt i The Epoch Times 23. desember.

Helsemagasinet: Professor Seyfried om kreft; god behandling finnes, men businessmodellen mangler.

Får koronavaksinerte barn mer tannråte?

Barn som mottok koronavaksiner, skiller ut mindre spytts enn ikke-vaksinerte. Dette gir høyere risiko for tannråte, ifølge en studie fra Saudi-Arabia publisert i International Journal of General Medicine 25. desember 2023, omtalt i The Epoch Times 27. desember 2023. Forskere etterlyser ”forebyggende tannlegeprogrammer” for barn som har tatt vaksine for å unngå orale helsekonsekvenser.

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksinen

Hvorfor spiser bare kristne gris?

En professor i kristendom mener det er paradoksalt at vi feirer fødselsdagen til jøden Jesus med å spise svin. Bakgrunnen for dette diskuteres i en artikkel på Forskning.no 24. desember 2023.

Helsemagasinet: Spis svinekjøtt med god samvittighet!

Optimale versus hensiktsmessige mål på overdødelighet

Med unntak av en kort periode på nyåret var overdødelighet gjennom 2023 høyere enn i tidligere år. I lys av få covid-assosierte dødsfall fram til da er dette det motsatte av forventet ifølge en artikkel av professor Jarle Aarstad på Hemali.no 31. desember 2023.

Helsemagasinet: Hjertebetennelse som bivirkning av koronavaksine

LES OGSÅ  Den store overraskelsen – fett er sunt!

Økt sykelighet skyldes ikke nytt virus, men nedsatt immunforsvar

Det mener allmenn- og bedriftslege Jørn Eikemo, som ser flere infeksjoner og mer press på andre sykdommer enn forkjølelse. Han tror at det har sammenheng med koronavaksinene. Eikemo er kritisk til at verken myndigheter eller de store mediene omtaler det problematiske ved disse vaksinene. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 28. desember 2023.

Helsemagasinet: Store doser vitamin C mot virus, inkludert koronavirus

Vil Pfizer bli borte?

Dette tas opp som en mulighet av den amerikanske legen Joseph Ladapo, som leder kommisjonen for offentlig helsetjeneste (PHSCC) i Florida, i et intervju med tv-kanalen The Highwire 27. desember 2023. Ladapo mener at de reelle skadene etter massevaksineringen mot covid-19 ikke er gjort rede for og at det ikke er sikkert at Pfizer vil overleve når de virkelige effektene av vaksineringen og vaksinenes innhold kommer fram. Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 2. januar.

Helsemagasinet: Nobelprisen i medisin – politisk motivert støtte til mRNA-teknologien?

Ny bok om diabetes av Gary Taubes

Den amerikanske grave- og vitenskapsjournalisten og fagbokforfatteren Gary Taubes er mest kjent for sine bøker Good calories, bad calories (2008), Why we get fat (2011) og The case against sugar (2016), i tillegg til essayet ”What if it’s all been a big fat lie?” (2002). I tillegg har han skrevet tallrike artikler i aviser og vitenskapelige tidsskrifter, blant annet om ernæringsfaglige problemstillinger. 2. januar ga han ut boka Rethinking diabetes: What science reveals about diet, insulin, and successful treatments. I et blogginnlegg 2. januar gir han en oversikt over bokas innhold og bakgrunn.

Helsemagasinet: Periodisk faste effektivt mot diabetes type 2

Norges nye mesterallianse

En halv milliard i norske bistandsmidler og Helsedirektoratets uavhengige bærekraftsekspert gjorde at Norge inngikk i en snodig allianse med Sierra Leone og Kambodsja i Dubai. Dette er tema for et blogginnlegg av journalist Lars Magne Sunnanå 23. desember 2023.

LES OGSÅ  Kunnskapsløse kostholdsråd om fett

Helsemagasinet: Hvem utredet de nye, nordiske kostrådene?

Aspirin hemmer spredning av kreft

I tillegg ble dødeligheten redusert med 21 prosent. Videre indikerte en omfattende gjennomgang at pasienter som tar aspirin, har en relativt lavere risiko for å utvikle ulike typer kreft. Dette kommer fram i en oversiktsstudie i British Journal of Cancer 29. november 2023, omtalt i The Epoch Times 2. januar.

Helsemagasinet: Forsiktig med å senke feberen

De ufortalte historiene om koppevaksiner

Koppevaksinen er kjent som en historisk banebrytende triumf for å fjerne kopper. Når man imidlertid ser nærmere på historien, er det ikke så enkelt. Dette er tema for del 1 av en artikkelserie i The Epoch Times 18. desember 2023.

Helsemagasinet: Korrelasjon mellom antall vaksiner og spedbarnsdødelighet

Fokus på psoriasis

En artikkel i The Epoch Times 24. desember 2023 tar for seg symptomer, årsaker, medisinsk behandling og naturlige tilnærminger til denne hudtilstanden. Den rammer rundt åtte millioner mennesker i USA og er den vanligste autoimmune tilstanden.

Helsemagasinet: Nyttig oversikt om hud og hudsykdommer

Mastcelle-aktiveringssyndrom – en mystisk sykdom som ofte overses

Syndromet dreier seg om en immuncelleoverreaksjon som forårsaker betennelse og andre plagsomme symptomer, og det ser ut til å øke. Til tross for utbredelsen blir det fortsatt ofte udiagnostisert eller feildiagnostisert, og i mange tilfeller kan det ta 10 til 20 år før en nøyaktig diagnose blir stilt. En artikkel i The Epoch Times 23. desember 2023 setter fokus på tilstanden og hvordan den kan behandles.

Helsemagasinet: Kollodialt sølv mot infeksjoner

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner