Skip to main content

Honning ser ut til å motvirke diabetes

Denne uka kan du lese at honning ser ut til å kunne motvirke diabetes. Videre tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud

Honning ser ut til å motvirke diabetes / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud
  • Fedme og diabetes type 2 kan påvirke hvilken medikamentdose en pasient skal ha
  • Dobling av diabetesforekomsten i 2050?
  • Omega-3-nivået må være høyere enn omega-6-nivået for å holde sykdommer i sjakk
  • Barn får oftere borreliose ifølge statistikk
  • Mannose kan være nyttig i kreftbehandling
  • Kan vitamin B12 motvirke kognitiv svikt?
  • En mikrobe som helbreder tarmen, er i ferd med å dø ut
  • Kan pasienter ha like stor nytte av å snakke en legperson som en psykolog?
  • DNA fra navlestrengen kan påvise risiko for avvikende nevrologisk utvikling hos barnet
  • Plantemedisiner for hjerter som er skadd av koronavaksiner
  • Det skadelige piggproteinet
  • Hvorfor vil ikke talspersoner for nedstengning innrømme at de tok feil?
  • Biden-administrasjonens sensur på Facebook under pandemien
  • Koronavirus kan fremme kreftutvikling
  • Fagtidsskrift avviste forespørsel om å trekke studie som antydet negativ effekt av koronavaksine

Kan honning motvirke diabetes?

Selv om honning inneholder en betydelig mengde sukker, består det av mer fruktose enn vanlig sukker (sukrose). Tallrike studier og eksperter har indikert at honning kan være til fordel for stoffskiftet og kan redusere blodsukkernivået. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 15. september.

Les mer om diabetes i Helsemagasinet: Diabetes, sol og vitamin D.

Fedme og diabetes type 2 kan påvirke hvilken medikamentdose en pasient skal ha

Endret aktivitet av enzymer nedbryter flere medikamenter, kan gi bivirkninger eller terapisvikt dersom dosen ikke blir tilpasset. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 16. august.

LES OGSÅ  Tap i ankesaken om "smartmålere"

Dobling av diabetesforekomsten i 2050?

I 2021 hadde 529 millioner mennesker diabetes over hele verden, en forekomst på 6,1 prosent. Det gjør at sykdommen er blant de 10 viktigste årsakene til død og funksjonshemming.

Antall personer med diabetes globalt forventes å bli doblet innen 2050 og nå mer enn 1,31 milliarder. Dette kommer fram av an fagartikkel i The Lancet 22. juni.

Helsemagasinet: Derfor virker faste gunstig på diabetes.

Omega-3-nivået må være høyere enn omega-6-nivået for å holde sykdommer i sjakk

Omega-6-fettsyrer fremmer inflammasjon, mens omega-3-fettsyrer virker motsatt. Forskning viser at et kosthold med mye omega-6, men lite omega-3, øker betennelser, mens en diett som inkluderer balanserte mengder av hver, reduserer betennelser. De to bør derfor brukes sammen slik at de ikke opphever effekten av hverandre. Dette er tema for en artikkel av en indisk lege på Indianexpress.com 24. august.

Helsemagasinet: Omega 3 og hjerte- og karsykdom.

Barn får oftere borreliose, ifølge statistikk

Risikoen for å få borreliose er ujevnt fordelt i befolkningen. Barn og eldre er overrepresentert. Dette kommer fram av en artikkel på Titan.uio.no 28. august.

Helsemagasinet: Behandling av borreliose uten antibiotika.

Mannose kan være nyttig i kreftbehandling

En studie publisert i eLife 18. juli antyder at mannose, eller D-mannose, en naturlig sukkeralkohol som er dødelig for honningbier og finnes i mange frukter, kan ikke brukes av menneskelige kreftceller. Dermed blokkeres deres evne til å dele seg og vokse. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 7. september.

Helsemagasinets intervju med professor Thomas Seyfried:
– God kreftbehandling finnes, men den mangler businessmodell.

Kan vitamin B12 motvirke kognitiv svikt?

Dette vitaminet er sentralt for nervesystemet, og en rekke studier tyder på at det kan bidra til å motvirke kognitiv svikt og demens. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 6. september.

Helsemagasinet: – Tiltak som forebygger Alzheimers sykdom.

En mikrobe som helbreder tarmen, er i ferd med å dø ut

Det blir stadig mindre av bakterien Limosilactobacillus (tidligere Lactobacillus) reuteri i menneskers tarmflora til tross for at vi oppdager flere av dens fordeler. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 9. september.

LES OGSÅ  Lavkarbo mot diabetes – pionerene fra 1900 til 1940

Helsemagasinet: Fedon Lindberg om tarm i balanse.

Kan pasienter ha like stor nytte av å snakke med en legperson som en psykolog?

Kan en klinisk psykolog med lang utdanning bedre hjelpe folk som sliter psykisk enn en person uten denne utdanningen? Spørsmålet er ikke enkelt å gi et godt svar på. Det er nemlig et åpent spørsmål i psykologien hvorfor noen blir bedre av å gå i terapi. Hvor viktig er terapeutisk allianse mellom behandler og pasient, og hvor viktig er teknikkene som brukes? Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 6. september.

DNA fra navlestrengen kan påvise risiko for avvikende nevrologisk utvikling hos barnet

En blodprøve kan være nok til å oppdage at et foster kan komme til å utvikle seg til et barn med svekkede kommunikasjonsferdigheter og psykomotorikk. Det er imidlertid langt fram til prøven kan gi sikre svar. Dette er tema for en artikkel på Titan.uio.no 6. september.

Plantemedisiner for hjerter skadd av koronavaksiner

En artikkel i The Epoch Times 13. september tar opp planter som kan brukes i behandling av hjerteproblemer i kjølvannet av koronavaksinering. Dette gjelder særlig slekten løvehale (Leonurus), men også en rekke andre urter er omtalt.

Det skadelige piggproteinet

I en artikkel i fagtidsskriftet Biomedicines 17. august gir australske forskere en oversikt over skadevirkninger av piggproteinet, enten det kommer fra en covid-19-infeksjon eller koronavaksiner. De gjennomgår autoimmune, kardiovaskulære, nevrologiske, potensielle onkologiske effekter og obduksjonsbevis for slike skadevirkninger. Det er planlagt en rekke nye genbaserte terapeutiske teknologier, og forskerne mener at de bør revurderes i lys av alle piggproteinets skadevirkninger.

Helsemagasinet: Behandling av bivirkninger etter koronavaksinen.

Hvorfor vil ikke talspersoner for nedstengning innrømme at de tok feil?

Tiltak mot covid-19 vedvarer og skaper panikk på nytt. Maskepåbud kommer tilbake, friheter er under angrep. Er vi forberedt? undres økonomen Stephen Moore i et innlegg i The Epoch Times 29. august.

LES OGSÅ  Fysisk aktivitet mot depresjon

Biden-administrasjonens sensur på Facebook under pandemien

Det kommer stadig mer informasjon om samarbeidet mellom USAs president Joe Bidens administrasjonen og Facebook om sensurering av nettinnhold og utestenging av brukere. Den republikanske representanten Jim Jordan frigjorde i begynnelsen av august nye dokumenter om Biden-administrasjonens samarbeid med Facebook for å begrense rekkevidden til nettsteder som New York Post og å fjerne brukere som administrasjonen så på som uønsket. Det gjelder brukere som kom med opplysninger og innlegg som ikke passet med det offisielle synet på pandemien og dens håndtering. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 3. august.

Koronavirus kan fremme kreftutvikling

En studie publisert i Scientific Reports 30. mai viser at koronaviruset kan fremme utvikling av gode og ondartede svulster hos tidligere covid-19-pasienter. Dette gjelder særlig folk som var alvorlig syke og innlagt på sykehus. Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 13. september.

Fagtidsskrift avviste forespørsel om å trekke studie som antydet negativ effekt av koronavaksine

Tidsskriftet Cureus har avvist en forespørsel om å trekke tilbake en studie som fant at personer som mottok en oppfriskningsdose av koronavaksine, hadde høyere risiko for å bli smittet enn uvaksinerte. Ved å analysere tall fra Californias fengselssystem fant en forskergruppe at de som fikk en av de bivalente oppfriskningsvaksinene, hadde høyere infeksjonsrate enn personer som aldri hadde fått en koronavaksine. Studien ble publisert i Cureus 4. september etter fagfellevurdering. Redaksjonen i Cureus har uttalt at det ikke er noe grunnlag for å trekke tilbake studien. Dette kommer fram i en artikkel i The Epoch Times 16. september.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner