Skip to main content

Ensomhet kan gi dårlig helse på linje med røyking

Ensomhet kan gi dårlig helse på linje med effektene av røyking. Mange har mistet følelsen av at vi trenger hverandre. Videre i ukeslutt tar vi opp dette:

Tekst Iver Mysterud Bildet er tatt av Sasin Tipchai fra Pixabay

Ensomhet kan gi dårlig helse på linje med røyking / Aktuelt / Helsemagasinet vitenskap og fornuft
Fagredaktør Iver Mysterud
  • Leverens evne til selvhelbredelse
  • Kolesterol og aldersrelatert hørselstap
  • ”Økovennlige sugerør” inneholder farlige stoffer
  • Mat mot kreft og for god helse
  • Trenger vi å plukke opp hundebæsj?
  • Er det dumt å putte banan i smudien?
  • Gurkemeie mot fordøyelsesproblemer
  • Menneskeforsøk med hjerneimplantat mot lammelser
  • Hemmelig agenda for å begrense kjøttinntak i store byer over hele verden
  • Noe er galt i forskningen innen psykologi
  • Kan vi nå håpe på en åpen debatt om WHO-traktat?
  • FDA nekter å endre anti-Ivermektin-erklæringer etter rettsavgjørelse
  • Koronavaksiner er ikke trygge
  • Virus-RNA kan vedvare i 2 år etter covid-19
  • Ny koronabølge vil teste hvorvidt amerikanere lærte noe om propaganda
  • DNA-forurensning i koronavaksiner

Ensomhet kan gi dårlig helse

Tallrike mennesker lever i ensomhet i dagens samfunn, noe som fører til dårlig helse og mange dødsfall, på linje med effektene av røyking. Tradisjonelle kulturer ble delvis bygget på en forståelse av gjensidig avhengighet av andre mennesker. De anerkjente den enkle og åpenbare sannheten: Vi trenger hverandre. Færre tror det i dag. Vi har mistet følelsen av at vi er avhengige av hverandre for vår sikkerhet og velstand. Kanskje det er derfor vi er så ensomme.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 15. september.

Helsemagasinet: Hva er ensomhet, egentlig? Hvorfor brer den om seg?

Leverens evne til selvhelbredelse

Som kroppens største kjertel har leveren en bemerkelsesverdig kapasitet til selvreparasjon. Faktisk kan den vokse til full størrelse og gjenoppta normal funksjon, selv etter at opptil 90 prosent er fjernet.

LES OGSÅ  Dr. med. immunolog Charlotte Haug sensurert på YouTube

Hva består leverens selvhelbredende mekanismer i, og hva kan man gjøre for å stimulere prosessen? Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 12. september.

Helsemagasinet: Slik behandles fettlever

Kolesterol og aldersrelatert hørselstap

Aldersrelatert hørselstap er blitt koblet til redusert mengde kolesterol i innerøret. Denne kolesterolreduksjonen påvirker de ytre hårcellene, som er avgjørende for å forsterke lyder. Eksperimenter på mus indikerer at tilskudd av fytosteroler, plantemolekyler som likner på kolesterol, kan erstatte det tapte kolesterolet og forhindre sansemessig feilfunksjon. Hvis dette også gjelder for mennesker, kan reseptfrie fytosteroltilskudd være en mulig løsning for å motvirke aldersrelatert hørselstap.

Dette er tema for en artikkel på Neurosciencenews.com 24. august.
Helsemagasinet om god hjertehelse: Ikke bekymre deg for kolesterol og fett!

”Økovennlige sugerør” inneholder farlige stoffer

Plantebaserte sugerør er nå vist å være ganske farlige for miljøet og mennesker fordi de inneholder skadelige perfluorerte stoffer (PFAS), en gruppe syntetiske kjemikalier som består av over 12 000 stoffer.

Dette kommer fram av en studie publisert i Food Additives & Contaminants: Part A 24. august, omtalt i The Epoch Times 25. august.

Mat mot kreft og for god helse

Siden vi alle må spise, foreslår den taiwanske legen Cheng-Liang Teng at vi bør prioritere mat som motvirker kreft og samtidig styrker helsa. I en artikkel i The Epoch Times 16. juli foreslår han å spise 1) frukt og grønnsaker, 2) nøtter og frø, 3) fiberrik mat, 4) te, 5) fisk og 6) krydder og urter. Teng er både utdannet i kinesisk og vestlig medisin.
Etter vår oppfatning glemmer han at animalsk mat stort sett er langt mer næringsrik enn planter.

Helsemagasinet traff professor Thomas Seyfried: – God behandling mot kreft finnes, men businessmodellen mangler.

Trenger vi å plukke opp hundebæsj?

Ja, i hvert fall der det ferdes mange mennesker og hunder. Hundebæsj som blir liggende, utgjør nemlig en helserisiko for både dyr og mennesker. Den kan inneholde sykdomsfremkallende mikroorganismer.

Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 12. september.

Er det dumt å putte banan i smudien?

Vi aner ikke om banan i smudien hindrer kroppen i å ta opp sunne stoffer fra bær, mener en kjemiker og en ernæringsfysiolog. Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 9. september.

LES OGSÅ  Tidligere sjef i nyhetsbyrå: – Slik forsvant den uavhengige journalistikken

Gurkemeie mot fordøyelsesproblemer

Forskning publisert i BMJ Evidence-Based Medicine viser at gurkemeie kan være like effektiv som medikamenter mot fordøyelsesplager. En artikkel i The Epoch Times 17. september.

Helsemagasinet: Gurkemeie mot kreft.

Menneskeforsøk med hjerneimplantat mot lammelser

Elon Musks nevroteknologiske firma Neuralink har fått tillatelse til å starte testing på mennesker. Testen vil bruke en robot til kirurgisk plassering av et trådløst hjerne-datamaskin-grensesnittimplantat i et område av hjernen som kontrollerer bevegelser.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 20. september.

Hemmelig agenda for å begrense kjøttinntak i store byer over hele verden

40 byer er med på en plan for å endre kostholdet slik at det blir mer helsebringende og ”klimavennlig”. Det betyr blant annet å spise mer grønnsaker, redusere kasting/svinn av mat og spise mindre kjøtt.

Dette er tatt opp i The Epoch Times 19. september.

Noe er galt i forskningen innen psykologi

Nesten alle studier innen psykologi bekrefter det forskeren trodde. Bør det få varselklokker til å ringe? Dette er tema for en artikkel på Forskning.no 21. september.

Professor Peter Gøtzsche i Helsemagasinet: – Psykiatri som spesialitet bør fjernes.

Kan vi nå håpe på en åpen debatt om my WHO-traktat?

– Vi er i ferd med å signere vekk vårt demokrati, våre frie valg og vår ytringsfrihet. Fredrik Solvang, er du villig til å ta debatten? Det spør samfunnsdebattant og naprapat Joakim Hetland om i en video som i skrivende stund er delt over 300 ganger på Facebook og et ukjent antall ganger på Instagram.

Saken er omtalt på Hemali.no 21. september.

FDA nekter å endre anti-Ivermektin-erklæringer etter rettsavgjørelse

Mat- og medikamentdirektoratet i USA (FDA) endrer ikke uttalelser om medikamentet Ivermektin, selv etter at en ankedomstol påla dem å gjøre det. Domstolen har uttalt at FDA handlet utenfor sitt myndighetsområde da det ba folk slutte å bruke Ivermektin for å behandle covid-19.

Dette kommer fram av en artikkel i The Epoch Times 16. september.
Helsemagasinet: Ivermektin virker, men blir fortsatt utsatt for hets.

Koronavaksiner er ikke trygge

Det uttalte den frittalende kardiologen Peter McCullough under en høring i Europaparlamentet nylig. Han krevde full stopp for alle koronavaksiner.

LES OGSÅ  Årets viktigste helserelaterte rettssak i Norge

Dette er tema for en artikkel på Hemali.no 18. september.

Helsemagasinet: Behandling av skader etter koronavaksiner.

Virus-RNA kan vedvare i 2 år etter covid-19

En ny, ennå ikke publisert studie viser hvorfor noen mennesker aldri kommer tilbake til det normale etter å ha hatt covid-19, men i stedet utvikler nye medisinske tilstander eller sencovid. I den bildediagnostiske studien (PET) ble det oppdaget at T-celler kan være aktivert i en rekke kroppsvev i flere år etter at man var syk. Infeksjonen har altså endret måten immunsystemet fungerer på.

Dette er tema for en artikkel i The Epoch Times 19. september.

Ny koronabølge vil teste hvorvidt amerikanere lærte noe om propaganda

– De nye variantene har mutert til å bli mer smittsomme og mindre sykdomsframkallende, sier den frittalende legen Robert Malone. Med stadig flere nye varianter av koronaviruset og myndighetspersoner som presser på for å gjeninnføre strenge beskyttelsestiltak, vil amerikanere bli testet i om de har lært noe om propaganda de siste tre årene, mener Malone.

Saken er omtalt i The Epoch Times 8. september.

DNA-forurensning i koronavaksiner

Tidligere i år oppdaget genomikkekspert Kevin McKernan DNA-forurensning i beholderne til oppfriskningsdoser av koronavaksine fra Pfizer og Moderna. Han publiserte funnene som en upublisert studie, og forskningen fikk lite oppmerksomhet fra de store mediene.

Dette la Phillip Buckhaults merke til. Han er ekspert på kreftgenomikk og professor ved Universitetet i Sør-Carolina. Opprinnelig avfeide han McKernans funn som ”konspirasjon” og bestemte seg for å avkrefte arbeidet ved å utføre sine egne tester på mRNA-ampullene. Buckhaults ble imidlertid sjokkert over hva han oppdaget: McKernan hadde rett! Buckhaults fant milliarder av bittesmå DNA-biter i Pfizers mRNA-vaksine, og han rapporterte nylig om sine funn i en høring i Senatet i Sør-Carolina.

Dette er tema for en artikkel av Maryanne Demasi, PhD, på Substack 22. september.

God helg, og god lesning!


Denne artikkelen handler om…



Kanskje du også vil lese…? 


Del gjerne med dine venner